Διονύσης Πρώιος: Τι έγραψε πάνω στον τάφο του γιου του - Η ανατριχιαστική ιστορία του παίκτη του Masterchef

Λεπτομέρειες που θα σας κάνουν να δακρύσετε

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Διονύσης Πρώιος: Τι έγραψε πάνω στον τάφο του γιου του - Η ανατριχιαστική ιστορία του παίκτη του Masterchef

Ολόκληρος ο βίος του Διονύση Πρώιου που βλέπουμε στο Masterchef είναι μια περιπέτεια και το You σας παρουσιάζει τις άγνωστες πτυχές ενός πρώην μοντέλου, καλλιτέχνη και εμπνευστή μερικών πολύ γνωστών latin bar της Αθήνας. Ο ίδιος δοκιμάστηκε από την μοίρα πριν από μερικά χρόνια ζώντας μια τραγική ιστορία αφού έχασε τον γιο του αλλά δεν έχασε ποτέ την δύναμη και την δίψα του για την ζωή με οδηγό του την αγάπη. Τι ήταν αυτό που του έγραψε πάνω στον τάφο του ως τα τελευταία του λόγια πριν το αντίο;

Το χρήμα, η δόξα και η προβολή είναι για εκείνον άγνωστες λέξεις. Το λάτιν ταμπεραμέντο του και η ρόκ εμφάνισή του είναι το σήμα κατατεθέν του και ο 54χρονος παίκτης του Masterchef που οι υπόλοιποι τον αποκαλούν τον μπαμπά του σπιτιού, έχει ξεχωρίσει με τo χιούμορ, την ειλικρίνεια και τις ευαισθησίες του.

Απο την Κατερίνα Μπούσιου για το περιοδικό You - Φωτογραφίες instagram, facebook

Συστήνεται ως artista plastico, δηλαδή ως εικαστικός καλλιτέχνης. Ζωγραφίζει υπέροχα υιοθετώντας μια τεχνική που θυμίζει τους πίνακες του Salvatore Dali, κάνει γλυπτά, λατρεύει την μουσική και μοιάζει με φιγούρα μυθιστορηματική με τον τρόπο που μιλά και κινείται. Στους πάγκους της κουζίνας του Masterchef ξεχωρίζει το μη ανταγωνιστικό του πνεύμα και τα πιάτα του είναι μικρά έργα τέχνης, παρόλο που είναι αυτοδίδακτος σέφ, μια ακόμη ιδιότητα ανάμεσα στις πολλές που τον χαρακτηρίζουν.

Ο Έλληνας από την Αργεντινή και το τραγικό ατύχημα του γιού του

Γεννημένος στο Μπουένος Αιρες απο έλληνες γονείς μετανάστες, τα παιδικά του χρόνια είχαν μια αλλιώτικη ανεμελιά. Εκείνος και ο μικρότερος αδελφός του μεγάλωσαν με κουλτούρα ελληνική αλλά ο Διονύσης απο μικρός ήταν ζωηρός και ασυγκράτητος. Μέτριος μαθητής αποφάσισε μετά τα 18 του να επιστρέψει μόνος του στην Ελλάδα για να κυνηγήσει τα όνειρά του αψηφώντας το ρίσκο και τις δυσκολίες. Οι δεσμοί με την υπόλοιπη οικογένεια στο Μπουένος 'Αιρες δεν κόπηκαν όμως ποτέ. Η λατινική Αμερική ως κουλτούρα κυλά ακόμη στο αίμα του, άλλωστε μέχρι τώρα έχει ταξιδέψει σε όλη την Νότια Αμερική. Δούλεψε σε αρκετά καφέ μπάρ στην Αθήνα και στην Μύκονο ενώ σημαδιακή ήταν η γνωριμία του με τον Λάκη Γαβαλά.

“ Ο Λάκης είναι φίλος χρόνια. Του έχω ζωγραφίσει το σπίτι. Είναι μια συναλλαγή ρούχα και τέχνη. Ήμουν μοντέλο. Είχαμε πάει για την πρώτη φωτογράφηση που είχε γίνει για τα LΑΚ τότε και ο φωτογράφος, ένας Βραζιλιάνος με είδε και ήθελε εμένα. Τότε είχα τατουάζ και δεν υπήρχαν πολλά παιδιά με τατουάζ στην Ελλάδα” όπως έχει δηλώσει ο Διονύσης. Το διάστημα που ο Λάκης έφτιαχνε το σπίτι του στην Μύκονο, ο Διονύσης θα μένει μαζί του δημιουργώντας αρκετά έργα τέχνης στο σπίτι του. Ενα καλοκαιρινό βράδι στο νησί, θα γνωρίζει την βραζιλιάνα σύζυγό του και θα αποκτήσουν τον μοναχογιό του, τον Μιχάλη, αλλά θα αναγκαστεί να τον μεγαλώσει μόνος του, αφού όταν ήταν εκείνος σε μικρή ηλικία θα χωρίσει με την μητέρα του η οποία θα επιστρέψει στην πατρίδα της. Ο επιπόλαιος και βιαστικός έρωτας θα του χαρίσει το διαμάντι της ζωής του. Θα τον μεγαλώσει μόνος του και θα είναι απόλυτα αφοσιωμένος σε εκείνον.

