Σοκ στο Buckingham - Στη «φόρα» η άγνωστη διπλή απόπειρα δολοφονίας της Ελισάβετ

Μεγάλο σκάνδαλο στη Μεγάλη Βρετανία

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σοκ στο Buckingham - Στη «φόρα» η άγνωστη διπλή απόπειρα δολοφονίας της Ελισάβετ

Σοκ έχει προκαλέσει η αποκάλυψη που έγινε στο Buckingham και αφορά ένα πολύ σκοτεινό περιστατικό από τη βασιλεία της Ελισάβετ. Συγκεκριμένα, μετά από πολλά χρόνια βγήκε στη «φόρα» η άγνωστη διπλή απόπειρα δολοφονίας που είχε διενεργηθεί από έναν έφηβο.

Η Ελισάβετ, ανέβηκε στο θρόνο το 1952 και αποτελεί τη μακροβιότερη μονάρχη στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου και τη μακροβιότερη βασίλισσα στην παγκόσμια ιστορία.

Τώρα βιώνει στο πετσί της την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία «χτύπησε» και την οικογένειά της μιας και νόσησε ο Πρίγκιπας Κάρολος και εκείνη με τη σειρά της εξέδωσε χθες σχετικό διάγγελμα.

Στα 93 χρόνια της έχει καταφέρει να δει μερικά τρομερά πράγματα. Υπηρέτησε στις ένοπλες δυνάμεις, έζησε τη φονική ομίχλη που αφαίρεσε τη ζωή 12.000 ανθρώπων στο Λονδίνο, βίωσε το θάνατο του πατέρα της και της πριγκίπισσας Νταϊάνα, μητέρας του διαδόχου του θρόνου.

Ένα από τα περιστατικά ωστόσο που έχει "θαφτεί" στην ιστορία, είναι η διπλή απόπειρα δολοφονίας που έγινε προς το πρόσωπό της, το 1981 από έναν έφηβο αντιστασιακό και έναν άνεργο πατέρα που κατάφερε να μπει στο παλάτι και στο δωμάτιό της.

Οι δύο απόπειρες δολοφονίας της βασίλισσας

Στις 13 Ιουνίου 1981, κατά τη διάρκεια εθιμοτυπικής τελετής, έξι πυροβολισμοί εκτοξεύθηκαν από κοντινή απόσταση προς την Βασίλισσα, καθώς εκείνη βρισκόταν καθ' οδόν με το άλογό της. Η αστυνομία ανακάλυψε αργότερα ότι οι σφαίρες ήταν κενές.

Ο 17χρονος τότε δράστης Μάρκους Σάρτζεντ καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση, αν και απελευθερώθηκε μετά από τρία. Από τον Απρίλιο ως το Σεπτέμβριο του 1982 η Βασίλισσα ήταν ιδιαίτερα ανήσυχη, εξαιτίας του Πολέμου των Φώκλαντ, στον οποίο μάλιστα συμμετείχε ο γιος της Πρίγκιπας Ανδρέας.

Στις 9 Ιουλίου του ίδιου έτους η Βασίλισσα ξύπνησε στην κρεβατοκάμαρά της στα Ανάκτορα του Buckingham διαπιστώνοντας ότι είχε εισέλθει εκεί ένας εισβολέας, ο Μάικλ Φέιγκαν, ο οποίος ήταν άνεργος πατέρας. Η Βασίλισσα παρέμεινε μαζί του για περίπου δέκα λεπτά μέχρι να καταφέρει να καλέσει την αστυνομία των ανακτόρων. Απ' ότι διαπιστώθηκε αργότερα, ο Φέιγκαν βρισκόταν αρκετή ώρα στο κτίριο των ανακτόρων, ενώ έκατσε και στο θρόνο της Βασίλισσας