Η δημόσια έκκληση της Κάτιας Ζυγούλη για αίμα

Τι συνέβη;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Η δημόσια έκκληση της Κάτιας Ζυγούλη για αίμα

Μια δημόσια έκκληση έκανε η Κάτια Ζυγούλη μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Το μοντέλο δημοσίευσε ένα κείμενο το οποίο γράφει πως μια κοπέλα που νοσηλεύεται στο Γεννηματά χρειάζεται άμεσα αίμα.

Η Κάτια Ζυγούλη μπορεί να μην είναι συχνή χρήστης των social media, αφού σπάνια μοιράζεται με τους διαδικτυακούς της φίλους διάφορες αναρτήσεις της, ωστόσο, όπως φαίνεται το συγκεκριμένο κείμενο την συγκίνησε και θέλησε να βοηθήσει.

Πιο συγκεκριμένα, χθες το βράδυ η σύζυγος του Σάκη Ρουβά, δημοσίευσε στο instastory της το παρακάτω κείμενο σε φωτογραφία:

«Ένα νέο κορίτσι μας χρειάζεται. Παρακαλώ πολύ όσοι είναι πρόθυμοι να βάλουν ένα λιθαράκι να κατευθυνθούν στο Γεννηματά στην Αθήνα δίνοντας αίμα. Όσοι φίλοι μου, γνωστοί και άγνωστοι που με γνωρίζουν τους ζητώ να βοηθήσετε. Χρήζει έκτακτης ανάγκης! Όσοι πάλι βοήθησαν τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου! Παραθέτω ξανά τα στοιχεία:
Όνομα: Μπιστολάκη Αλεξάνδρα
Πατρώνυμο: Μπιστολάξης Παναγιώτης
Νοσοκομείο: Γ. Γεννηματάς Μονάδα Εντατικής Θεραπείας».

Κάτια Ζυγούλη έκκληση αίμα

Να σημειώσουμε πως πριν από λίγες ημέρες η Κάτι Ζυγούλη, συγκίνησε με μια φωτογραφία της. Είχε στην αγκαλιά της το νεογέννητο μωράκι της. Δείτε την εδώ.

Δείτε αν μπορείτε να δώσετε αίμα

  • Είσαι μεταξύ 18 και 65 ετών. Μπορείς σε ειδικές περιπτώσεις και εφόσον ο ιατρός το επιτρέπει να δώσεις αίμα εάν είσαι 17 ετών ή πάνω από 65, μάθε λεπτομέρειες.
  • Ζυγίζεις πάνω από 50kg. Στις περισσότερες περιπτώσεις εάν είσαι κάτω από 50 Kg, μπορεί να μην είναι ασφαλές να προσφέρεις αίμα.
  • Είσαι υγιής. Το αίμα από έναν άρρωστο άνθρωπο ή κάποιον που παίρνει φάρμακα μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειές για αυτόν που θα το πάρει. Δεν θα μπορέσεις να προσφέρεις αίμα εάν είχες στο παρελθόν ίκτερο ή ηπατίτιδα, ή εάν είχες κάποια μορφή καρκίνου, καρδιοπάθειας, επιληψία η κάποια αιμορραγική διαταραχή. Εάν έχεις ερωτήσεις για κάποια συγκεκριμένα φάρμακα που παίρνεις επικοινώνησε με τον υπεύθυνο της αιμοδοσίας.
  • Έχεις ασφαλή τρόπο ζωής. Πράγματα και συμπεριφορές που θεωρούνται υψηλού κινδύνου, όπως η λήψη ουσιών, πολλαπλοί ερωτικοί σύντροφοι, τατουάζ ή piercings που έγιναν τους τελευταίους 6 μήνες. Για την δική σου ασφάλεια δεν μπορείς να προσφέρεις αίμα εάν κάνεις πρωταθλητισμό και προετοιμάζεσαι για κάποιο μεγάλο αθλητικό γεγονός ή εάν κάνεις κάποιο επικίνδυνο επάγγελμα.