Eurovision 2020: Θεαματική αρχή για τον διαγωνισμό - Ο "νέος" τελικός που φέρνει κοντά τις χώρες της Ευρώπης

Δείτε τον live

Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
Χρύσα Καραβαράκη
Youweekly Editor
Eurovision 2020: Θεαματική αρχή για τον διαγωνισμό - Ο

Θεαματική ήταν η αρχή για τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision 2020. Ο "νέος" τελικός φέρνει κοντά τις χώρες της Ευρώπης με έναν διαφορετικό τρόπο, ωστόσο η "καρδιά" της εκδήλωσης παραμένει ίδια.

Το δίωρο αυτό τηλεοπτικό πρόγραμμα, που αντικαθιστά τον τελικό μετά τη ματαίωσή του, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού περιλαμβάνει σκηνοθετικά, παλιές και νέες συμμετοχές, χωρίς διαγωνιστικό μέρος αλλά και αρκετές εκπλήξεις.

Eurovision 2020 - Η θεαματική αρχή και οι εκπλήξεις

Ανάμεσα στις διαδρομές βλέπουμε αρκετές παλιές συμμετοχές, αλλά και αφιερώσεις, όπως και καλεσμένους εκπλήξεις όπως την Nikkie Tutorials που μιλάει με τους φετινούς διαγωνιζόμενους.

Δείτε παρακάτω live τον διαφορετικό τελικό.

Εκτός όμως από τους 41 καλλιτέχνες του φετινού διαγωνισμού, η EBU ετοιμάζει και μια ξεχωριστή ενότητα για την όλη βραδιά με τίτλο «Eurovision Heroes», με καλλιτέχνες που συνέδεσαν το όνομά τους με τον διαγωνισμό τραγουδιού. Μεταξύ αυτών θα είναι η Ελενα Παπαρίζου, η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση στον 50ό διαγωνισμό του 2005, καθώς επίσης και η Ελένη Φουρέιρα. Να σημειώσουμε ωστόσο, πως η εμφάνιση της Φουρέιρα πρέπει να είναι... καρμική. Αφού πριν λίγες ημέρες βγήκε στη δημοσιότητα μια άγνωστη φωτογραφία της με ένα φαβορί του διαγωνισμού. Δείτε την και θα πάθετε πλάκα.

Eurovision Ελένη Φουρέιρα Έλενα Παπαρίζου

Τα συγκινητικά λόγια της Στεφανίας λίγο πριν τον τελικό της Eurovision

Η Στεφανία Λυμπερακάκη, λίγες ώρες πριν την έναρξη του τελικού, ανέβασε μια φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και έστειλε το δικό της μήνυμα θέλοντας να ευχαριστήσει τους πάντες, αλλά και να τους υπενθυμίσει για την σημερινή βραδιά.

Ανέφερε πως θα την δούμε online ενώ έσπευσε να δώσει τις ευχές της σε όλους, εύχοντάς μας να την απολαύσουμε παρά τις συνθήκες που επικρατούν.