Εκτός εαυτού η Αθηνά Οικονομάκου: "Η κυβέρνηση νομίζει πως οι καλλιτέχνες είναι..."

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Εκτός εαυτού η Αθηνά Οικονομάκου:

Εκτός εαυτού η Αθηνά Οικονομάκου. κυβέρνηση νομίζει πως οι καλλιτέχνες είναι άχρηστοι" 'έγραψε σε ανάρτηση της η ηθοποιός. Η ίδια σχολίασε το γεγονός πω πολλοί από τον χώρο του θεάτρου και της μουσικής έχουν μείνει χωρίς δουλειά μετά την πανδημία.

Καλλιτέχνες, τεχνικοί και διοργανωτές εκδηλωσεων είναι σε απόγνωση. Η αυλαία έχει πέσει εδώ και δύο μήνες, λόγω κορωνοϊου και κανείς ακόμα δεν ξέρει πώς και πότε θα δουλέψει ξανά. Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, εξετάζει όλα τα σενάρια με τους ειδικούς, ακόμη και το ενδεχόμενο να γίνουν παραστάσεις σε αρχαιολογικούς χώρους. Τίποτα, όμως, δεν έχει καθοριστεί ακόμη.

Πολλοί καλλιτέχνες έχουν ξεσπάσει. «Τι είμαστε όλοι εμείς, είμαστε δευτερης κατηγορίας πολίτες; Οι μουσικοί, οι ηθοποιοί, οι τεχνικοί, οι σκηνοθέτες, οι ποιητές, οι λογοτέχνες, δε γίνεται να είναι στην αφάνεια, γιατί χωρίς αυτούς δεν υπάρχει φως» έχει πει ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Το ξέσπασμα της Αθηνάς Οικονομάκου

Μουσικοί και ηθοποιοί ετοιμάζονται για πολύ δύσκολο καλοκαίρι. Πολλοί από αυτούς δεν πήραν το επίδομα των 800 ευρώ, δεν ξέρουν πώς και πότε θα εργαστούν ξανά και διαμαρτύρονται. Ο Κυριακός Μητσοτάκης, πάντως, άφησε πριν από λίγο, ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν κάποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις το καλοκαίρι.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε σε αναγκαστική αεργία, το ταμείο μας μαζεύει τρόφιμα και τα μοιράζει σε σπίτια ηθοποιών, αλλά για πόσο καιρό θα συνεχιστεί...» σχολίασε ο πρόεδρος του ΤΑΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας.

Από την άλλη και η Αθηνά Οικονομάκου σαν καλλιτέχνης δεν θα μπορούσε να μη στείλει το δικό της μήνυμα στο Instagram. «Η κυβέρνηση και η κοινωνία θεωρούν ότι οι καλλιτέχνες είναι άχρηστοι. Προσπαθήσατε να περάσετε την καραντίνα χωρίς μουσική, ταινίες, βιβλία, ποιήματα και ζωγραφιές;». ;έγραψε.

Η Αθηνά Οικονομάκου, πάντως έκανε και μια ευχάριστη ανακοίνωση πριν λίγες ημέρες.

Δείτε την ανάρτηση της:

Αθηνά Οικονομάκου κυβέρνηση καλλιτέχνες