Εξέλιξη βόμβα! Ο Σταμάτης Κραουνάκης στέλνει εξώδικο στον Κώστα Μπακογιάννη

Τι έχει συμβεί;

Αρθρογράφος: Πένυ Πέτρου
Πένυ Πέτρου
Εξέλιξη βόμβα! Ο Σταμάτης Κραουνάκης στέλνει εξώδικο στον Κώστα Μπακογιάννη

Μια εξέλιξη έσκασε σαν βόμβα καθώς ο Σταμάτης Κραουνάκης παίρνει τώρα θέση και στέλνει εξώδικό στον δήμαρχο Αθηνών Κώστα Μπακογιάννη. Διαβάστε όλα όσα αναφέρουν οι πληροφορίες. Τι έχει συμβεί;

«Είναι πολύ σιχαμερό, θα κινηθώ νομικά» είχε πει τότε ο Σταμάτης Κραουνάκης, αμέσως μετά το ανεκδιήγητο θέαμα έξω από το Μέγαρο Μαξίμου με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη να τραγουδάει στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το είπε και το έκανε. Κι απέστειλε εξώδικο στον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη δίνοντάς του προθεσμία ολίγων ημερών προκειμένου να του απαντήσει για το ποσό που θα του καταβληθεί ως αποζημίωση, επειδή ακούστηκαν δικά του τραγούδια, χωρίς την άδειά του. «Το ποσό, να είστε βέβαιοι, θα διατεθεί δια του πάσχοντες και αδυνατούντες να εξοικονομήσουν τα αναγκαία καλλιτέχνες – δημιουργούς» ξεκαθαρίζει στο εξώδικο, όπως γράφει το Documento.

O Σταμάτης Κραουνάκης χαρακτηρίζει «σκηνοθετημένη» και προς «πολιτική εκμετάλλευση» την κινητή συναυλία της Άλκηστης πάνω στην καρότσα του φορτηγού που πέρασε και μπροστά από το Μαξίμου για να ψυχαγωγήσει τον πρωθυπουργό μας. Θεωρεί επιπλέον (και σωστά) πως από τη στιγμή που δεν έδωσε άδεια για τα τραγούδια του, αποτελεί παραβίαση των πνευματικών του δικαιωμάτων.

Οπότε τώρα ο Κώστας Μπακογιάννης (ως Δήμος Αθηναίων) θα κληθεί να πληρώσει ένα ποσό το οποίο, για εύλογους λόγους, δεν θα μπορέσει να αποφύγει.

Υπενθυμίζω πως στην αρχή ξέραμε όλοι πως αυτό το πέρασμα από το Μαξίμου που θύμωσε τον Σταμάτη Κραουνάκη ήταν ιδέα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το είχε πει και η Αλκηστις χωρίς να διαψευστεί.

Έπρεπε να περάσουν αρκετές ημέρες ώστε το Μαξίμου να αρχίσει τις διαρροές ρίχνοντας πλέον την ευθύνη στον Κώστα Μπακογιάννη. Και με τον δήμαρχο, περίεργο, να μην αντιδρά. Προφανώς θα προέκυψε και το εξώδικο και το πράγμα άρχισε να ζορίζει...

Ευτυχώς που δεν είχαμε καμιά καρότσα με τραγούδια και στο συντριβάνι στην Ομόνοια. Αλλα τρεχάματα εκεί για τον δήμαρχο που δείχνει να μην το έχει με τις φιέστες.

Πηγή: efsyn.gr

Υπενθυμίζεται ότι η συναυλία είχε φέρει αντιδράσεις με την ίδια την Πρωτοψάλτη να μιλά για τα όσα έγιναν. Δείτε εδώ τις δηλώσεις της που έβαλαν "φωτιά".

Τι είχε πει για την συναυλία ο Σταμάτης Κραουνάκης, είχαμε τώρα την εξέλιξη "βόμβα' με το εξώδικο που στέλνει στον Κώστα Μπακογιάννη; - Έριξε πυρά στην Πρωτοψάλτη

Ο Σταμάτης Κραουνάκης με τον δικό του προσωπικό τρόπο, θέλησε να σχολιάσει όλο το σκηνικό, ως δημιουργός πολλών εκ των τραγουδιών που ακούστηκαν στη βόλτα του Δήμου Αθηναίων, με τον τραγουδοποιό να στέκεται στο γεγονός ότι τα κομμάτια του ακούστηκαν έξω από το Μαξίμου μπροστά σε έναν δεξιό πρωθυπουργό.

«Όταν γράφαμε αυτό το τραγούδι «Τα πιο ωραία λαϊκά», δεν φανταζόμασταν αυτή την πιθανότητα. Έξω από το Μαξίμου με δεξιά κυβέρνηση. Το λιγότερο που μπορώ να πω, αφού χοροπηδά Κούλης και Μπακογιαννέϊκο. Είναι να πληρώσουν με το επίδομα και όσους έχουν αφήσει απ' όξω. Δημιουργούς, μουσικούς, συγγραφείς και εικαστικούς. Δεν θα δεχτώ σχόλια που προσβάλλουν την Άλκηστη.

Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Κούλη πλήρωσε αυτό μόνο, το βίντεο Μαξίμου εξηφανίσθη. Η ανάμνησις κατεγράφη εν τούτοις. Στη φωτογραφία οι δυο δημιουργοί ερήμην των οποίων συνέβη η δημόσια αυτή εκτέλεση. Σε πρόσφατη φωτογραφία διεκδίκησης πνευματικών δικαιωμάτων ΕΔΕΜ. Έξω από το ΥΠΠΟ» έγραψε ο Σταμάτης Κραουνάκης στο Facebook.

Οταν Γραφαμε Αυτο το Τραγουδι Τα πιο ωραια λαϊκα Δεν φανταζομασταν αυτη την Πιθανοτητα Εξω Απο το Μξμ με δεξια...

Posted by Stamatis Kraounakis on Saturday, April 25, 2020