Θα "σπάσει" η καρδιά σας με την ανάρτηση του Ανδρέα Μικρούτσικου για τον Θάνο

Σήμερα θα γιόρταζε τα γενέθλιά του

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Θα

Θα "σπάσει" η καρδιάς σας με την ανάρτηση του Ανδρέα Μικρούτσικου για τον Θάνο. Ο μουσικοσυνθέτης θα είχε σήμερα τα γενέθλια του και ο αδερφός του ανέβασε μια ανάρτηση για να τιμήσει την μνήμη του.

Ο Θάνος Μικρούτσικος θα είχε σήμερα τα γενέθλια του, έτσι ο γνωστός παρουσιαστής και αδερφός του Ανδρέας δεν μπορούσε να ξεχάσει μια τόσο σημαντική ημέρα και έκανε μια ανάρτηση για εκείνον στο Facebook.

«Πρώτη επέτειος σήμερα των γενεθλίων χωρίς τη φυσική σου παρουσία. Καημός αβάσταχτος», έγραψε χαρακτηριστικά στη λεζάντα που συνόδεψε την φωτογραφία του αδερφού του.

Ο Θάνος Μικρούτσικος έφυγε από τη ζωή στις 28 Δεκεμβρίου του 2019 γεμίζοντας με θλίψη την οικογένειά του αλλά και όλους τον αγάπησαν. Ωστόσο δείτε και το σπαρακτικό αντίο που είχε πει στον Κώστα Βουτσά ο παρουσιαστής

Δείτε την ανάρτηση του:

Ποιος ήταν ο Θάνος Μικρούτσικος

Γεννήθηκε στις 13 Απριλίου 1947 στην Πάτρα. Ο Θάνος Μικρούτσικος ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του σε μικρή ηλικία στη Φιλαρμονική Εταιρεία Πατρών και στο Ελληνικό Ωδείο (πιάνο, θεωρία, αρμονία). Ακολούθησαν οι σπουδές και η αποφοίτησή του από το μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παράλληλα μελέτησε αρμονία, αντίστιξη, φούγκα και σύνθεση με τον καθηγητή-συνθέτη Γ.Α. Παπαϊωάννου.

Το 1996 νυμφεύθηκε τη δημοσιογράφο Μαρία Παπαγιάννη. Ο Θάνος Μικρούτσικος απεβίωσε στις 28 Δεκεμβρίου 2019 σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο της Αθήνας μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Ο Θάνος Μικρούτσικος ήταν γνωστός φίλαθλος του Παναθηναϊκού[4] και ο μεγαλύτερος αδελφός του μουσικού και τηλεπαρουσιαστή Ανδρέα Μικρούτσικου.

Το 2002 τιμήθηκε για τη μουσική του στο θέατρο με το βραβείο «Δημήτρης Μητρόπουλος» από το Κέντρο Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου (Θεατρικό Μουσείο).

Συνεργάστηκε με πολλούς Έλληνες και ξένους σκηνοθέτες γράφοντας μουσική για δεκάδες θεατρικά έργα, τα οποία έχουν παρουσιαστεί σε ολόκληρο τον κόσμο (Ελλάδα, Βέλγιο, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Η.Π.Α., Ελβετία, Γερμανία, Ρουμανία, Αυστραλία κ.α.). Επίσης, σηνοθέτησε τρία έργα στο χώρο του μουσικού θεάτρου.