Το απίστευτο ξέσπασμα της Αγγελικής Ηλιάδη για τις εκκλησίες - «Ντροπή τους»

Έγινε έξαλλη

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Το απίστευτο ξέσπασμα της Αγγελικής Ηλιάδη για τις εκκλησίες - «Ντροπή τους»

Ένα απίστευτο ξέσπασμα μέσω των social media έκανε πρόσφατα η Αγγελική Ηλιάδη. Η τραγουδίστρια η οποία είναι βαθιά θρησκευόμενη, με μεγάλη πίστη στο Θεό ξέσπασε με όσα συμβαίνουν λόγω κορωνοϊού σε όλες τις εκκλησίες. «Ντροπή τους», έγραψε μεταξύ άλλων.

Συγκεκριμένα, η τραγουδίστρια έγινε έξαλλη για το γεγονός ότι δεν θα ακουστεί φέτος από τα μεγάφωνα της εκκλησίας το Χριστός Ανέστη, λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό. Ενώ ήδη όλες οι εκκλησίες είναι κλειστές μετά από υπουργική απόφαση.

Η Αγγελική Ηλιάδη, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους ένα μακροσκελές κείμενο στο οποίο έγραφε:

«Μας τα απαγόρευσαν όλα» γράφει μεταξύ άλλων η τραγουδίστρια. «Μήπως ο κορωνοϊός κολλάει με τα μεγάφωνα της εκκλησίας; Απαγορεύεται ακόμα και η ελεύθερη άσκηση των θρησκευτικών μας πεποιθήσεων… Δεν επιτρέπεται να ακουστεί το Χριστός Ανέστη...να πάρει ο κόσμος δύναμη... Ντροπή τους» έγραψε η τραγουδίστρια εμφανώς ενοχλημένη.

Αγγελική Ηλιάδη ξέσπασμα εκκλησίες

Ωστόσο, η Αγγελική Ηλιάδη είναι μια τρυφερή μανούλα και αυτή την φορά λιώσαμε με την ανάρτηση της. Ο γιος της γιορτάζει και εκείνη θέλησε να του ευχηθεί μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram. Τι έγραψε λοιπόν στην ανάρτηση της;

Μέχρι τότε θα παραμείνουν κλειστές οι εκκλησίες;

Τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό συνεχίζονται, ενώ νέα παράταση πήρε και η ημερομηνία μέχρι την οποία θα παραμείνουν κλειστές οι εκκλησίες και γενικότερα όλοι οι χώροι λατρείας.

Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στις Εκκλησίες και σε όλους τους χώρους λατρείας μέχρι τις 11 Απριλίου.

Οι πιστοί δεν θα μπορούν να πηγαίνουν μαζικά στις εκκλησίες για την αποφυγή του κορωνοϊού και θα δίνεται η δυνατότητα σε τηλεοράσεις, διαδίκτυο και ραδιόφωνα να μεταδίδουν τη Θεία Λειτουργία.

Σύμφωνα με ΚΥΑ των υπουργείων Παιδείας Θρησκευμάτων και Υγείας που αναμένεται αργότερα, η μόνη τροποποίηση αφορά στην προσθήκη δυνατότητας και διαδικτυακής μετάδοσης των λειτουργιών από τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό μέσο το οποίο αναμεταδίδει την λειτουργία.

Από την πλευρά της η Εκκλησία οργανώνει με τηλεδιάσκεψη έκτακτη σύγκλιση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, το απόγευμα της Τετάρτης προκειμένου να συζητηθεί η νέα ΚΥΑ. Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε επισημάνει στην προηγούμενη συνεδρίαση της ΔΙΣ την ανάγκη για τέλεση της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής με έναν ιερέα και έναν ψάλτη χωρίς την παρουσία πιστώ