"Δεν θεωρώ ότι είναι κάτι "διαφορετικό" αυτό που είμαι" - Σπάει την σιωπή του στα 43 του χρόνια ο Νίκος Μουτσινάς

Αφοπλιστικός τα αποκάλυψε όλα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

Ο Νίκος Μουτσινάς στα 43 του χρόνια πιο αφοπλιστικός από ποτέ παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Down Town Κύπρου που κυκλοφορεί την Κυριακή και έσπασε την σιωπή του μιλώντας για πράγματα που δεν είχε εξομολογηθεί ποτέ και σε κανέναν άλλο.

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Χατζηγεωργίου δημοσιοποίησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ένα απόσπασμα της συνέντευξης αυτής.

Η ανάρτηση του Γιάννη Χατζηγεωργίου για την συνέντευξη του Νίκου Μουτσινά

«Κάτι -σπάνια- μακροσκελές, αλλά οφειλόμενο…

Αυτό είναι το εξώφυλλο του «Down Town» που θα κυκλοφορήσει την Κυριακή με τον «Φιλελεύθερο», την μεγαλύτερη εφημερίδα της Κύπρου, σε συνεργασία με την LGBTQ+ κοινότητα, την ACCEPT και τον Οργανισμό Νεολαίας – γενναία κίνηση της εφημερίδας, αν σκεφτεί κανείς την μαζικότητά της και το ετερόκλητο κοινό που τη διαβάζει καθημερινά, σε έναν τόσο μικρό τόπο όπου όλοι «γνωριζόμαστε». Σημαντικοί άνθρωποι του Πολιτισμού, όπως η κορυφαία Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο σπουδαίος Χρήστος Χωμενίδης, η Νατάσσα Μποφίλιου, η Σώτη Τριανταφύλλου, η Κάτια Δανδουλάκη, η Αννίτα Σαντοριναίου κ.α μάς κάνουν την τιμή και μιλάνε -χωρίς κανείς τους να συζητήσει για «μαρκίζες»- για «διαφορετικότητα», «διακρίσεις», «αποδοχή», στο πιο «πολύχρωμο» τεύχος της χρονιάς – θεματικό, χωρίς άλλους τίτλους. Και τους ευχαριστούμε πολύ για τον ευθύβολο πάντα Λόγο τους, σε ό,τι κι αν τους έχουμε ζητήσει μέσα στα χρόνια.

Σημασία, όμως, σ’ αυτό το τεύχος που θα κυκλοφορήσει σε τρεις μέρες έχει και το κεντρικό πρόσωπο – στην πιο τολμηρή του συνέντευξη: ο Νίκος Μουτσινάς. Επιλέχθηκε -επίτηδες- ο πιο εμπορικός-mainstream άντρας αυτή τη στιγμή στην ελληνική τηλεόραση, ο «αφρός» της δημοσιότητας, για να «πει» αυτά που δεν θα έπρεπε να μην θεωρούνται αυτονόητα – ή δεδομένα. Ειδικά αυτός! Σε μία στιγμή απρόσμενης εξομολογητικής διάθεσής του -το βράδυ της προηγούμενης Τρίτης- που δεν είχε καμία σχέση με όσες συνεντεύξεις έδωσε μέχρι σήμερα -κι είναι δεκάδες, στα 15 περίπου χρόνια της αναγνωρισιμότητάς του-, ούτε με την υφή της «χαλαρής» καθημερινής του εκπομπής με την μεγάλη τηλεθέαση και το «μαζικό κοινό». Ομολογώ πως στοιχημάτιζα, όταν τον πήρα τηλέφωνο για να του προτείνω αυτή την «διαφορετική» συνέντευξη και το συγκεκριμένο εξώφυλλο-ιδέα του Θανάση, πως θα έλεγε «όχι» (κι άλλα που, λόγω οικειότητας μεταξύ μας, δικαιολογούνται). Ευτυχώς, με διέψευσε. 2576 λέξεις – ούτε μία για «πέταμα».

Κατανοώντας ίσως ο ίδιος, στα 43 του πια, πως αυτά τα «δώρα» που πήρε από μικρός -την αποδοχή και την αγάπη κυρίως- έφτασε η στιγμή, στην καλύτερη και πιο ευτυχισμένη περίοδο της ζωής του, να τα «επιστρέψει» μέσω και κάποιων πραγμάτων που αποφάσισε να πει, για πρώτη φορά, για μερικούς νεότερους, που ίσως και να είναι λιγότερο τυχεροί στη ζωή τους σήμερα, στο περιβάλλον που ζουν, στον τόπο που «ανδρώνονται».

