Κακός χαμός με το νέο τραγούδι του Χρήστου Δάντη - «Δεν υπάρχει Θεός... μάλλον πέθανε»

«Βροχή» οι αντιδράσεις

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κακός χαμός με το νέο τραγούδι του Χρήστου Δάντη - «Δεν υπάρχει Θεός... μάλλον πέθανε»

Από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, έχει γίνει κακός χαμός με το νέο τραγούδι του Χρήστου Δάντη με τίτλο «Δεν υπάρχει Θεός», το οποίο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με τους στίχους του, στους οποίους αναφέρεται, πως «ο Θεός μάλλον πέθανε».

Σε μία πολύ ιδιαίτερη εποχή, ο Χρήστος Δάντης θέλησε να περάσει το δικό του κοινωνικό μήνυμα μέσα από το νέο του τραγούδι, το οποίο λόγω των στίχων του και του τίτλου, έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, κυρίως από ανθρώπους της εκκλησίας.

Οι στίχοι του σε κάποια σημεία φαίνεται πως προσβάλλουν ανθρώπους της Ορθοδοξίας καθώς, μεταξύ άλλων, αναφέρει: “Δεν υπάρχει Θεός, μάλλον πέθανε”, “κάπου θα ‘ναι κλεισμένος τρελός”. Παρακάτω συνεχίζει: “αν υπάρχει Θεός, είναι άθεος και μας δουλεύει από πάνω εντελώς”.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο κλιπ που ακολουθεί, το τραγούδι κάνει μία ξεκάθαρη αναφορά στην κρίση του κορωνοϊού και στον τρόπο που αυτός έχει επιδράσει σε όλο τον πλανήτη με τους μαζικούς θανάτους και τους ανθρώπους στις ΜΕΘ, ενώ τις προάλλες ο τραγουδιστής είχε ένα δημόσιο ξέσπασμα.

Αυτό είναι το τραγούδι του Χρήστου Δάντη που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων

Μεταξύ των επικριτών του είναι και ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Ζιόμπολας ο οποίος αναφέρει αποκλειστικά στο eReportaz.gr και στον Κυριάκο Θεοδοσίου: «Αυτό είναι φοβερό. Πολύ προσβλητικό, απάνθρωπο και απαράδεκτο. Ντροπή του κου Δάντη».

Και πρόσθεσε: «Δικαίωμά σου να μην πιστεύεις, αλλά δεν μπορείς να θίγεις. Τι πήγες να κάνεις δηλαδή; Είσαι αισχρός, βλάσφημος, άξιος περιφρονήσεως και γιουχαρίσματος. Έπεσες αγαπητέ μου πολύ χαμηλά και είσαι άξιος ιεράς αγανακτήσεως, δεν έχεις μέσα σου Ιερό και Όσιο και είσαι κατακριτέος. Ντροπή και αίσχος ένας Έλληνας να φτάσει σε αυτό το σημείο. Τουλάχιστον να σεβαστείς την ποιότητα των Ελλήνων οι οποίοι πιστεύουν». Μάλιστα εκκλησιαστικοί κύκλοι ανέφεραν ότι θα κινηθούν νομικά κατά του τραγουδιστή.