Προκαλεί ρίγη συγκίνησης το μήνυμα του Σάκη Ρουβά - Τι συνέβη

Θα συγκινηθείτε σίγουρα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Προκαλεί ρίγη συγκίνησης το μήνυμα του Σάκη Ρουβά - Τι συνέβη

Ένα μήνυμα γεμάτο νόημα θέλησε να μοιραστεί ο Σάκης Ρουβάς με τους διαδικτυακούς του φίλους, το οποίο κιόλας προκαλεί ρίγη συγκίνησης. Ο τραγουδιστής είναι ευαισθητοποιημένος σε ότι θέματα αφορούν τον κόσμο, αλλά και την γη. Κυρίως αυτές τις δύσκολες ημέρες που περνάμε.

Ο Σάκης Ρουβάς είναι καθημερινός χρήστης των social media και καθημερινά επικοινωνεί μέσω διάφορων αναρτήσεων με τους διαδικτυακούς του φίλους. Ενώ, τώρα που είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας όπως έχουμε δει κάνει και lives για να τους διασκεδάζει με τα τραγούδια του.

Ωστόσο, πριν λίγες ώρες έκανε μια τελείως διαφορετική ανάρτηση από τις υπόλοιπες, η οποία όπως και θα δείτε προκαλεί ρίγη συγκίνησης σε όλους, αφού αφορά την γη η οποία μας φιλοξενεί εδώ και πολλά χρόνια.

Συγκεκριμένα, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram την παρακάτω φωτογραφία και έγραψε μερικά συγκινητικά λόγια.

Σάκης Ρουβά Instagram

Να σημειώσουμε πως πριν από λίγες ημέρες ο Σάκης Ρουβάς έκανε μια πολύ χαρμόσυνη ανακοίνωση, όσον αφορά τα επαγγελματικά του. Στο πλευρό του κάθε λεπτό βρίσκεται η σύζυγο του, Κάτια Ζυγούλη, η οποία τον στηρίζει σε ότι και να κάνει.

Τι είναι όμως η παγκόσμια ημέρα γης

Η Ημέρα της Γης αποτελεί μια ημερομηνία κατά την οποία διοργανώνονται εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο με στόχο την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα. Συντονίζεται παγκοσμίως από το Δίκτυο Ημέρας της Γης (Earth Day Network) και εορτάζεται σε περισσότερες από 175 χώρες κάθε χρόνο. To 2009, τα Ηνωμένα Έθνη όρισαν τις 22 Απριλίου ως «Διεθνή Ημέρα της Μητέρας Γης». Η Ημέρα της Γης έχει προγραμματιστεί για τις 22 Απριλίου τουλάχιστον μέχρι το 2025.

Η έμπνευση του θεσμού αποδίδεται στον ακτιβιστή Τζον ΜακΚόννελλ το 1969 σε ένα Συνέδριο της UNESCO στο Σαν Φρανσίσκο. Εκδηλώσεις έλαβαν χώρα για πρώτη φορά στο Σαν Φρανσίσκο και άλλες πόλεις στις 21 Μαρτίου 1970, ημέρα της εαρινής ισημερίας στο Βόρειο Ημισφαίριο.

Η Ημέρα της Γης καθιερώθηκε το 1970, στις ΗΠΑ, με πρωτοβουλία του γερουσιαστή Γκέιλορντ Νέλσον και σηματοδοτεί τη γένεση του σύγχρονου περιβαλλοντικού κινήματος. Σύντομα, εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο και σήμερα, γιορτάζεται σε περισσότερες από 190 χώρες σε όλο τον πλανήτη. Το Δίκτυο Ημέρας της Γης συντονίζει τις προσπάθειες.