Βάσω Λασκαράκη και Λευτέρης Σουλτάτος μπήκαν στην κουζίνα και έβαψαν τα πιο Ανοιξιάτικα αυγά

Αν δεν τα έχετε ήδη βάψει, πάρτε ιδέες

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Βάσω Λασκαράκη και Λευτέρης Σουλτάτος μπήκαν στην κουζίνα και έβαψαν τα πιο Ανοιξιάτικα αυγά

Τις παραδόσεις τίμησαν η Βάσω Λασκαράκη και ο Λευτέρης Σουλτάτος. Σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη μπήκαν στην κουζίνα του σπιτιού τους, μαζί και με την μικρή Εύα και ξεκίνησαν να βάφουν τα Πασχαλινά αυγά. Μάλιστα, στο τέλος θέλησαν να μας δείξουν το αποτέλεσμα. Όπως είδαμε, ήταν άκρως Ανοιξιάτικα.

Το ζευγάρι απολαμβάνει αυτές τοις ημέρες του αυτοπεριορισμού, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού όσο πιο όμορφα και εποικοδομητικά γίνεται. Τηρεί όλα τα μέτρα, αλλά και τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τις αρμόδιες αρχές και μένει σπίτι, ενώ όταν θέλουν να βγουν στέλνουν το μήνυμα τους στο 13033.

Μπορεί η Βάσω Λασκαράκη πολλές φορές να έχει μοιραστεί με τους διαδικτυακούς της φίλους πως δεν αντέχει άλλο μέσα στο σπίτι, ωστόσο όπως βλέπουμε το διασκεδάζουν πραγματικά. Αφού, τόσο η ηθοποιός, όσο και ο σεφ σύζυγος της, είναι ελεύθεροι από επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Ανήμερα της Μεγάλης Πέμπτης, η Βάσω Λασκαράκη και ο Λευτέρης Σουλτάτος μπήκαν στην κουζίνα μαζί με την Εύα και τηρώντας τα έθιμα έβαψαν τα πασχαλινά αυγά. Ο σεφ ανέλαβε το βάψιμο ενώ μαμά και κόρη έκαναν τη διακόσμησή τους. Όπως θα δεις, η ηθοποιός και η μικρή Εύα, πινέλα στα χέρια και τις μπογιές και ζωγράφισαν πάνω στα αυγά, διάφορα λουλουδάκια και πεταλούδες.

Τα αυγά τους, θέλησαν να δείξουν και η Βάσω Λασκαράκη, αλλά και ο Λευτέρης Σουλτάτος, μέσα από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram.

Βάσω Λασκαράκη Λευτέρης Σουλτάτος πασχαλινά αυγά

Να σημειώσουμε, πως πριν λίγες ημέρες, Βάσω Λασκαράκη και Λευτέρης Σουλτάτος είχαν πάρει το ποδήλατο της Εύας και κάνανε κόντρες στην αυλή.

Οι κανόνες για να βάψετε τα πασχαλινά σας αυγά

  • Πρώτα πρώτα θα πρέπει να επιλέξεις τα αυγά που θα βάψεις και ανάλογα να αγοράσεις ένα ή δύο φακελάκια βαφής. Ένα φακελάκι βάφει τέλεια περίπου 30 αυγά. Η παράδοση θέλει ο αριθμός των αυγών που θα βάψεις να είναι μονός και όχι ζυγός.
  • Τα αυγά πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου, οπότε άστα εκτός ψυγείου για ένα βράδυ.
  • Πρώτα βράζεις τα αυγά για δέκα λεπτά το λιγότερο. Δεν θέλουμε αυγά μελάτα αλλά σφιχτά όχι όμως σε σημείο να σπάσουν. Προτιμούμε να βράσουμε πρώτα τα αυγά μόνα τους και όχι με τη βαφή για να μην πάρουν τα χημικά της βαφής.
  • Αφού βράσουμε τα αυγά, ασχολούμαστε με τη βαφή. Ακολούθησε πιστά τις οδηγίες που περιέχονται στη συσκευασία της βαφής. Πρόσεξε το νερό να είναι χλιαρό και όχι βραστό και σε αρκετή ποσότητα και το ξίδι επίσης στη σωστή αναλογία.
  • Τοποθέτησε τα αυγά με μια μεταλλική κουτάλα ένα ένα, χωρίς να τα στριμώχνεις. Βάλε όσα χωράει ο πάτος μόνο και φρόντισε να καλύπτονται από το νερό.
  • Αφού έχεις χαμηλώσει τη φωτιά, αφήνεις τα αυγά να βάψουν για ένα δεκάλεπτο και όχι περισσότερο.
  • Έπειτα, ξεκίνα να βγάζεις ένα ένα τα αυγά με τη χρήση της μεταλλικής κουτάλας και πάλι. Αν θέλεις μπορείς να βάλεις φυλλαράκια από φυτά πάνω στις πλευρές των αυγών και να τα δέσεις μέσα σε ένα παλιό κομμάτι καλσόν και να τα βάλειςε στη βαφή μαζί με αυτό.
  • Τοποθέτησέ τα σε πιατέλα που έχεις απλώσει αλουμινόχαρτο και όχι απορροφητικό χαρτί που μπορεί να αφήσει μακιά στο χρώμα. Αν έχεις χώρο στο σπίτι, άφησέ τα να στεγνώσουν πάνω σε λεία επιφάνεια.
  • Για το γυάλισμα προτίμησε το αγνό παρθένο ελαιόλαδο και όχι τα συνθετικά γιαλιστικά του εμπορίου. Έπειτα, μπορείς να τα επενδύσεις με γιορτινές χαλκομανίες και να τα βάλεις σε πασχαλινό καλάθι.
  • Διατήρησέ τα εκτός ψυγείου για μια εβδομάδα το πολύ και μετά κράτησέ τα στο ψυγείο