Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022 | Επικοινωνία

Η συγκλονιστική ανάρτηση της Δανάης Μπάρκα για τον Τζορτζ Φλόιντ - «Πατήστε κάτω τις ταμπέλες...»

Τα δυνατά λόγια της για τον ρατσισμό

Η συγκλονιστική ανάρτηση της Δανάης Μπάρκα για τον Τζορτζ Φλόιντ - «Πατήστε κάτω τις ταμπέλες...»
News 02.06.2020 19:24
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Η Δανάη Μπάρκα ήταν ένα από τα άτομα που ευαισθητοποιήθηκαν ιδιαίτερα με τις πρόσφατες εξελίξεις από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς. Η γνωστή ηθοποιός έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μία συγκλονιστική ανάρτηση, μέσα από την οποία ζήτησε στον κόσμο να μάθει να "πατάει" κάτω τις ταμπέλες.

Η είδηση του θανάτου του Τζορτζ Φλόιντ προκάλεσε αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο, και έτσι η Δανάη Μπάρκα δε θα μπορούσε να μην κάνει το δικό της σχόλιο.

Η αγαπημένη ηθοποιός, συνηθίζει να τοποθετείται δημόσια για πολλά θέματα που την απασχολούν και έτσι αυτή η «έκρηξη» ρατσισμού στις ΗΠΑ, δεν την άφησε καθόλου αδιάφορη. Συγκλονιστική ήταν και η ανάρτηση που είχε κάνει τις προάλλες για το θάνατο που την «τσάκισε». Δείτε εδώ τα συγκινητικά της λόγια.

Αυτή είναι η συγκλονιστική ανάρτηση της Δανάης Μπάρκα για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

«3 χρόνια πριν στη Νέα Υόρκη. Δεν ξέρω γιατί τράβηξα αυτή την φωτό. Μου άρεσαν. Έπαιζαν πολλή ώρα μαζί και ήταν τόσο ευτυχισμένες. Δεν έβλεπαν καμία διαφορά η μια στην άλλη,γιατί δεν υπήρχε για να την δουν. Είναι 2 ψυχές, 2 άνθρωποι, 2 καρδιές που ενώθηκαν γιατί έπαιζαν ωραία- χωρίς καμία διάκριση, χωρίς καμία δεύτερη σκέψη, χωρίς καμία λογοκρισία. Έτσι ακριβώς όπως θα έπρεπε να είναι ο κόσμος.

Όλες οι ζωές είναι εξίσου σημαντικές και απαραίτητες για τον κόσμο μας. Αγαπήστε. Πατήστε κάτω τις ταμπέλες. Και να θυμάστε το εξής: ο κόσμος μας, θα γίνει καλύτερος χωρίς κακία και ρατσισμό. Μόνο αν συνειδητοποιήσουμε ότι κι εμείς είμαστε «διαφορετικοί» για κάποιους, θα αρχίσουμε να αντιλαμβανόμαστε πως δεν ήρθαμε για να ζήσουμε μόνοι μας -δεν ήρθαμε για να είμαστε ίδιοι- δεν ήρθαμε για να φύγουμε απαράλλαχτοι… ήρθαμε για τον ίδιο λόγο που ήρθαν όλοι. Για να ζήσουμε. Να μάθουμε. Να εξελιχτούμε. Ήρθαμε να γνωρίσουμε την ζωή και τους γύρω μας. Ο ρατσισμός είναι ο εχθρός των ανθρώπων – ας τον πολεμήσουμε χέρι χέρι.

Αυτά… κι αλλά πολλά που θα τα πούμε άλλη φορά! Μέχρι τότε, να φέρεστε όπως θα θέλατε να σας φέρονται… όπως θα θέλατε να φερθούν στα παιδιά σας, στους φίλους σας, σε όλους», έγραψε η ηθοποιός κάτω από τη δυνατή φωτογραφία που ανέβασε.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Δανάη Μπάρκα: «Μείναμε» με την αλλαγή που έκανε στα μαλλιά της

Με μίνι που "κόβει" την ανάσα η Δανάη Μπάρκα - Έτσι δεν την έχετε ξαναδεί

Share