MasterChef Highlights: Οι φαρμακερές ατάκες της Μαρίας, τα κλάματα του Τζον και οι 2 φιναλίστ

Όσα είδαμε χθες

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
MasterChef Highlights: Οι φαρμακερές ατάκες της Μαρίας, τα κλάματα του Τζον και οι 2 φιναλίστ

Μερικά από τα χθεσινά highlights του MasterChef, ήταν οι φαρμακερές ατάκες που πέταξε η Μαρία Μπέη, τα κλάματα του Τζον για τα αποτελέσματα των δοκιμασιών, αλλά και οι 2 φιναλιστ του τελικού.

Λίγο αφού ξεκίνησε το χθεσινό επεισόδιο του MasterChef, ο Σωτήρης Κοντιζάς θέλησε να κάνει μία πολύ συγκινητική αναφορά στην έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού προκειμένου να ανακοινώσει στους παίκτες τι αλλάζει στο ριάλιτι.

Ήδη από τα προηγούμενα επεισόδια είδαμε τους κριτές να μιλάνε στους διαγωνιζόμενους για τον κορωνοϊό, ανακοινώνοντάς τους πως όλες οι δοκιμασίες θα γίνονταν μέσα στην κουζίνα του MasterChef.

Χθες, ο Σωτήρης Κοντιζάς ανακοίνωσε στους διαγωνιζόμενους, πως δεν πρόκειται να γίνει κανένα ταξίδι στο εξωτερικό, όπως είχαμε δει στις προηγούμενες σεζόν του MasterChef. Βέβαια ξεκαθάρισε πως είχαν κανονίσει πολλά όμορφα πράγματα για τους παίκτες φέτος τα οποία δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν.

Αδιανόητη "σπόντα" από τη Μαρία - «Ο Σταυρής δεν έχει κάνει τίποτα στο παιχνίδι»

Η Μαρία Μπέη (δείτε εδώ πράγματα που δεν ξέρετε για την Μαρία) από την πλευρά της, βέβαια, αντιλήφθηκε διαφορετικά μια φυσιολογική δήλωση, για να αρχίσει να ρίχνει «καρφιά» στον συμπαίκτη της. «Ο Σταυρής έχει μια έπαρση με τον εαυτό του. Ήρθε σε ένα διαγωνισμό να μαγειρέψει και δε μου αρέσει οι άνθρωποι να λένε για τον εαυτό τους. Ο Σταύρος, για παράδειγμα, έχει καλύτερη απόδοση, αλλά είναι χαμηλών τόνων και το πάει στον χαβαλέ.

Ο Σταυρής δεν πάει τόσο καλά, έχει κάνει πολλές πατάτες. Στην πραγματικότητα, δεν έχει κάνει κάτι μέχρι στιγμής», είπε η Μαρία, δείχνοντας σαφή προτίμηση στον Βαρθαλίτη.

Αυτός είναι ο πρώτος φιναλίστ του τελικού - Πλάνταξε στο κλάμα ο Τζον

Ο Σταυρής ήταν ο παίκτης που κατάφερε να πάρει το "χρυσό' εισιτήριο από τους κριτές και να βρεθεί απευθείας στον μεγάλο τελικό του διαγωνισμού.

MasterChef Σταυρής στον τελικό

Ο Κύπριος μάγειρας έφτιαξε ένα γλυκό το οποίο του έδωσε την ευκαιρία να διεκδικήσει τις 50.000 και τον τίτλο του πρώτου Έλληνα masterchef.

O Τζον, ακούγοντας το όνομα του καλού του φίλου, ξέσπασε σε κλάματα, καθώς από την πρώτη κιόλας μέρα του διαγωνισμού, οι δυο τους, μαζί με τον Σταύρο Βαρθαλίτη, έχουν έρθει πολύ κοντά και κάνουν πολύ καλή παρέα.

