Πέτρος Κωστόπουλος: Η φωτογραφία που πρόδωσε πως περνά την καραντίνα με παρέα

Τι ανέβασε;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πέτρος Κωστόπουλος: Η φωτογραφία που πρόδωσε πως περνά την καραντίνα με παρέα

Ο Πέτρος Κωστόπουλος μας έχει "πεθάνει" αυτές τις ημέρες καθώς μαγειρεύει και ανεβάζει στο Instagram φωτογραφίες από τα πιάτα του, που είναι λαχταριστά. Στις φωτογραφίες όμως είδαμε και δύο πιάτα, μαρτυρώντας ότι έχει και παρέα στην καραντίνα του.

Ο Κωστόπουλος μας έχει αποδείξει, ειδικά αυτές τις ημέρες της καραντίνας ότι το έχει με την μαγειρική, με τον ίδιο να κάνει συχνά αναρτήσεις με τα όμορφα πιάτα που ετοιμάζει. Μάλιστα ο ίδιος προσέχει την διατροφή του και παίρνει τις τροφές από την αγορά, όπως θα δείτε και στην φωτογραφία που ακολουθεί.

Ήδη είχε κάνει αναρτήσεις με μερικά πιάτα που έφτιαξε, ενώ μας είχε δείξει και στιγμιότυπο από την βόλτα που έκανε στο κέντρο και συγκεκριμένα στην Ακρόπολη.

Τώρα λοιπόν με νέες φωτογραφίες που ανέβασε μας έδειξε το ψάρι που ετοίμασε ή μάλλον το θαλασσινό. Συγκεκριμένα το μενού είχε χταποδάκι και εμάς μας έτρεξαν τα σάλια σας λέω. Μάλιστα είδαμε στη μια, ότι έχει δύο πιάτα πάνω στο τραπέζι που έστρωσε οπότε πολύ πιθανόν να μην είναι μόνος αυτές τις ημέρες. Άλλωστε ο γιος του περνάει χρόνο μαζί του στην καραντίνα, ενώ μπορεί το πιάτο να είναι και για κάποιον εκλεκτό φίλο. Πάντως φαίνεται σούπερ.

θαλασσινά Πέτρος Κωστόπουλος

χταπόδι κοκκινιστό Πέτρος Κωστόπουλος

Από τον Πέτρο Κωστόπουλο και την φωτογραφία που τον "πρόδωσε" στην Δέσποινα Βανδή και μας "πέθανε" με το τσουρέκι της

Εκτός από τον Κωστόπουλο και η Δέσποινα Βανδή μας πέθανε με το τσουρέκι της. Μάλιστα έδωσε και την συνταγή. Η ίδια λοιπόν έκανε σχετική ανάρτηση και μας τα είπε όλα. Τα υλικά αλλά και βήμα, βήμα το πως θα το κάνουμε. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Η ανάρτηση που έκανε η γνωστή τραγουδίστρια αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

"Λοιπόν! Θα χρειαστείτε

  • 6 αυγά
  • 180 γρ μαγια νωπή
  • 2 1/2 κ.αλευρι
  • 300 γρ βούτυρο αιγοπρόβειο
  • 750γρ ζαχαρη
  • 600 γρ γαλα
  • 1 φακελάκι μαχλέπι
  • 1 φακελάκι κακουλε
  • 1κγ μαστίχα
  • ξύσμα από 1 πορτοκαλι
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  • Σε πρώτη φάση φτιάχνετε το προζύμι
  • Σε 1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό λιώνετε τη μαγια και προσθέτετε το μισό κιλό από το αλευρι σας!
  • Ζυμώνετε,σκεπάζετε το μείγμα με βρεγμένη πετσέτα και το τυλίγετε με κουβέρτα σε ζεστό μέρος και το αφήνετε 1 ώρα η και λίγο λιγότερο!
  • Στη συνέχεια λιώνετε το βούτυρο και το αφήνετε στην άκρη!
  • Ζεσταίνετε το γαλα και προσθέτετε τη ζαχαρη όλη και ανακατεύετε!
  • Όταν θα είναι χλιαρό το γαλα με τη ζαχαρη θα προσθέσετε τα αυγά μέσα στο ίδιο κατσαρολάκι και θα τα ανακατέψετε!

Οποτε έχετε 2 κατσαρολάκια μέχρι εδώ! Ένα με το βούτυρο και ένα με τη ζαχαρη το γαλα και τα αυγά!

Να θυμάστε ότι για να χρησιμοποιήσετε τα υγρά σας υλικά πρέπει να είναι χλιαρά! Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζετε τα 2 κιλά αλευρι και ρίχνετε το ξύσμα το αλάτι το μαχλέπι το κακουλε και τη μαστίχα τα οποια πριν τα χτυπάτε στο γουδι με γουδοχέρι για να γίνουν σκόνη! Ανοίγετε μια λακκούβα στη μέση και αδειάζετε εκεί το προζύμι σας!

Ρίχνετε το μείγμα με το γαλα και αρχίζετε να ζυμώνετε! Σταδιακά και το λιωμένο βούτυρο! Θα μοσχομυρίσει η κουζίνα σας! Σκεπάζετε τη λεκάνη πάλι με βρεγμένη πετσέτα και τυλίγετε με κουβέρτα για άλλη μια ώρα!

Η ζύμη σας θα γίνει τουλάχιστον διπλάσια! Στη συνέχεια κόβετε κάνετε πλεξούδες και δίνετε σχήμα στα τσουρέκια σας τα οποια τα τοποθετείτε στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα!Να έχουν μια απόσταση μεταξύ τους!

Αλείφετε με αυγό χτυπημένο τα τσουρέκια σας και τα ψήνετε για 25’ στους 170! Δε θα το πιστεύετε!!! Μαγια ζητήστε από το φούρνο της γειτονιάς σας γιατί είναι δυσεύρετη! Καλή επιτυχία παιδιά και καλή Ανάσταση!"