Άγγελος Πυριόχος: "Βρίζουν τον Τσιόδρα! Και ο Χαρδαλιάς θα γίνει μισητός γιατί..."

Μίλησε για όλους και για όλα!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Άγγελος Πυριόχος:

Ο Άγγελος Περιόχος μίλησε για όλους και για όλα και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στα πρόσωπα των ημερών που δεν είναι άλλα από τον Σωτήρη Τσιόδρα και το Νίκο Χαρδαλιά!

Είναι απ' τους ανθρώπους που μπορείς να ακούς για ώρες, αφού έχει να διηγηθεί εγκυκλοπαίδειες με ιστορίες από τον ελληνικό κινηματογράφο, την τηλεόραση και τις προσωπικές του πεποιθήσεις. Χωρίς να μασάει τα λόγια του, ο Άγγελος Πυριόχος περιγράφει τις μέρες του στην καραντίνα, όσα τον θυμώνουν και τον στενοχωρούν, από τις πρόσφατες δηλώσεις του Διονύση Σαββόπουλου, μέχρι την απώλεια του Πάνου Χατζηκουτσέλη που εκείνος αποκάλυψε στο ευρύ κοινό, αλλά ακόμα δεν έχει καταφέρει να αποχαιρετήσει όπως θα ήθελε...

Από τον Γιώργο Κακογιάννη για το περιοδικό You

 Άγγελος Πυριόχος

Αυτές τις μέρες παραμένει αποκλεισμένος στη Ζάκυνθο με τα χαρτιά του να βρίσκονται στην Αθήνα, τον κινηματογράφο που διατηρεί να παραμένει κλειστός από τις αρχές Μαρτίου. Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, εκείνος είναι αποφασισμένος να ζήσει αυτήν την εμπειρία μέχρι το τέλος και από εκείνο το σημείο ξεκινάμε την κουβέντα μας.

Πώς περνάτε στην καραντίνα;

Επειδή μένω στην Ζάκυνθο νιώθω την καραντίνα πολύ «άγρια», γιατί δεν μπορώ να περάσω ούτε απέναντι στην Κυλλήνη. Τα χαρτιά μου βρίσκονται στην Αθήνα και εγώ είμαι αποκλεισμένος εδώ. Θέλω όμως να ζήσω μέχρι το τέλος αυτήν την άσχημη εμπειρία. Στη ζωή πρέπει να ζεις και τα καλά και τα κακά.

Μου κάνει εντύπωση πως, παρότι δουλέψατε χρόνια στην τηλεόραση, πλέον δεν βλέπετε...

Πόσο κορονοϊό πια να δω, τα ίδια και τα ίδια... Με πιάνει κατάθλιψη, πραγματικά, το βλέπω όταν ξυπνάω στο διαδίκτυο και στην τηλεόραση γίνεται ένα αναμάσημα μέχρι να βγει ο Τσιόδρας, όπου μετά συζητούν για όλη την υπόλοιπη μέρα τι είπε. Σαν να μου λένε «μην το βγάλεις απ' το μυαλό σου».

Εχετε ανακαλύψει κάτι για τον εαυτό σας αυτές τις μέρες;

Όχι, απλώς δεν υπάρχει διάθεση να γράψω και μου βγαίνουν καταθλιπτικά πράγματα. Δεν περίμενα την καραντίνα για να κάνω ενδοσκόπηση και πιστεύω πως όσοι λένε «ψάχνω να βρω τον εαυτό μου», μόλις τελειώσουν τα μέτρα θα επιστρέψουν στην αγριάδα και στην ανθρωποφαγία που χαρακτηρίζει τον Έλληνα. Θα βγουν οι παλιές κακίες στην επιφάνεια, δεν θα αλλάξει τίποτα.

Πιστεύετε δηλαδή πως αυτή η κατάσταση δεν θα μας αλλάξει προς το καλύτερο;

Όταν ξεκίνησε η κρίση με το πρώτο μνημόνιο, θυμάμαι πως κι εγώ έγραφα στην εφημερίδα που δούλευα τότε, ότι είναι μία ευκαιρία να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, να ανακαλύψουμε καινούρια πράγματα, να γράφουμε καλύτερα τραγούδια... Τελικά από τότε που ξεκίνησε η κρίση είδαμε ότι καταστράφηκε η ελληνική μυθοπλασία εντελώς, σταμάτησαν να βγαίνουν δίσκοι και να διαβάζει ο κόσμος.

Γίναμε κάφροι και πιστεύω ότι τώρα θα γίνουμε πιο κάφροι. Βλέπω ότι έχει αρχίσει μία «αντιτσιοδρίλα» όπως τη λέω, βρίζουν δηλαδή σιγά-σιγά τον Τσιόδρα ενώ αντίστοιχα πιστεύω πως και ο Χαρδαλιάς θα γίνει μισητός από μερικούς. Έτσι είμαστε εμείς.

Τη μέρα σας, πώς τη γεμίζετε;

Σηκώνομαι το πρωί, κάνω δουλειές στο σπίτι, μετά πάω στο χωράφι, κάνω εκπομπή στο ραδιόφωνο απ' τις 12 μέχρι τις 2, γυρίζω σπίτι, ασχολούμαι ξανά με το χωράφι, στέλνω μήνυμα στο κινητό και πηγαίνω βόλτα. Αποφεύγω να βλέπω τηλεόραση με ειδήσεις για τον κορονοϊό, έχω δει απίστευτα πολλές ταινίες, έχω φτάσει στη δεκαετία του '40. Το μόνο που μου λείπει είναι ότι δεν μπορώ να πάω στη θάλασσα.

Ωστόσο, στο ίδιο τεύχος του περιοδικού You παραχώρησε μια αποκλειστική συνέντευξη και η Μπέσυ Μάλφα που εξέφρασε την αγανάκτισή της για το κράτος και τις αποφάσεις του για τον κορωνοϊό! Δείτε εδώ όλα όσα είπε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ YOU ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ 1.5 ΕΥΡΩ