"Έσκασε" επίσημη ανακοίνωση για την Eurovision 2021

Που θα γίνει;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

'Έσκασε" η ανακοίνωση που περιμέναμε. Διαβάστε που θα γίνει η Eurovision το 2021. Ποια αυτά που αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες για τον διαγωνισμό, που φέτος δεν θα γίνει όπως κάθε χρόνο, λόγω της πανδημίας;

Η πόλη του Ρότερνταμ συμφώνησε σήμερα να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2021, αφού η φετινή εκδοχή ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης ενέκρινε την κάλυψη του κόστους ύψους 6,7 εκατομμυρίων ευρώ, ως αποτέλεσμα της ακύρωσης του διαγωνισμού το 2020, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Οι διοργανωτές είχαν ανακοινώσει τον Μάρτιο ότι ο φετινός διαγωνισμός δεν μπορούσε να διεξαχθεί τον Μάιο λόγω της νόσου COVID-19, που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

Ο χώρος εκδηλώσεων Ahoy, όπου επρόκειτο να γίνει ο διαγωνισμός, τροποποιήθηκε για να υποδεχθεί προσωρινά ασθενείς με κορωνοϊό.

Οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς και το Ahoy «μπορούν να υπολογίζουν στο Ρότερνταμ ως διοργανώτρια πόλη» είπε σήμερα μετά την ψηφοφορία ο Σάιντ Κάσμι, δημοτικός σύμβουλος για θέματα πολιτισμού, μεταδίδει το ANP.
Προς το παρόν δεν έχουν οριστεί οι νέες ημερομηνίες για τον διαγωνισμό του 2021. Δείτε ωστόσο και την Στεφανία να λέει live το τραγούδι που θα μας εκπροσωπούσε φέτος. Μείναμε με την φωνή της.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ανακοίνωση "έσκασε" και για τον αντικαταστάτη της φετινής Eurovision - Τι θα δούμε;

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Η Eurovision έχει αναβληθεί για φέτος ωστόσο θα έχουμε ένα άλλο ξεχωριστό show στην θέση του το οποίο θα είναι γεμάτο εκπλήξεις. Ήδη η ανατροπή είχε γίνει γνωστή και από πρωινή εκπομπή και τώρα έχουμε νεότερα αναφορικά με τα όσα μας περιμένουν την μεγάλη ημέρα.

Ειδικότερα λοιπόν το Europe Shine a Light θα μεταδοθεί το Σάββατο 16/5, στις 22,00 ώρα Ελλάδας. Δηλαδή την ημέρα που ήταν να γίνει και ο διαγωνισμός,, ενώ η μετάδοση θα γίνει διαδικτυακά.

Σκοπός του show είναι να τιμήσει τις χώρες και τα 41 τραγούδια που ήταν να συμμετάσχουν, ενώ να σημειώσουμε ότι θα είναι σαν γιορτή περισσότερο και όχι διαγωνισμός.

Παρουσιαστές θα είναι οι Ολλανδοί Chantal Janzen, Edsilia Rombley, Jan Smit και οι καλλιτέχνες της φετινής διοργάνωσης θα συμμετέχουν από την τοποθεσία στην οποία βρίσκονται στην Ευρώπη, ερμηνεύοντας μια παλαιότερη επιτυχία της Eurovision.

Το show θα μεταδοθεί φυσικά live και αναμένεται να κρατήσει περίπου δύο ώρες, ενώ θα υπάρξει μετάδοση και από το επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube.