Ο Αλέξης Γεωργούλης αποκαλύπτει την αλήθεια για το "πόθεν έσχες" του - "Έχω πληρώσει φόρους..."

Τα είπε όλα!

Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
Χρύσα Καραβαράκη
Youweekly Editor
Ο Αλέξης Γεωργούλης αποκαλύπτει την αλήθεια για το

Ο Αλέξης Γεωργούλης αποκαλύπτει την αλήθεια για το "πόθεν έσχες" του και δίνει ένα τέλος σε όλα όσα ακούστηκαν. Χαρακτηριστικά ανέφερε, "Έχω πληρώσει φόρους στην Αγγλία κανονικά. Όχι γιατί η εταιρεία έχει έδρα στην Αγγλία, αλλά γιατί και η δουλειά γινόταν στην Αγγλία".

Μιλώντας στο Πρωινό, ο Αλέξης Γεωργούλης σχολίασε γιατί το “πόθεν έσχες” του που δημοσιεύτηκε, ήταν μηδενικό και μίλησε και μεταξύ άλλων και για την ζωή του στο εξωτερικό.

Μιλώντας για τον Αλέξη Γεωργούλη ωστόσο, εσείς είδατε το πρόσφατο "ξέσπασμά" του; "Όλοι συμβάλλουν και έχουν δικαιώματα". Τι συνέβη; Αν θέλετε να μάθετε σας έχουμε όλες τις πληροφορίες εδώ!

Όλα όσα ανέφερε ο Αλέξης Γεωργούλης για το "πόθεν έσχες" του

«Από το 2007 πηγαινοέρχομαι Ελλάδα και Αμερική. Γενικότερα στο εξωτερικό. Εδώ και δέκα χρόνια έχω πράσινη κάρτα. Έχω μια μόνιμη κατοικία στην Αμερική και τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έως το 2018 η βάση μου ήταν στην Αγγλία. Το 2019 εξαιτίας του “Your Face Sounds Familiar” και της παράστασης “Ζητείται Ψεύτης” ήρθα στην Ελλάδα. Μέχρι το 2018 ουσιαστικά δουλειά στο εξωτερικό, δεν έκανα δουλειές στην Ελλάδα.

Οπότε από τη στιγμή που η όλη μου δραστηριότητα ήταν στην Αγγλία, έκανα μια εταιρεία που μπορούσε να διαχειριστεί τα δικά μου δικαιώματα. Στην Αγγλία είμαι με το αντίστοιχο ΙΚΑ. Έχω πληρώσει φόρους στην Αγγλία κανονικά. Όχι γιατί η εταιρεία έχει έδρα στην Αγγλία, αλλά γιατί και η δουλειά γινόταν στην Αγγλία. Ήταν αγγλική δουλειά. Πληρώθηκα σε λίρες. Νομίζω πως υπάρχει μια οπτική γωνία, πως όποιος έχει εταιρεία στο εξωτερικό, το κάνει για να φοροδιαφύγει στην Ελλάδα. Αυτό θα μπορούσες να το πεις αν η δουλειά σου γινόταν στην Ελλάδα και πλήρωνες φόρους στην Αγγλία. Δε θα είχα κανένα όφελος να κάνω δουλειά στην Ελλάδα και να διατηρώ εταιρεία στην Αγγλία.

Αυτό που πρέπει να δικαιολογήσουμε είναι το ηθικό. Αν ζεις σε άλλη χώρα πρέπει να πληρώνεις εκεί τους φόρους. Έχουμε μπει σε μια εποχή στα social media που το τρολάρισμα, το bullying, ο κανιβαλισμός ειδικά στα δημόσια πρόσωπα είναι εύκολος. Δεν υπάρχουν επιχειρήματα. Το ηθικό απαντάται ότι εγώ δούλευα και ζούσα σε άλλη χώρα».