Αυτός είναι ο παίκτης που αποχώρησε - Μεγάλη συγκίνηση από τους κριτές

Στη συνέχεια, ο Τζον και ο Σταύρος Βαρθαλίτης βρέθηκαν μπροστά στους κριτές, οι οποίοι ανακοίνωσαν πως ο παίκτης που τελικά θα φύγει από το διαγωνισμό θα είναι ο Τζον.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς αποχαιρέτησε και το τελευταίο μέλος της ομάδας του, ενώ από τη μεριά του, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος σημείωσε πως μπορεί να μην κατάφερε να φτάσει στον τελικό, ωστόσο είναι ένας από τους παίκτες που θα ξεχωρίσουν.

Η ατάκα της Μαρίας που θα συζητηθεί - «Έχουν φάει κόλλυβα από εμένα...»

Στο χθεσινό επεισόδιο του MasterChef, η Μαρία Μπέη δε δίστασε να πει μία ατάκα, η οποία θα συζητηθεί, μιας και σχολίασε τη συνταγή με κόλλυβα που είχε φτιάξει στην οντισιόν της, ξεκαθαρίζοντας πως από εκείνη τη μέρα, όλοι οι συμπαίκτες της έχουν φάει κόλλυβα από εκείνη.

Όταν είχε εμφανιστεί για πρώτη φορά στον διαγωνισμό, η Μαρία είχε φτιάξει μία πολύ ιδιαίτερη συνταγή με κόλλυβα, η οποία είχε παραξενέψει ιδιαίτερα τους κριτές.

Η Μαρία έκανε μία φιλότιμη προσπάθεια στο τεστ δημιουργικότητας και έτσι πήρε την ευκαιρία για να μαγειρέψει ξανά στην επόμενη δοκιμασία, ωστόσο δεν πέρασε απευθείας στον τελικό. Μαζί της και ο Σταύρος Βαρθαλίτης ο οποίος κατάφερε να παραμείνει.

Ενώ μαγείρευε, σχολίαζε τον Σταυρή ο οποίος την παρακολουθούσε από τον εξώστη, και δεν την βοηθούσε ιδιαίτερα αφού είχε αφοσιωθεί στον φίλο του.

Αυτή ήταν η ατάκα της Μαρίας Μπέη για τα κόλλυβα

Μιλώντας στη συνέχεια στις κάμερες, η Μαρία αποκάλυψε πως ο λόγος για τον οποίο είχε αποφασίσει να μαγειρέψει κόλλυβα στην οντισιόν της, ήταν ξεκάθαρα συμβολικός, μιας και μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να "θάψει" 22 συμπαίκτες της.

Μη χάσετε επίσης, την αποκάλυψη που έκανε ο Δημήτρης Μπέλλος μετά την αποχώρησή του από το MasterChef, για την πλαστική επέμβαση που έχει κάνει.

Αυτή είναι η δυάδα του τελικού

Λίγο πριν το τέλος του χθεσινού επεισοδίου του MasterChef, οι τρεις κριτές ανακοίνωσαν και επίσημα ποια είναι η δυάδα του μεγάλου τελικού. Παράλληλα, είδαμε και την τελευταία αποχώρηση για φέτος η οποία συνοδεύτηκε από πολλά κλάματα!

Ο Σταυρής ήταν αυτός που κατάφερε να κερδίσει το εισιτήριο για τον τελικό, ήδη από το τεστ δημιουργικότητας, μαγειρεύοντας ένα εξαιρετικό γλυκό.

Μαρία και Σταύρος ρίχτηκαν και πάλι στη μάχη προκειμένου να αναδειχθεί ο δεύτερος φιναλίστ του διαγωνισμού. Η δοκιμασία αντιγραφής πιάτου ήταν αρκετά δύσκολη, ωστόσο και οι δύο προσπάθησαν να κάνουν πολύ φιλότιμες προσπάθειες.

Τελικά, το πιάτο του Σταύρου Βαρθαλίτη ήταν αυτό που εντυπωσίασε περισσότερο τους κριτές. Η Μαρία χρειάστηκε να αποχωρήσει, ωστόσο λίγο πριν φύγει δέχθηκε μία πρόταση από τον Πάνο Ιωαννίδη για να πάει να μαγειρέψει στο μαγαζί του.