Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Ράγισε καρδιές η Ντόρα Μπακογιάννη - «Ξημερώματα της 29ης Μαϊου...»

Συγκίνησε με την απώλεια του πατέρα της

Ράγισε καρδιές η Ντόρα Μπακογιάννη - «Ξημερώματα της 29ης Μαϊου...»
News 29.05.2020 12:31
Από Ελένη Ζουγανέλη

Η Ντόρα Μπακογιάννη ράγισε καρδιές με την ανάρτηση που έκανε για το θάνατο του πατέρα της, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, πριν από περίπου τρία χρόνια. Η πολιτικός μίλησε με πολύ συγκινητικά λόγια για την απώλεια που την είχε «τσακίσει» ψυχολογικά.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook αναφέρθηκε στον θάνατο του πατέρα της με πολύ τρυφερά και συγκινητικά λόγια, αναρτώντας μάλιστα, μια κοινή τους φωτογραφία.

Την ανάρτηση της, συνόδευσε το σχόλιο: «Ξημερώματα της 29ης Μαΐου πριν από τρία χρόνια και είναι σαν χθες. Πόσο θα ήθελα να ήσουν εδώ. Να μας εμψυχώνεις, να μας λες ότι θα βγούμε πιο δυνατοί. Να μας ξαναπείς ότι οι Έλληνες στα δύσκολα γινόμαστε θεριά».

Ντόρα Μπακογιάννη θάνατος Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Ραγίζει καρδιές η Ντόρα Μπακογιάννη και με την ανάρτηση της για την μητέρα της που έφυγε από την ζωή... Θα ανατριχιάσετε.

Λίγα λόγια για τον πατέρα της Ντόρας Μπακογιάννη, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (Χαλέπα Χανίων, 18 Οκτωβρίου 1918 – Αθήνα, 29 Μαΐου 2017) ήταν Έλληνας πολιτικός. Διετέλεσε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας (1 Σεπτεμβρίου 1984 - 3 Νοεμβρίου 1993) καθώς και πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας (11 Απριλίου 1990 - 13 Οκτωβρίου 1993).

Καταγόμενος από οικογένεια με πολιτική παράδοση ασχολήθηκε από νωρίς με την πολιτική εκλεγόμενος βουλευτής Χανίων ήδη από τις εκλογές του 1946. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ενώσεως Κέντρου λαμβάνοντας μέρος στον επονομαζόμενο Ανένδοτο Αγώνα των ετών 1961-63, κατά της Κυβέρνησης του 1961 του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που οδήγησε την κεντρώα παράταξη στην εξουσία έπειτα από μακρά περίοδο παραμονής της στην αντιπολίτευση, καθώς και στην κρίση που ακολούθησε τον Ιούλιο του 1965, οπότε ερχόμενος σε αντίθεση με τον Πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου αποχώρησε από την κυβέρνηση μαζί με άλλα στελέχη, χαρακτηριζόμενοι επί τούτου «αποστάτες» και «προδότες» της Ένωσης Κέντρου, σχηματίζοντας τις λεγόμενες «Κυβερνήσεις των Αποστατών» (αυτές των Αθανασιάδη-Νόβα, Τσιριμώκου και του Στεφανόπουλου). Με το ξέσπασμα του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου συνελήφθη και εν συνεχεία μετέβη στο εξωτερικό, όπου ανέπτυξε αντιδικτατορική δράση.

Μεταπολιτευτικά δημιούργησε το Κόμμα Νεοφιλελευθέρων που εξέλεξε στις εκλογές του 1977 δυο βουλευτές, τον ίδιο και τον Παύλο Βαρδινογιάννη. Το επόμενο έτος εντάχθηκε στη Νέα Δημοκρατία και την 1η Σεπτεμβρίου του 1984 εξελέγη αρχηγός της. Ηγήθηκε του κόμματος στις εκλογές του 1985, στις οποίες και ηττήθηκε. Μετά την ήττα παραιτήθηκε και έθεσε εκ νέου θέμα ηγεσίας. Στις εσωκομματικές εκλογές που ακολούθησαν επανεξελέγη πρόεδρος. Στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 1989 (Ιουνίου και Νοεμβρίου) δεν κατάφερε να κερδίσει την αυτοδυναμία, το πέτυχε όμως σε αυτές της 8ης Απριλίου του 1990, οπότε και σχημάτισε Κυβέρνηση υπό την προεδρία του. Στις επόμενες εκλογές ηττήθηκε και παραιτήθηκε από την ηγεσία της ΝΔ, του απονεμήθηκε δε ο τίτλος του επιτίμου προέδρου του κόμματος.

Εκλεγόταν βουλευτής μέχρι το 2004. Παρά την παύση της κοινοβουλευτικής του δράσης εξακολουθούσε να προβαίνει σε πολιτικές παρεμβάσεις διαμέσου των μέσων ενημέρωσης ή της επαφής του με πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες. Παιδιά του είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Απεβίωσε στις 29 Μαΐου 2017 τα ξημερώματα (1 π.μ.) σε ηλικία 98 ετών. Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στις 31 Μαΐου με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού στη Μητρόπολη Αθηνών, ενώ κηρύχθηκε και τετραήμερο δημόσιο πένθος από την ημέρα του θανάτου του. Ετάφη μία μέρα αργότερα στο χωριό Αργουλιδέ Ακρωτηρίου Χανίων δίπλα στη σύζυγό του Μαρίκα.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ντόρα Μπακογιάννη: Έκανε τα πιο λαμπερά γενέθλια - Η τούρτα υπερπαραγωγή

Ντόρα Μπακογιάννη: Είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης γιος του Τέρη Χρυσού; - Έδωσε τέλος σε όσα ακούγονται τόσα χρόνια

Share