Για όλα αυτά τα «μπράβο», τα «ζήτω», αλλά, κυρίως, γι’ αυτά τα «τον βλέπουν και παιδιά!» που ακόμη -δυστυχώς- υπάρχουν και ίσως λεχθούν απ’ τη Δευτέρα από κάποιους (όπως ήταν κάποτε τα: «φαλακρός», «πο@στάρα», «βλάκας», «ηλίθιος», «χωρίς πατέρα», «ατάλαντος», «ποιος νομίζει ότι είναι;», «είναι ή δεν είναι gay;» που «άκουσε» ο ίδιος στο παρελθόν), ένα «Νίκο μου, θα σ’ αγαπώ πάντα!», κι ένα «ευχαριστώ» μέσα απ’ την καρδιά μου για το θάρρος και την τόση εμπιστοσύνη, είναι τα ελάχιστα «χρωστούμενα»…

«-Φοβήθηκες ποτέ γι’ αυτό που είσαι;

-Όχι. Γιατί δεν θεωρώ ότι είναι κάτι «διαφορετικό». Γι’ αυτό και δεν φοβήθηκα!», ήταν η απάντηση του Νίκου Μουτσινά.

Νίκος Μουτσινάς gay

Νίκος Μουτσινάς: Χωρίς ενδοιασμούς έκανε την αποκάλυψη για την προσωπική του ζωή στον Γρηγόρη Αρναούτογλου

Στο πλατό του Γρηγόρη Αρναούτογλου, The 2night show, εμφανίστηκε το βράδυ της Τετάρτης ο Νίκος Μουτσινάς κι όπως πάντα χωρίς ενδοιασμού έκανε αποκαλύψεις για την προσωπική του ζωή. Μίλησε για την υιοθεσία αλλά και για τα παιδικά του χρόνια.

Στο αν θα παρουσίαζε ξανά πρωινή εκπομπή ο οικοδεσπότης του “Καλό Μεσημεράκι” απάντησε αρνητικά, αν και άφησε ανοιχτό ένα μικρό παραθυράκι μιας και δεν επιθυμεί να είναι απόλυτος στη ζωή του.

“Δεν θα ξαναγυρνούσα στο πρωινό. Τα ‘ξανά’ και τα ‘ποτέ’ είναι λίγο βαρετά. Δεν νομίζω ότι με θέλει το πρωί”, είπε.

Η αποκάλυψη του Νίκου Μουτσινά για την Βερβερίτσα

Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι η επιτυχημένη του παράσταση “η Βερβερίτσα” δεν θα συνεχιστεί του χρόνου ενώ σχολίασε και πώς βίωσε το κλείσιμο των θεάτρων.

“Ανακοινώθηκε οπότε όλα έμειναν σε ένα πάγωμα του χρόνου. Το ανακαινισμένο ‘Λαμπέτη’ έγινε θρίλερ, στοιχειωμένο ‘Λαμπέτη’. Τώρα μαζέψαμε τα πράγματα. Ήταν πολύ απότομο δεν πρόλαβα να αποχαιρετήσω τον κόσμο που δουλέψαμε”.

Τα λόγια του Νίκου Μουτσινά στον Γρηγόρη Αρναούτογλου για την προσωπική του ζωή

Νίκος Μουτσινάς στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου

Συνεχίζοντας τη συνέντευξη ο παρουσιαστής και ηθοποιός μίλησε για την επιθυμία του να υιοθετήσει ένα παιδί, ομολογώντας ότι έχει κάνει κινήσεις για τη διαδικασία της υιοθεσίας.

“Έχω κάνει κινήσεις για να υιοθετήσω ένα παιδί”.

“Έχει πολύ διαδικασία το πρακτικό της υπόθεσης. Βέβαια, έχω κάνει τα ραντεβού να μάθω τι χρειάζεται. Εξετάσεις με γιατρούς, υγείας για να πας να το καταθέσεις”.

Να υπενθυμίσουμε πως ο παρουσιαστής πρόσφατα έκανε και μια αποκάλυψη για τον θάνατο που τον τσάκισε! Δείτε εδώ όλα όσα είπε