Σεισμός τώρα: Νέα δόνηση ταρακούνησε την Κρήτη - Πόσα τα Ρίχτερ;

Τι λένε οι πληροφορίες;

Αρθρογράφος: Πένυ Πέτρου
Πένυ Πέτρου
Σεισμός τώρα: Νέα δόνηση ταρακούνησε την Κρήτη - Πόσα τα Ρίχτερ;

Νέα σεισμική δόνηση ταρακούνησε το νησί, με τον σεισμό που έγινε τώρα στην Κρήτη να μην είναι ο πρώτος που σημειώθηκε μέσα στην ίδια ημέρα. Διαβάστε όλα όσα λένε οι πληροφορίες για τα Ρίχτερ. Πόσα ήταν;

Ειδικότερα ο νέος σεισμός έγινε στις 11:42 το πρωί της Τρίτης (19/5) και ήταν της τάξης των 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός σημειώθηκε 115 χιλιόμετρα νότια της Άρβης και το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα. Να σημειωθεί ότι σεισμός έγινε πριν λίγο και στην Κάρπαθο. Δείτε εδώ τι αναφέρουν οι πληροφορίες. Ταρακουνήθηκαν.

Σεισμός άνω των 5 Ρίχτερ έγινε στην Κρήτη πριν από την δόνηση που ταρακούνησε τώρα το νησί σήμερα (19/5)

Νέος σεισμός 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Κρήτη όπου ταρακουνήθηκε και την προηγούμενη εβδομάδα. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα λένε οι πληροφορίες και που ακριβώς έγινε η σεισμική δόνηση.

Συγκεκριμένα η σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή νότιας της Κρήτης. Οι σεισμικές δονήσεις στην περιοχή συνεχίζονται, με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών να καταγράφει δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 02:22 τα ξημερώματα της Τρίτης, με επίκεντρο 97 χλμ. νότια της Αρβης. Το εστιακό βάθος του σεισμού μετρήθηκε στα 20 χιλιόμετρα, ενώ λίγο αργότερα, στις 02:39, καταγράφηκε άλλη μία δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο 115 χλμ νότια της Αρβης και εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

Δόνηση είχαμε όμως και στην Λευκάδα

Ειδικότερα σύμφωνα και με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ το επίκεντρό του εντοπίζεται στα 18 χλμ νοτιοδυτικά της πόλης της Λευκάδας.

Παράλληλα, σύμφωνα και με τις ίδιες πληροφορίες το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χλμ, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

σεισμός τώρα μέτρηση Ρίχτερ

Είχαμε και δόνηση άνω των 10 Ρίχτερ

Ο σεισμός 2,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ στο νομό Θεσσαλονίκης, έγινε αισθητός και στη Χαλκιδική. Η δόνηση καταγράφηκε στις 19:23, 22 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της συμπρωτεύουσας.

Ενώ, το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 7,8 χιλιόμετρα. Αν και ο σεισμός ήταν αισθητός δεν προκλήθηκε καμία ζημιά όπως αναφέρει το athensmagazine.gr.