Νίκος Παναγιωτίδης: Ελεύθερος μετά την σύλληψή του ο πρώην συνεργάτης της Έλενας Παπαρίζου

Γιατί τον συνέλαβαν;

Αρθρογράφος: Πένυ Πέτρου
Πένυ Πέτρου
Νίκος Παναγιωτίδης: Ελεύθερος μετά την σύλληψή του ο πρώην συνεργάτης της Έλενας Παπαρίζου

Ελεύθερος αφέθηκε ο Νίκος Παναγιωτίδης, με το πρώην μέλος των Antique και τότε συνεργάτης της Έλενας Παπαρίζου. Ο ίδιος μάλιστα πλήρωσε 15.000 ευρώ για την εξαγορά της ποινής του. Διαβάστε τα όσα αναφέρουν οι πληροφορίες. Γιατί τον συνέλαβαν;

Χρηματικό ποσό άνω των 15.000 ευρώ πλήρωσε, για την εξαγορά της ποινής με την οποία καταδικάστηκε, συν τις προσαυξήσεις, ο γνωστός μουσικός Νίκος Παναγιωτίδης – άλλοτε παρτενέρ της Έλενας Παπαρίζου στο συγκρότημα των Antique- για να αφεθεί ελεύθερος. Στις 8 Μαΐου, συνελήφθη ως φυγόποινος στη Σουηδία, όπου διαμένει μόνιμα, ύστερα από ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης.

Ο 42χρονος καταδικάστηκε, τελεσίδικα, επειδή, τη διετία 2002- 2003, φέρεται πως απείλησε επανειλημμένα τη θεία του ότι θα τη σκοτώσει την ίδια και μέλη της οικογένειας της, με περίστροφο, ενώ την εξανάγκασε να μην προβεί στις αναγκαίες δικαστικές ενέργειες για την επιστροφή σε αυτήν του χρηματικού ποσού 100.000 ευρώ που του είχε δανείσει κρυφά από το σύζυγό της.

Σε πρώτο βαθμό, το 2010, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης του επέβαλε κάθειρξη 6 ετών για εκβίαση κατ’ εξακολούθηση ενώ η έφεση του είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής. Το δευτεροβάθμιο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε φυλάκιση 4 ετών και επέτρεψε την εξαγορά της ποινής προς 5 ευρώ/ ημέρα. Ο κατηγορούμενος δεν παρέστη και στις δύο δίκες και δικάστηκε δια πληρεξουσίου δικηγόρου.

«Η ποινή είχε ήδη μειωθεί με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου και ο εντολέας μου την εξαγόρασε. Πλήρωσε τη μετατραπείσα ποινή προς 5 ευρώ/ ημέρα, έτσι ώστε να ανακληθεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψη και να αφεθεί ελεύθερος» ανέφερε στο GRTimes ο γνωστός ποινικολόγος Ευθύμιος Καυκόπουλος ο οποίος εκπροσώπησε τον Ν. Παναγιωτίδη σε όλα τα στάδια της ποινικής διαδικασίας.

Πηγή: grtimes.gr

Λίγα λόγια για τους Antique στους οποίους ήταν και ο πρώην συνεργάτης της Έλενας Παπαπρίζου, Νίκος Παναγιωτίδης που αφέθηκε τώρα ελεύθερος

Οι Antique ήταν ελληνικό συγκρότημα προερχόμενο από την Σουηδία που συνδύαζε την ελληνική ποπ μουσική και τα λυρικά ποιήματα με έναν σκανδιναβικό/λαϊκό χορό. Το συγκρότημα αποτελούνταν από την Έλενα Παπαρίζου και τον Νίκο Παναγιωτίδη. Και οι δύο γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας από Έλληνες γονείς. Ο ίδιος ήταν στην Eurovision για την οποία μας έσκασε μια βόμβα. Δείτε εδώ ποιες Ελληνίδες θα εμφανιστούν ξανά. δεν θα το περιμένετε.

Το 2001 εκπροσώπησαν την Ελλάδα στη Γιουροβίζιον με το τραγούδι (I Would) Die For You, το οποίο διαθέτει αγγλικό και ελληνικό στίχο, σε στίχους και μουσική των Φωτεινή Χατζηχριστάκη, Νίκου Τερζή και Αντώνη Παππά, όπου κατέκτησαν την τρίτη θέση.