Σκάνδαλο μεγατόνων - Ο Βασιλιάς της Ισπανίας κατηγορείται για παρενόχληση και εκβιασμό

«Βόμβα» στο παλάτι

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σκάνδαλο μεγατόνων - Ο Βασιλιάς της Ισπανίας κατηγορείται για παρενόχληση και εκβιασμό

Μια «βόμβα» μεγατόνων έσκασε για τον πρώην Βασιλιά της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος. Σύμφωνα με τα ξένα μέσα έχει ξεσπάσει ένα απίστευτο σκάνδαλο, αφού ο ίδιος κατηγορείται για εκβιασμό και παρενόχληση μιας γυναίκας από την Γερμανία,

Πρόκειται για την επιχειρηματία Κορίνα τσου Ζάιν-Βιτγκενστάιν, η οποία διατηρούσε ερωτικό δεσμό με τον Ισπανό μονάρχη το 2012μ πριν την παραίτηση του το 2014. Η 55χρονη γυναίκα, μάλιστα, επρόκειτο να δώσει στην δημοσιότητα και αποδεικτικά στοιχεία σε δικαστήριο της Μαδρίτης.

Να σημειώσουμε, όμως πως έγινε αναστολή των δικαστικών εργασιών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και έτσι αναβλήθηκε η ακρόαση μέχρι νεωτέρας.

Βασιλιάς Ισπανίας κατηγορίες για παρενόχληση

«Μετά από αυτό το ταξίδι και τις συνομιλίες που είχα με τον βασιλιά, ήταν σαφές για εμένα πως με θεωρούσε όχι μόνο ανεπιθύμητη, αλλά και απειλή για τη βασιλική οικογένεια», είπε η Κορίνα τσου Ζάιν-Βιτγκενστάιν για τα όσα έχει να αποκαλύψει στο δικαστήριο.

Ωστόσο, αυτό το ξέρατε; Ο γιος του βασιλιά Κωνσταντίνου με την Marie Chantal πήραν νέο σπίτι - Κάνει 15.000.000 ευρώ

Λίγα λόγια για τη ζωή του Βασιλιά της Ισπανίας

Στις 30 Οκτωβρίου του 1975, ο ετοιμοθάνατος Φράνκο τον όρισε προσωρινό αρχηγό κράτους (ήδη τον είχε χρίσει διάδοχό του το 1969[3]). Δύο ημέρες μετά το θάνατο του δικτάτορα Φρανθίσκο Φράνκο, στις 22 Νοεμβρίου 1975, ο Χουάν Κάρλος ανακηρύχθηκε βασιλιάς βάσει του νόμου της διαδοχής που είχε συντάξει ο Φράνκο. Ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος αποκατέστησε τη δημοκρατία στη χώρα του και διόρισε πρωθυπουργό τον Αδόλφο Σουάρεθ. Οι πρώτες δημοκρατικές εκλογές διεξήχθησαν στη χώρα στις 15 Ιουνίου του 1977 και ένα νέο Σύνταγμα σχεδιάστηκε το 1978.

Το 1977 ο πατέρας του, τυπικά και δυναστικά ο νόμιμος διάδοχος του βασιλιά Αλφόνσου ΙΓ΄, παραιτήθηκε επίσημα των δικαιωμάτων του στο θρόνο υπέρ του γιου του, και ο Χουάν Κάρλος του απένειμε τον τίτλο του κόμη της Βαρκελώνης.

Στις 23 Φεβρουαρίου του 1981, με τηλεοπτική παρέμβασή του, κατέστειλε την απόπειρα πραξικοπήματος από τον συνταγματάρχη Τεχέρο, που είχε καταλάβει το Κοινοβούλιο. Βάσει του Συντάγματος ο Χουάν Κάρλος δεν έχει απόλυτες εξουσίες αλλά είναι αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων. Το 1987 έγινε ο πρώτος βασιλιάς της Ισπανίας που επισκέφθηκε το Πουέρτο Ρίκο.

Στις 2 Ιουνίου 2014 ο Χουάν Κάρλος ανακοίνωσε (μέσω του πρωθυπουργού) ότι παραιτείται από το θρόνο υπέρ του γιου του, Φίλιππου και ότι θα ζητηθεί να τροποποιηθεί το Σύνταγμα ώστε να επιτρέπει την παραίτηση του βασιλιά από το θρόνο.