Eurovision 2020: Οι νικητές και οι φετινοί διαγωνιζόμενοι σε ένα συγκινητικό tribute για τον κορωνοϊό

Όλη η Ευρώπη ενωμένη

Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
Χρύσα Καραβαράκη
Youweekly Editor
Eurovision 2020: Οι νικητές και οι φετινοί διαγωνιζόμενοι σε ένα συγκινητικό tribute για τον κορωνοϊό

Θεαματικός ήταν ο φετινός διαγωνισμός της Eurovision 2020, με τον δικό του διαφορετικό τρόπο. Μπορεί η φετινή τελετή να μην έγινε, ωστόσο το δίωρο σόου που έδωσαν στους Eurofans τα είχε όλα. Δείτε τους νικητές και τους φετινούς διαγωνιζόμενους σε ένα συγκινητικό tribute για τον κορωνοϊό!

Το δίωρο αυτό τηλεοπτικό πρόγραμμα, που αντικατέστησε τον τελικό μετά τη ματαίωσή του, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, λόγω της πανδημίας, τα είχε όλα! Από σκηνοθετικά, παλιές και νέες συμμετοχές, χωρίς διαγωνιστικό μέρος αλλά και αρκετές εκπλήξεις. Όσοι το παρακολούθησαν στην Ευρώπη έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι.

Από το Studio 21 του Hilversum οι Chantal Janzen, Edsilia Rombley (Eurovision 1998 και 2007) και Jan Smit, οι Ολλανδοί παρουσιαστές της φετινής Eurovision, μας παρουσίασαν αποσπάσματα από τα 41 video clips, σχολίασαν προσωπικά «postcards», άκουσαν μαζί μας μηνύματα ελπίδας από όλους τους φετινούς συμμετέχοντες, και έδωσαν ελπίδα σε όλες τις χώρες με μοναδικά tributes από παλιούς νικητές. Ωστόσο μπορεί η φετινή Eurovision να μην έγινε πραγματικότητα αυτό όμως δεν σημαίνει πως χάθηκαν όλα. Δείτε εδώ αναλυτικά το σχέδιο για την επόμενη χρονιά και τον θεσμό!

Δείτε το συγκινητικό tribute για τον κορωνοϊό από τους παλιούς νικητές και τους διαγωνιζόμενους της Eurovision 2020

Μεγάλη έκπληξη και συγκίνηση ωστόσο έφερε και το τραγούδι "αγκαλιά" στην Ευρώπη, "Love Shine A Light", που τραγούδησαν όλοι οι φετινοί διαγωνιζόμενοι, δίνοντας ελπίδα για το μέλλον και ένα καλύτερο αύριο.

Ωστόσο μεγάλη συγκίνηση έφεραν και τα δύο στιγμιότυπα με έναν πρόσφατο νικητή του θεσμού, Måns Zelmerlöw, που τραγούδησε για ακόμα μια φορά το νικητήριο τραγούδι, του 2015 και της Σουηδίας, "Heroes", θέλοντας να στείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που βοηθάνε κάθε μέρα με την πανδημία.

Αλλά και εκείνο με μια παλιά νικήτρια του διαγωνισμού, και συγκεκριμένα την Marija Šerifović, που κέρδισε το 2007 με την Σερβία και το Molitva.