Κορωνοϊός - ΜΜΜ: Οι νέες προϋποθέσεις για τη λειτουργία τους

Τι αλλάζει στο μετρό;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός - ΜΜΜ: Οι νέες προϋποθέσεις για τη λειτουργία τους

Η επιστροφή στην κανονικότητα ξεκινάει σιγά σιγά και ένα θέμα που έχει απασχολήσει, είναι οι νέες προϋποθέσεις, κάτω από τις οποίες θα κινούμαστε στα ΜΜΜ μετά από την κρίση του κορωνοϊού, και πώς αυτές θα επηρεάσουν τηλ λειτουργία τους.

Μια νέα πραγματικότητα θα «ξημερώσει» τη Δευτέρα για τις συγκοινωνίες, με τις μάσκες και τις αποστάσεις ασφαλείας να είναι υποχρεωτικές για όλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του economistas.gr, από το πρωί της Δευτέρας περίπου 300 βοηθοί επιβατών θα βρίσκονται σε κεντρικούς σταθμούς ανταποκρίσεων του μετρό με λεωφορεία. Με την απόφαση, που υπογράφεται από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΣΑ Νίκο Αθανασόπουλο, εγκρίθηκε έκτακτη δαπάνη για τη διαχείριση πλήθους -ελέγχους για μάσκες κ.ό.κ.- στο πλαίσιο προστασίας από τον Covid-19, ύψους 372.000 ευρώ.

κορωνοϊός μέσα μαζικής μεταφοράς

Με μάσκες στα ΜΜΜ -Τι θα κάνουν οι 300 βοηθοί επιβατών

Μεταξύ άλλων μέτρων, η διοίκηση του ΟΑΣΑ εξετάζει την τοποθέτηση ειδικών σημάνσεων για τις μάσκες και τα μέτρα ασφαλείας στα εκδοτήρια και στο εσωτερικό των σταθμών, ενώ δείτε και τον αριθμό των κρουσμάτων που ανακοινώθηκε.

Πηγή: iefimerida.gr

Τι συνέβη με τα κρούσματα κορωνοϊού στο Αττικόν

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει εδώ και ώρα στο Αττικόν, μιας και έγινε γνωστή η είδηση πως 3 γιατροί από το πνευμονολογικό, βρέθηκε θετικοί στον κορωνοϊό, μετά από το επαναληπτικό τεστ που έγινε, γεγονός που σκόρπισε την ανησυχία στον νοσοκομείο.

Θετικοί στον επαναληπτικό έλεγχο για κορωνοϊό βγήκαν τρεις ασθενείς που νοσηλεύονται στην πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου «Αττικόν».

Οι συγκεκριμένοι είχαν ελεγχθεί και κατά την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο, πριν από 4 ημέρες, ωστόσο τα τεστ είχαν βγει αρνητικά, ενώ δείτε και τι συνέβη με το παιδί που βρέθηκε θετικό στη Λάρισα.

Παράλληλα, τρεις γιατροί της ίδιας πτέρυγας του νοσοκομείου διαπιστώθηκε πως έχουν προσβληθεί από τον ιό στους ελέγχους που έκαναν κι έχει σημάνει συναγερμός στον πρώτο όροφο του «Αττικόν», όπου λειτουργεί η Πνευμονολογική-Νευρολογική έρευνα, καθώς αναμένονται σχετικοί έλεγχοι σε όσους υγειονομικούς υπαλλήλους είχαν βρεθεί στον χώρο τις προηγούμενες ημέρες.

Νοσοκομείο Αττικό κορωνοϊός

Πηγή: protothema.gr