Βασίλισσα Ελισάβετ: Το μυστικό της "όπλο" που κάλυψε το κενό του Megxit

Ποια η αγαπημένη της νύφη

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Βασίλισσα Ελισάβετ: Το μυστικό της

Αυτό είναι το μυστικό "όπλο" της βασίλισσας Ελισάβετ που κάλυψε το κενό του Megxit. Η Σοφία, Κόμισσα του Ουέσσεξ, είναι η σύζυγος του πρίγκιπα Εδουάρδου και την χαρακτηρίζει η βαθιά αφοσίωσή της στο παλάτι.

Η αιφνίδια αποχώρηση της Μέγκαν και του Χάρι άφησε ένα κενό στο Μπάκιγχαμ που δεν μπόρεσαν να αποκρύψουν ούτε οι μετέπειτα προσεκτικές κινήσεις της βασίλισσας, εν μέσω πανδημίας.

Η απόφαση του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ να αποποιηθούν τα καθήκοντά τους, έφερε τα πάνω κάτω σε έναν θεσμό που μένει χρόνια χωρίς επιρροή. Ενός θεσμού που τείνει να θεωρείται από πολλούς απαρχαιωμένος. Η ένταξη, όμως, μιας 36χρονης διαζευγμένης Αφροαμερικανίδας, όπως και να το δει κανείς, έφερε έναν αέρα δροσιάς στον οίκο των Ουίσδωρ.

Το Μegxit όμως απέδειξε ότι ο αέρας αυτός ήταν μία βραχύβια ανάσα, αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο τα ασφυκτικά πλαίσια που κρύβουν οι πόρτες του παλατιού.

Μετά την αποχώρηση τους λοιπόν η Βασίλισσα, έφερε ένα "όπλο" για να τους καλύψει. Ένα πρόσωπο αγαπητό που τηρεί τα καθήκοντα της ευλαβικά και δίνει πολλά στο παλάτι.

Μεγάλο της προσόν είναι η ολοκληρωτική αφοσίωσή της στην οικογένεια, η προσεκτική εμφάνισή της, το ευγενικό χαμόγελο και η διακριτική και στο ελάχιστο δυνατόν ομιλία της.

Βασίλισσα Ελισάβετ όπλο Megxit

Ποια η κόμισσα Σοφία του Ουέσσεξ που είναι το μυστικό "όπλο" της Ελισάβετ

Η Σοφία γεννήθηκε στο Ιατρείο Ράντκλιφ στην Οξφόρδη στις 20 Ιανουαρίου 1965. Είναι το δεύτερο παιδί και η πρώτη κόρη του συνταξιούχου πωλητή ελαστικών Κρίστοφερ Ρις-Τζόουνς και της γραμματέως Μαίρης Ο'Σάλιβαν. Έχει έναν μεγαλύτερο αδελφό, τον Ντέιβιντ, και ονομάσθηκε Ελένη από την αδελφή του πατέρα της, που πέθανε σε αυτοκινηστικό δυστύχημα το 1960. Νονός της, είναι ο ετεροθαλής αδελφός του πατέρα της και ηθοποιός Θέιν Μπέτανι.

Η Σοφία και ο Πρίγκιπας Εδουάρδος γνωρίστηκαν το 1987, μέσω μιας φίλη της. Το 1993 η Σοφία συνάντησε πάλι τον Πρίγκιπα Εδουάρδο σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση και λίγο μετά ξεκίνησαν την σχέση τους. Στις 6 Ιανουαρίου 1999 ανακοινώθηκαν επισήμως οι αρραβώνες τους.

Στις 19 Ιουνίου 1999 τελέστηκε ο γάμος της Σοφίας και του Πρίγκιπα Εδουάρδου στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο Ουίνδσορ. Λίγες ώρες πριν τον γάμο η Βασίλισσα Ελισάβετ, δημιούργησε για τον Πρίγκιπα Εδουάρδο τον τίτλο του Κόμη του Ουέσσεξ και του Υποκόμη του Σέβερν, ενώ μετά τον γάμο η Σοφία έλαβε τον τίτλο της Κόμισσας του Ουέσσεξ.

Η Σοφία η Εδουάρδος απέκτησαν μια κόρη και ένα γιο:

  • την Λαίδη Λουίζα Ουίνδσορ (8 Νοεμβρίου 2003-)
  • τον Ιάκωβο, Υποκόμη του Σέβερν (17 Δεκεμβρίου 2007)

Θυμίζουμε πως πριν από λίγες μέρες, διάγγελμα είχε κάνει ο Πρίγκιπας Κάρολος, με σκοπό να μιλήσει για την περιπέτεια της υγείας του.