Μετά το σύντομο πέρασμα απο το modeling θα επιστρέψει ξανά στην νύχτα και θα αποφασίσει να επιμεληθεί ένα απο τα πιο εμβληματικά και ιδιαίτερα μαγαζιά της Αθήνας το “Εl Pecado” όπου για μια δεκαετία ήταν ένας απο τους θρύλους της νυχτερινής διασκέδασης. Στο μαγαζί θα επιμεληθεί την διακόσμηση, θα βάλει μέσα αρκετά έργα τέχνης ενώ συχνά – πυκνά θα βρίσκεται στην κουζίνα για να βάζει το δικό του στίγμα στις συνταγές, πολλές απο τις οποίες ήταν εμπνευσμένες απο την γιαγιά του που μαγείρευε υπέροχα, ενώ ο γιός του θα είναι απο μικρός στο πλευρό του δείχνοντας και εκείνος μια έφεση στην μαγερική. Μια πυρκαγιά που ξέσπασε το 2011 στο μαγαζί παράλληλα με την οικονομική κρίση θα φέρουν το τέλος του εγχειρήματος, αλλά ακόμη και τότε δεν θα το βάλει κάτω. Τα καλοκαίρια θα δουλεύει ξανά στην Μυκονο ενω ο γιός του πια στα 19 δουλεύει ως βοηθός μάγειρα σε μεγάλο εστιατόριο του νησιου.

Μπαμπάς και γιός είναι αχώριστοι μέχρι που το επόμενο καλοκαίρι το 2016 κανείς δεν μπορεί να φανταστεί πως η ζωή του Διονύση θα αλλάξει δραματικά. Ο γιός του θα πείσει τον πατέρα του να πάει για λίγες ημέρες στην Αργεντινή για να δεί τους γονείς του και ένα βράδι επιστρέφοντας με την μηχανή του στο σπίτι που έμεναν και δίχως να φορά κράνος, το νήμα της ζωής του θα κοπεί απότομα σε ένα δρόμο της Φτελιάς ακριβώς απέναντι απο το σπίτι του Λάκη Γαβαλά.

Τα τελευταία λόγια που έγραψε πάνω στον τάφο του γιου του

Ο σχεδιαστής περιέγραψε με πολυ μεγάλη συγκίνηση σε πρόσφατη συνεντευξή του στο “Dot” όσα συνέβησαν εκείνο το καλοκαίρι “Μετά από 19 χρόνια που το παιδί αυτό μεγάλωνε με αυτόν τον υπέροχο πατέρα και όχι με τη μαμά του, ο Διονύσης έφυγε για ένα ταξίδι στην Αργεντινή. Με το που φτάνει στην Αργεντινή του λένε “γύρνα πίσω να θάψεις το παιδί σου”. Έρχεται από την Αργεντινή ένα ράκος να θάψει το παιδί του. Πάμε στο νεκροταφείο, αυτός ήταν χάλια και έχει φέρει μια μπάντα γιατί ο γιος του έπαιζε ντραμς και του έκανε τη νεκρώσιμο ακολουθία με το “Historia de un amor”. Ήταν άσπρο το φέρετρο και αυτός βγάζει ένα σπρέι και γράφει “ο πατέρας σου για πάντα”. Εγώ έλιωσα, έκλαιγα δύο μέρες. Και θάβει το παιδί του, το παιδί που αγαπούσε και ήθελε να του δώσει ο ίδιος όσα αυτός δεν είχε στη ζωή του», είπε ο Λάκης Γαβαλάς. Ο Διονύσης θα επιστρέψει στην Αργεντινή και θα προσπαθήσει να μαζέψει τα κομμάτια της ζωής του. Νιώθει ακόμη χαμένος και ανήμπορος. Μια άλλη γυναίκα όπως ο ίδιος έχει δηλώσει θα μπεί στην ζωή του και παρά την διαφορά της ηλικίας που τους χωρίζουν αφού η Εμμανουέλα ήταν μόλις 20 χρονών θα του δώσει ξανά πίσω το χαμόγελό του.

Διονύσης Πρώιος masterchef θάνατος του γιου του

“Την γνώρισα στην Βραζιλία και μέσα στη θλίψη μου έδωσε πολύ χαρά. Είναι δύο σε ένα. Μια κόρη και μια σύζυγος μαζί. Μου έδωσε πολύ ενέργεια. ” θα δηλώσει λίγο πριν αποφασίσει να λάβει μέρος στο Masterchef. Θα επιστρέψουν μαζί στην Ελλάδα και εκείνος θα μετακομίσει στην αγαπημένη του γειτονιά στου Ψυρρή όπου θα ανοίξει το “Dos gardenias” με επιρροές φυσικά απο την Λατινική Αμερική και την Κούβα. Η ιδέα για την συμμετοχή στο παιχνίδι ήρθε ένα βράδι στα ξαφνικά όπως περιγράφει ο ίδιος. “Εκεί που είμαι στον υπολογιστή και βλέπω μια φωτογραφία του γιου μου που έχω πάντα εκεί… μου βγαίνει το MasterChef και λέω λες; Και έτσι έκανα τη συμμετοχή γιατί ο γιος μου ήτανε μάγειρας ήθελε να πάει, όποτε ήρθε η ευκαιρία να ρθω εγώ και για τους δυο”

Στην πρώτη οντισιόν δεν θα μπορέσει να σταματήσει τα δάκρυά του με τα τρία “ναί” των κριτών φτιάχνοντας την αγαπημένη συνταγή του γιου του, λαζάνια με κρέας.

Ωστόσο, δείτε εδώ όσα δεν ξέρατε και για την Κατερίνα Λένη του Masterchef!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ YOU ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ 1,5 ΕΥΡΩ