Βάσω Λασκαράκη - Λευτέρης Σουλτάτος: Μπήκαν στην κουζίνα και τα αποτελέσματα ήταν... "καταστροφικά"

Δεν θα πιστέψετε τι συνέβη

Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
Χρύσα Καραβαράκη
Youweekly Editor
Βάσω Λασκαράκη - Λευτέρης Σουλτάτος: Μπήκαν στην κουζίνα και τα αποτελέσματα ήταν...

Η Βάσω Λασκαράκη και ο αγαπημένος της Λευτέρης Σουλτάτος, μπήκαν στην κουζίνα και τα αποτελέσματα ήταν... "καταστροφικά" θα λέγαμε με βάση το στόρυ που ανέβασαν και οι δύο. Δείτε ακριβώς τι έγινε και τι δεν τους "πέτυχε".

Μπορεί η Βάσω Λασκαράκη πολλές φορές να έχει μοιραστεί με τους διαδικτυακούς της φίλους αρκετές από τις επιτυχίες της στην κουζίνα, ωστόσο όπως βλέπουμε αυτή την φορά μπορεί να μην πέτυχε η συνταγή, αλλά το διασκεδάζουν πραγματικά.

Να σημειώσουμε, πως πριν λίγες ημέρες, Βάσω Λασκαράκη και Λευτέρης Σουλτάτος είχαν πάρει το ποδήλατο της Εύας και κάνανε κόντρες στην αυλή.

Τι ήταν αυτό που βγήκε... καταστροφικό για την Βάσω Λασκαράκη και τον Λευτέρη Σουλτάτο στην κουζίνα

Οι δυο τους όπως φαίνεται απολαμβάνουν να φτιάχνουν συνταγές στο σπίτι, ειδικά τώρα που περνάμε δύσκολες μέρες με τον ιό. Αυτή τη φορά επέλεξαν να φτιάξουν παγωτό φράουλα, ωστόσο, το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περίμεναν, μιας και οι φράουλες μάλλον έπρεπε να παραμείνουν λίγο παραπάνω στο ψυγείο.

Αποτέλεσμα να βγει λίγο πιο ρευστό από ότι θα ήθελαν. Και μιας και μπορεί να έγινε ένα λάθος, οι ίδιοι θέλησαν να δείξουν πως δεν είναι όλα τέλεια στην κουζίνα. Για αυτό και μοιράστηκαν το γεγονός μέσα από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς τους.

Βάσω Λασκαράκη  Λευτέρης Σουλτάτος κουζίνα συνταγή φράουλες

Τα παραδοσιακά καλιτσούνια ωστόσο τους πέτυχαν - Δείτε την φοβερή συνταγή

Υλικά Συνταγής

Για τη ζύμη

  • 1 φλ. βούτυρο
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. γάλα εβαπορέ
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ μπέικιν πάουντερ
  • 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό μυζήθρα ανάλατη Κρήτης
  • ½ κιλό ζάχαρη
  • 1 κ.σ βούτυρο
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 4 βανίλιες
  • 2 αυγά
  • 1 άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • λίγη κανέλα για να βάλουμε πάνω στα καλιτσούνια
  • 1-2 αυγά χτυπημένα με λίγο νερό
  • 1 κ.σ. μέλι
  • νεραντζόφυλλα πλυμένα καλά

Εκτέλεση

  • Για τα καλιτσούνια, ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη. Ανακατεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το γάλα και τα αυγά καλά, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακιά.
  • Για τη γέμιση
    Περνάμε τη μυζήθρα από τη μηχανή του πουρέ, προσθέτουμε τα αυγά, το μέλι, τις βανίλιες, τη ζάχαρη, το βούτυρο, την κανέλα και το άνθος αραβοσίτου και τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά.
  • Αλείφουμε με λάδι θήκες τάρτας. Παίρνουμε λίγη ζύμη, όσο ένα μικρό καρύδι, τη βάζουμε στο κέντρο της θήκης και την απλώνουμε με τα δάχτυλά μας μέχρι να καλύψει όλη την επιφάνεια της θήκης. Βάζουμε μέσα μια κουταλιά γέμιση και αφού την απλώσουμε ομοιόμορφα σε όλη τη θήκη, αλείφουμε με λίγο από τα χτυπημένα αυγά με νερό (για χρώμα) και ρίχνουμε και λίγη κανέλα. Τσιμπάμε γύρω γύρω τη ζύμη να σχηματιστεί το χαρακτηριστικό σχήμα.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία σε όλες τις θήκες. Όταν τελειώσουμε, βάζουμε τις θήκες σε ένα ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20΄-30΄, μέχρι να πάρουν χρώμα. Όταν βγάλουμε τα καλιτσούνια από το φούρνο, τα βγάζουμε από τις θήκες και ρίχνουμε από πάνω τα νεραντζόφυλλα για άρωμα.