Σταματίνα Τσιμτσιλή: Αιχμηρό σχόλιο για τον Χρήστο Δάντη - "Δεν είναι το σωστό timing..."

Ποια η γνώμη της;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σταματίνα Τσιμτσιλή: Αιχμηρό σχόλιο για τον Χρήστο Δάντη -

Το τραγούδι του Χρήστου Δάντη "Δεν υπάρχει θεός" σχολίασε μέσα από την εκπομπή της, Happy Day, η Σταματίνα Τσιμτσιλή. Τι είπε η γνωστή παρουσιάστρια για το κομμάτι, που έχει φέρει σάλο με τον τίτλο του;

Σάλος έχει προκληθεί με τον νέο τραγούδι του Χρήστου Δάντη, με το θέμα να συζητάτε σήμερα και στην εκπομπή Happy Day. Ο γνωστός καλλιτέχνης έχει κυκλοφορήσει το κομμάτι του "Δεν υπάρχει θεός" και αντιδράσεις έχουν "έρθει" αναφορικά με τον τίτλο του. Το γεγονός σχολίασε και η παρουσιάστρια του Happy Day, που ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "νομίζω δεν είναι ούτε το σωστό timing, ούτε η σωστή απόφαση".

"Δεν θα αμφισβητήσω το καλλιτεχνικό του ταλέντο, την ποιότητά του. Υπάρχουν τραγούδια του που εδώ και 20 χρόνια μας συντροφεύουν και έχουμε συνδέσει με αυτά τα τραγούδια, πολύ όμορφες στιγμές της ζωής μας. Η δική μου άποψη σε ό,τι αφορά το τραγούδι, χωρίς να είμαι θρησκόληπτη ή επηρεασμένη από τα σχόλια ιερέων, είναι ότι υπάρχουν κάποια πιστεύω και αξίες στην Ελλάδα, όπως η πίστη μας που καλό είναι να μη τα αγγίζουμε.

Δηλαδή, το να μπεις στη διαδικασία να γράψεις ένα τραγούδι για το αν υπάρχει ή δεν υπάρχει Θεός σε μια Ελλάδα που υπάρχει βαθιά και ουσιαστική πίστη, σε μια εποχή που ταλανίζεται η ψυχολογία μας, που δε μπορούμε να πάμε στην εκκλησία να ανάψουμε ένα κεράκι, νομίζω δεν είναι ούτε το σωστό timing, ούτε η σωστή απόφαση. Και δεν το είχε και ανάγκη ο Χρήστος Δάντης" είπε χαρακτηριστικά η παρουσιάστρια για το κομμάτι του Χρήστου Δάντη.

Τι είχε σχολιάσει για το τραγούδι του στην Σταματίνα Τσιμτσιλή ο Χρήστος Δάντης;

Σε μία πολύ ιδιαίτερη εποχή, ο Χρήστος Δάντης θέλησε να περάσει το δικό του κοινωνικό μήνυμα μέσα από το νέο του τραγούδι, το οποίο λόγω των στίχων του και του τίτλου, έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, κυρίως από ανθρώπους της εκκλησίας.

Έχοντας βρεθεί στο επίκεντρο έντονης κριτικής τις τελευταίες μέρες, ο Χρήστος Δάντης αποφάσισε να δώσει την δικιά του απάντηση σε όλους τους επικριτές του, μέσα από το Happy Day και τον Μιχάλη Πλεμμένο.

Χαρακτηριστικά ανέφερε, “Ξέρω ότι το τραγούδι έχει ενοχλήσει. Ξέρω ότι υπάρχουν κάποιοι που το έχουν παρεξηγήσει. Κάποιοι άλλοι που στέκονται μόνο στον τίτλο του και κάποιοι από αυτούς που συνήθως απαντούν εν θερμώ. Επειδή κι εγώ βρίσκομαι αυτή τη στιγμή σε μια παρόμοια κατάσταση, δεν μου αρέσει να απαντήσω τώρα. Με βρίζουν, με λένε άθεο, σατανιστή, γέρο…

Έχουν παρεξηγήσει στο παρελθόν πολύ πιο μεγάλους από εμένα. Έχουν παρεξηγήσει τον Γαλιλαίο, τα λόγο του Χριστού… Είναι δυνατόν να μην παρεξηγήσουν τον δικό μου;

Μια καταδικαστική απόφαση εις βάρος του τραγουδιού θα ήταν άδικη, γιατί θα έπρεπε να έχουν αποσυρθεί πολλά άλλα τραγούδια πριν. Εύχομαι να μην γίνω παλιατζούρα και μέσα από μια θέση ισχύος να σνομπάρω καθετί καινούριο και να μην το αφουγκράζομαι”.

Οι στίχοι του σε κάποια σημεία φαίνεται πως προσβάλλουν ανθρώπους της Ορθοδοξίας καθώς, μεταξύ άλλων, αναφέρει: “Δεν υπάρχει Θεός, μάλλον πέθανε”, “κάπου θα ‘ναι κλεισμένος τρελός”. Παρακάτω συνεχίζει: “αν υπάρχει Θεός, είναι άθεος και μας δουλεύει από πάνω εντελώς”.

Χρήστος Δάντης