Έχεις φάει πασχαλινό τσουρέκι από τα χέρια της Δέσποινας Βανδή;

Θα ξετρελαθείς!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έχεις φάει πασχαλινό τσουρέκι από τα χέρια της Δέσποινας Βανδή;

Δεν ξέρουμε αν έχεις φάει το πασχαλινό τσουρέκι που φτιάχνει η Δέσποινα Βανδή και ποια είναι η συνταγή που εσύ προτιμάς, ωστόσο η διάσημη τραγουδίστρια μας έδειξε πως να το φτιάξουμε! Φαίνεται σούπερ λαχταριστό.

Η Δέσποινα Βανδή, σας το έχουμε άλλωστε ξαναγράψει, έχει δώσει ρεσιτάλ μαγειρικής αυτές τις ημέρες με την ίδια να κάνει και αναρτήσεις τις οποίες τις βλέπουμε και μας τρέχουν τα σάλια. Και τι δεν έχει φτιάξει αυτές τις ημέρες, από γλυκά πίτες... τα πάντα. Μάλιστα σε ανάρτηση που έκανε μας ρώτησε και να φτιάξει σήμερα, ενώ έκανε και αιφνίδια εμφάνιση σε πρωινή εκπομπή. Και να είχε να κάνει με τον φαγητό. Μπορείς να δεις εδώ το έγινε.

Για να γυρίσουμε ωστόσο σε τούτη την ανάρτηση που έκανε αυτήν την φορά η τραγουδίστρια μας έδωσε μια ακόμα συνταγή και μας έκανε να.. πεινάσουμε!

Έτσι θα φτιάξεις και εσύ το πασχαλινό τσουρέκι της Δέσποινας Βανδή

Η ίδια λοιπόν έκανε σχετική ανάρτηση και μας τα είπε όλα. Τα υλικά αλλά και βήμα, βήμα το πως θα το κάνουμε. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Η ανάρτηση που έκανε η γνωστή τραγουδίστρια αναφέρει χαρακτηριστικά τα εής:

"Λοιπόν! Θα χρειαστείτε

  • 6 αυγά
  • 180 γρ μαγια νωπή
  • 2 1/2 κ.αλευρι
  • 300 γρ βούτυρο αιγοπρόβειο
  • 750γρ ζαχαρη
  • 600 γρ γαλα
  • 1 φακελάκι μαχλέπι
  • 1 φακελάκι κακουλε
  • 1κγ μαστίχα
  • ξύσμα από 1 πορτοκαλι
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  • Σε πρώτη φάση φτιάχνετε το προζύμι
  • Σε 1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό λιώνετε τη μαγια και προσθέτετε το μισό κιλό από το αλευρι σας!
  • Ζυμώνετε,σκεπάζετε το μείγμα με βρεγμένη πετσέτα και το τυλίγετε με κουβέρτα σε ζεστό μέρος και το αφήνετε 1 ώρα η και λίγο λιγότερο!
  • Στη συνέχεια λιώνετε το βούτυρο και το αφήνετε στην άκρη!
  • Ζεσταίνετε το γαλα και προσθέτετε τη ζαχαρη όλη και ανακατεύετε!
  • Όταν θα είναι χλιαρό το γαλα με τη ζαχαρη θα προσθέσετε τα αυγά μέσα στο ίδιο κατσαρολάκι και θα τα ανακατέψετε!

Οποτε έχετε 2 κατσαρολάκια μέχρι εδώ!

Ένα με το βούτυρο και ένα με τη ζαχαρη το γαλα και τα αυγά!

Να θυμάστε ότι για να χρησιμοποιήσετε τα υγρά σας υλικά πρέπει να είναι χλιαρά! Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζετε τα 2 κιλά αλευρι και ρίχνετε το ξύσμα το αλάτι το μαχλέπι το κακουλε και τη μαστίχα τα οποια πριν τα χτυπάτε στο γουδι με γουδοχέρι για να γίνουν σκόνη! Ανοίγετε μια λακκούβα στη μέση και αδειάζετε εκεί το προζύμι σας!

Ρίχνετε το μείγμα με το γαλα και αρχίζετε να ζυμώνετε! Σταδιακά και το λιωμένο βούτυρο! Θα μοσχομυρίσει η κουζίνα σας! Σκεπάζετε τη λεκάνη πάλι με βρεγμένη πετσέτα και τυλίγετε με κουβέρτα για άλλη μια ώρα!

Η ζύμη σας θα γίνει τουλάχιστον διπλάσια! Στη συνέχεια κόβετε κάνετε πλεξούδες και δίνετε σχήμα στα τσουρέκια σας τα οποια τα τοποθετείτε στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα!Να έχουν μια απόσταση μεταξύ τους!

Αλείφετε με αυγό χτυπημένο τα τσουρέκια σας και τα ψήνετε για 25’ στους 170! Δε θα το πιστεύετε!!! Μαγια ζητήστε από το φούρνο της γειτονιάς σας γιατί είναι δυσεύρετη! Καλή επιτυχία παιδιά και καλή Ανάσταση!"

Ορίστε και το ποστ της