Σύσσωμοι οι celebrities στο Σύνταγμα με μάσκες - Από τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση μέχρι και την Ελένη Ράντου

Αποκλειστικές φωτπγραφίες

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σύσσωμοι οι celebrities στο Σύνταγμα με μάσκες - Από τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση μέχρι και την Ελένη Ράντου

Σύσσωμοι οι Έλληνες celebrities βρέθηκαν σήμερα στις 12 στο Σύνταγμα με τις μάσκες τους, προκειμένου να λάβουν μέρος στη διαμαρτυρία που έγινε για τα δικαιώματα των καλλιτεχνών, με τρανταχτά ονόματα να βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, όπως ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, η Ελένη Ράντου και ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Συγκέντρωση έξω από τη Βουλή πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στον Πολιτισμό, οι οποίοι διεκδικούν να ενταχθούν στα ελάχιστα μέτρα στήριξης. Ανάμεσά τους βρέθηκαν αρκετοί, γνωστοί και δημοφειλείς καλλιτέχνες, όπως ο Πασχάλης Τσαρούχας, η Νατάσα Μποφίλιου και η Τάνια Τρύπη.

H Νατάσα Μποφίλιου μάλιστα, είχε ειδοποιήσει μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram για τη διαδήλωση αυτή και κάλεσε τους διαδικτυακούς της φίλους να βρεθούν εκεί μαζί με όλους τους καλλιτέχνες.

Ο φωτογραφικός φακός του YouWeekly.gr βρέθηκε στο Σύνταγμα και απαθανάτισε τους καλλιτέχνες που έκαναν διαδήλωση.

Αυτοί είναι οι celebrities που βρέθηκαν με μάσκα στο Σύνταγμα

Γεράσιμος Σκιαδαρέσης Κωνσταντίνος Καζάκος Σύνταγμα

Γιώργος Γεροντιδάκης Δανάη Λουκάκη διαμαρτυρία

Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους δικαιώματα καλλιτεχνών
Πασχάλης Τσαρούχας διαμαρτυρία
Μαρία Ιωαννίδου Σπύρος Μπιμπίλας Σύνταγμα
Νατάσα Μποφίλιου Σύνταγμα
Ελένη Ράντου Σύνταγμα
Τάνια Τρύπη διαμαρτυρία

Η ανακοίνωση καλεί σε κινητοποίηση όλου του χώρου της Τέχνης και του Πολιτισμού με αιτήματα:

-Επίδομα ενίσχυσης ύψους 535 ευρώ μηνιαία για όλους τους μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες καλλιτέχνες και εργαζόμενους στο Θέαμα

- Ακρόαμα και στο χώρο της τέχνης γενικότερα, με επιπλέον ποσό για κάθε παιδί και για όσο διάστημα δεν θα μπορέσουμε να εργαστούμε λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

-Άμεση και καθολική ενίσχυση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όσων καλλιτεχνών και εργαζομένων δεν έλαβαν τα 800 ευρώ της πρώτης φάσης στήριξης, αναδρομικά.

-Κατάργηση του φόρου Επιτηδεύματος και της προκαταβολής φόρου για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματίες στο χώρο της τέχνης.

-Μέτρα στήριξης, όπως επιδότηση ενοικίου, φοροελαφρύνσεις, αναστολή πληρωμής φόρων και δανείων για όλους τους εργαζόμενους στο χώρο του πολιτισμού, μισθωτούς, με μπλοκάκι, με εργόσημο, ή όσους εισπράττουν με απόδειξη δαπάνης (τίτλο κτήσης).

-Κατοχύρωση πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων για όσο διάστημα αξιοποιούνται διαδικτυακές παραγωγές παλιότερες ή και νέες εν μέσω καραντίνας, αλλά και μετά.

-Αγορές και αναθέσεις καλλιτεχνικών έργων κάθε είδους τέχνης, καθώς και καλλιτεχνικών υπηρεσιών από το κράτος και τους φορείς του με Ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος ή με Πανελλήνιους Καλλιτεχνικούς Διαγωνισμούς που δεν θα αποκλείουν τους δημιουργούς - φυσικά πρόσωπα.