Σία Κοσιώνη: H πένθιμη φωτογραφία που ανέβασε στο Instagram

Τι συνέβη

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Σία Κοσιώνη: H πένθιμη φωτογραφία που ανέβασε στο Instagram

H πένθιμη φωτογραφία που ανέβασε στο Instagram η Σία Κοσιώνη. Η δημοσιογράφος συγκλονισμένη και αυτή από τις εξελίξεις με την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ ανέβασε στο Instagram μια μαύρη φωτογραφία.

Όλος ο πλανήτης έχει συγκλονιστεί με την δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ. Οι λεπτομέρειες είναι συγκλονιστικές, ενώ στον πλανήτη γίνονται παντού πορείες διαμαρτυρίας.

Οι καλλιτέχνες έφτιαξαν στο Instagram το κίνημα black out Tuesday και γέμισαν τα social media με μαύρες φωτογραφίες ως ένδειξη πένθους.

Έτσι και η Σια Κοσιώνη ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μια μαύρη κενή φωτογραφία με το αντίστοιχο hashtag. Δείτε εδώ τις αποκλειστικές φωτογραφίες του μικρού Δήμου και θα μείνετε με το στόμα ανοικτό!

Δείτε την ανάρτηση:

Tι ήταν το Black Out Tuesday

Γιατί ξαφνικά το Instagram μας γέμισε από μαύρες εικόνες; Εδώ και 6 μέρες ο κόσμος της Αμερικής βρίσκεται στους δρόμους διαμαρτυρόμενος για την δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικάνου George Floyd ο οποίο πέθανε μετά από αστυνομική βία.

Εξοργισμένοι πολίτες απαιτούν δικαιοσύνη και τερματισμό της αστυνομικής βίας. Ένα από τα πολλά συνθήματα που χρησιμοποιούν είναι και το Black Lives Matter.

Kορυφαίες δισκογραφικές εταιρίες ανά τον κόσμο οργανώνουν την «Blackout Tuesday» και σταματούν τη μουσική και τις δραστηριότητές τους για μία ημέρα, ενθαρρύνοντας τον κοινό να προβληματιστεί για τη δολοφονία του George Floyd, για το ρατσισμό και τη βία.

Είναι μια διαδικτυακή διαμαρτυρία στην οποία συμμετέχουν πολλοί καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Ονομάστηκε Blackout Tuesday και σύμφωνα με πληροφορίες του BBC ξεκίνησε από την μουσική βιομηχανία. Μεγάλες δισκογραφικές εταιρίες έχουν μοιραστεί αυτό το μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσπαθώντας να φέρουν «μια μέρα αποσύνδεσης από την εργασία και επανασύνδεση με την κοινότητά μας».

Την Blackout Tuesday στηρίζουν και εταιρείες και οργανισμοί που έχουν ως βάση των δραστηριοτήτων τους τη μουσική, όπως η υπηρεσία streaming Spotify, η εταιρεία διοργάνωσης και προώθησης καλλιτεχνικών θεαμάτων Live Nation, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης του TikTok και η αμερικανική Ακαδημία Ηχογράφησης, διοργανώτρια των Βραβείων Grammy.

Οι εργαζόμενοι έφυγαν από την δουλειά τους την Τρίτη ως «ημέρα δράσης»