«Σπάραξε» η Βασίλισσα Ελισάβετ - Η συγκλονιστική της ανακοίνωση

Βυθισμένη στη θλίψη

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Σπάραξε» η Βασίλισσα Ελισάβετ - Η συγκλονιστική της ανακοίνωση

Μέσα από το νέο διάγγελμα που έκανε η Βασίλισσα Ελισάβετ, «σπάραξε» στη μνήμη των θυμάτων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και στη μάχη που έδωσε ο αγγλικός λαός, μέσα από μία συγκλονιστική ανακοίνωση στην οποία θυμήθηκε και τον αγαπημένο της πατέρα.

Η χθεσινή μέρα ήταν πολύ ιδιαίτερη για τον αγγλικό λαό, μιας και θυμήθηκε τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, και όλους όσους έδωσαν μάχη για να παραμείνει η Μεγάλη Βρετανία μία ελεύθερη χώρα.

75 χρόνια μετά, η Βασίλισσα Ελισάβετ κάθισε στο γραφείο της και έκανε ακόμα ένα συγκλονιστικό διάγγελμα στο οποίο έστειλε την υποστήριξή της στα θύματα του πολέμου και μέσα από τα λόγια της, προκάλεσε για ακόμα μία φορά τη συγκίνηση του αγγλικού λαού.

Σοβαρή και μετρημένη όπως πάντα, η Βασίλισσα Ελισάβετ μίλησε στην κάμερα σε μία από τις πολύ σπάνιες εμφανίσεις της πλέον και έκανε τη δική της τοποθέτηση για την ξεχωριστή αυτή μέρα που έχει σημαδέψει όχι μόνο την Αγγλία αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.

Το προηγούμενο διάγγελμα που είχε κάνει, αφορούσε τον κορωνοϊό. Δείτε εδώ τα ανατριχιαστικά της λόγια για την εξάπλωση της ασθένειας.

Η συγκλονιστική ανακοίνωση της Βασίλισσας Ελισάβετ μέσα από την οποία «σπάραξε»

«Σας μιλάω σήμερα, την ίδια ώρα που ο πατέρας μου το έκανε ακριβώς 75 χρόνια πριν. Το μήνυμά του τότε ήταν ένας χαιρετισμός στους άντρες και στις γυναίκες στο σπίτι και στο εξωτερικό, που είχαν θυσιάσει τόσα πολλά στο κυνήγι αυτού που δίκαια αποκαλούσε ‘μία μεγάλη απόδοση.

Ποτέ μην εγκαταλείπεις, ποτέ μην απελπίζεσαι. Αυτό ήταν το μήνυμα της VE Day» είπε και συνέχισε, «Πολλοί άνθρωποι έδωσαν τις ζωές τους σε εκείνη την απαίσια διαμάχη. Πολέμησαν ώστε εμείς να ζήσουμε με ειρήνη στο σπίτι και στο εξωτερικό. Πέθαναν για να ζήσουμε ως ελεύθεροι άνθρωποι σε έναν κόσμο ελεύθερων εθνών. Ρίσκαραν τα πάντα ώστε οι οικογένειες και οι γειτονιές μας να είναι ασφαλείς. Πρέπει και θα τους θυμόμαστε».