Σκληρά λόγια από τον Χρήστο Δάντη - "Οι Έλληνες είναι ξερόλες, ο καταπιεσμένος..."

Η συνέντευξη που θα συζητηθεί

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σκληρά λόγια από τον Χρήστο Δάντη -

Σκληρά τα λόγια που χρησιμοποίησε ο Χρήστος Δάντης, που μίλησε στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη "Μεσάνυχτα". Διαβάστε τα όσα είπε για τους Έλληνες, τους ομοφυλόφιλους και το νέο του τραγούδι "Δεν υπάρχει Θεός".

Καλεσμένος της Ελεονώρας Μελέτη ο Χρήστος Δάντης που αναφέρθηκε στο νέο του τραγούδι, που έχει φέρει χαμό αλλά και σε μια ανάρτηση που είχε κάνει στα social media και για την οποία δέχτηκε κριτική.

"Είμαι ένας λαϊκός τραγουδιστής που τραγουδάει ροκ. Δεν ασχολήθηκα με το λαϊκό τραγούδι γιατί η εικόνα μου δεν ήταν συμβατή. Ο κόσμος στην Ελλάδα μένει στο περιτύλιγμα. Οι Έλληνες είναι ξερόλες και ακυρώνουν τους πάντες και τα πάντα. Ο καθένας έχει την ευκαιρία να κρίνει πίσω από ένα ψευδώνυμο" είπε μεταξύ άλλων ο γνωστός τραγουδιστής, που πρόσθεσε ακόμα ότι:

"Ο καταπιεσμένος ομοφυλόφιλος πρώτος σηκώνεται και βρίζει και λέει “αυτός είναι αδερφή”. Ο άνθρωπος που θέλει να βγει με φούστα και τακούνι στην πλατεία του χωριού του και δεν μπορεί να το κάνει, βρίζει τις αδ…ές. Έτσι είναι, είναι πραγματικά έτσι. Έκανα το ποστ στο Instagram γιατί φτάνεις σε ένα σημείο που λες “που είναι δύο μούρες να τις βαρέσω;”. Όταν εκφράζω τον θυμό μου αδιαφορώ για το πόσοι θα με στηρίξουν".

"Δεν υπάρχουν στιγμές που αναρωτιέσαι “αν υπάρχει αυτός ο Θεός, που είναι; Δεν βλέπει τι συμβαίνει στον κόσμο;”. Όλοι οι άνθρωποι έχουμε αυτό το ερωτηματικό, υπάρχεις; Κι αν υπάρχεις, που είσαι; Δεν περίμενα ότι θα ζήσουμε έναν πόλεμο χωρίς σφαίρες που θα μας κλείσει στα σπίτια" είπε ακόμα αναφερόμενος και στο νέο του κομμάτι.

Ελεονώρα Μελέτη - Χρήστος Δάντης

Πριν τα σκληρά λόγια που είπε ο για τους Έλληνες ο Χρήστος Δάντης, είχε ξεσπάσει και σε άλλη τηλεοπτική εκπομπή

Σε μία πολύ ιδιαίτερη εποχή, ο Χρήστος Δάντης θέλησε να περάσει το δικό του κοινωνικό μήνυμα μέσα από το νέο του τραγούδι, το οποίο λόγω των στίχων του και του τίτλου, έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, κυρίως από ανθρώπους της εκκλησίας.

Έχοντας βρεθεί στο επίκεντρο έντονης κριτικής τις τελευταίες μέρες, ο Χρήστος Δάντης αποφάσισε να δώσει την δικιά του απάντηση σε όλους τους επικριτές του, μέσα από το Happy Day και τον Μιχάλη Πλεμμένο.

Όλα όσα ανέφερε ο Χρήστος Δάντης

Χαρακτηριστικά ανέφερε, “Ξέρω ότι το τραγούδι έχει ενοχλήσει. Ξέρω ότι υπάρχουν κάποιοι που το έχουν παρεξηγήσει. Κάποιοι άλλοι που στέκονται μόνο στον τίτλο του και κάποιοι από αυτούς που συνήθως απαντούν εν θερμώ. Επειδή κι εγώ βρίσκομαι αυτή τη στιγμή σε μια παρόμοια κατάσταση, δεν μου αρέσει να απαντήσω τώρα. Με βρίζουν, με λένε άθεο, σατανιστή, γέρο…

Έχουν παρεξηγήσει στο παρελθόν πολύ πιο μεγάλους από εμένα. Έχουν παρεξηγήσει τον Γαλιλαίο, τα λόγο του Χριστού… Είναι δυνατόν να μην παρεξηγήσουν τον δικό μου;

Μια καταδικαστική απόφαση εις βάρος του τραγουδιού θα ήταν άδικη, γιατί θα έπρεπε να έχουν αποσυρθεί πολλά άλλα τραγούδια πριν. Εύχομαι να μην γίνω παλιατζούρα και μέσα από μια θέση ισχύος να σνομπάρω καθετί καινούριο και να μην το αφουγκράζομαι”.

Οι στίχοι του σε κάποια σημεία φαίνεται πως προσβάλλουν ανθρώπους της Ορθοδοξίας καθώς, μεταξύ άλλων, αναφέρει: “Δεν υπάρχει Θεός, μάλλον πέθανε”, “κάπου θα ‘ναι κλεισμένος τρελός”. Παρακάτω συνεχίζει: “αν υπάρχει Θεός, είναι άθεος και μας δουλεύει από πάνω εντελώς”.