Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Ο Νίκος Κοκλώνης αποκαλύπτει - «Από εκεί ξεκίνησε η κρίση που οδήγησε στην καταστροφή...»

Η εξομολόγηση για την ζωή του

Ο Νίκος Κοκλώνης αποκαλύπτει - «Από εκεί ξεκίνησε η κρίση που οδήγησε στην καταστροφή...»
News 05.07.2020 15:42
Από Ελένη Ζουγανέλη

Ο Νίκος Κοκλώνης, μίλησε για τη ζωή του και έκανε αποκαλύψεις για πρώτη φορά. Μάλιστα, ο παρουσιαστής αναφέρθηκε σε ένα γεγονός που τον οδήγησε στην καταστροφή των οικονομικών του.

Συγκεκριμένα, λίγες ημέρες πριν τον μεγάλο τελικό του J2us, παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Down Town και τον Πάνο Ζόγκα.

Η αποκάλυψη του Νίκου Κοκλώνη για την κρίση που τον οδήγησε στην καταστροφή

«Δεν υπολόγιζα -και ήταν λάθος μου- ότι στη δουλειά για να πετύχεις πρέπει να κάνεις συμμαχίες. Ήμουν εντελώς αντίθετος με αυτό. Όταν αρνήθηκα να συμμετέχω σε επαγγελματικές ομάδες του ταξιδιωτικού χώρου, ανταγωνιστές κατάφεραν και μου έκλεισαν την άδεια έκδοσης εισιτηρίων για κάποιες χώρες. Από εκεί ξεκίνησε η κρίση που οδήγησε στην καταστροφή (…)Τελικά αποφάσισα να την πουλήσω σε Κινέζους επενδυτές, με τον όρο πως θα παρέμενα στη διοίκηση. Βρήκαν ένα παράθυρο στη συμφωνία, με απέλυσαν, έκλεισαν τα γραφεία της Ευρώπης και βρέθηκα στο μηδέν, ταπί”.

Νίκος Κοκλώνης οικονομική καταστροφή

Δεν είχα ούτε ένα ευρώ στην τσέπη για να πάρω το λεωφορείο, να πάω να κάνω ραντεβού. Δεν ήθελα να το αντιληφθούν οι γονείς μου, έτσι ούτε που μου πέρασε από το μυαλό να δανειστώ χρήματα από εκείνους. Είχα φτάσει σε έναν πάτο συναισθηματικό, ψυχολογικό, επαγγελματικό. Και εκεί ταρακουνήθηκα», εξομολογείται ο Νίκος Κοκλώνης.

Να σημειώσουμε πως όσον αφορά την τηλεόραση, ο Νίκος Κοκλώνης έρχεται στο Open για δεύτερη χρονιά με το J2us.

Λίγα λόγια για τον Νίκο Κοκλώνη και τα επαγγελματικά του

Μετά την ολοκλήρωση της Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2002, Το 2009, έπρεπε να κλείσει ένα αεροπορικό εισιτήριο για Βερολίνο, το οποίο βρήκε πολύ δύσκολο και απογοητευτικό. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα από ένα ταξίδι, άρχισε να σχεδιάζει την έναρξη ενός διαδικτυακού ταξιδιωτικού πρακτορείου. Σύντομα, ίδρυσε την AirFastTickets με αρχικό κεφάλαιο €60,000 και έδρα τον Πειραιά.[2] Η εταιρεία στην αρχή αγόρασε εισιτήρια σε μειωμένες τιμές. Η AirFastTickets συνεργαζόταν με την Groupon, γεγονός που της επέτρεπε να έχει πολύ χαμηλό κόστος μάρκετινγκ.

Η εταιρεία άνοιξε το γραφείο της στο Λονδίνο το 2012 και το γραφείο της στη Νέα Υόρκη. Λόγω των εξαιρετικά χαμηλών τιμών που προσέφερε για αεροπορικά εισιτήρια, δέχτηκε πολλές αγωγές για αθέμιτες πρακτικές ανταγωνισμού. Βραβεύτηκε από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών. Το 2014, η εταιρεία έγινε γνωστή στις ΗΠΑ μέσα από ένα τέχνασμα που σκέφτηκε ο ίδιος λόγω των προβλημάτων του Τζάστιν Μπίμπερ με τις αρχές των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου ενός αεροπορικού εισιτηρίου χωρίς επιστροφή. Έτσι, η εταιρεία γίνεται γνωστή και παραμείνει στις 3 μεγαλύτερες των ΗΠΑ.

Λόγω του αυξημένου όγκου πωλήσεων και του υψηλού κόστους ανάπτυξης λογισμικού, ο Κοκλώνης αθέτησε να παραδώσει εγγυητική ύψους €45 εκατομμυρίων στην IATA. Το 2014, η IATA έκλεισε τη θυγατρική του Ηνωμένου Βασιλείου της εταιρείας καθώς και το ελληνικό γραφείο. Ο Κοκλώνης ξεκίνησε συζητήσεις με την ΙΑΤΑ και είπε ότι η εταιρεία θα εκκαθαρίσει τις πληρωμές της. Τον Μάιο του 2015 ο Κοκλώνης καταφέρνει και πουλάει το 51% της εταιρείας στην Hainan Airlines για περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια. Τον Σεπτέμβριο του 2015, λόγω διαφωνίας με τους νέους μετόχους τελικά η εταιρεία εισήλθε σε πτώχευση και εκκαθαρίστηκε τον Οκτώβριο. Το έτος 2015, πριν από την πτώχευση, η εταιρεία είχε έσοδα 150 εκατομμυρίων ευρώ μηνιαίως.

Ο Κοκλώνης εμφανίστηκε στη λίστα με τους καλύτερους επιχειρηματίες κάτω από 40 της Fortune το 2015. Το 2016, ο Κοκλώνης ίδρυσε τη YoTrip, μια εταιρεία που προσφέρει ταξιδιωτικά προϊόντα.

Ο Κοκλώνης ήταν ο χορηγός των Μπρούκλιν Νετς στο NBA για τα 2013, 2014 και 2015.[9] Το 2014 ο Κοκλώνης έριξε την πρώτη μπαλιά του πρωταθλήματος στη Νέα Υόρκη για λογαριασμό των Νιου Γιορκ Γιάνκις.

Ήταν, επίσης, και αντιπρόσωπος της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Dealber, η οποία έδρευε στη Λεωφόρο Συγγρού. Η εταιρεία συνεργαζόταν με τον ΣΚΑΪ, δίνοντας έπαθλα στους νικητές του τηλεπαιχνιδιού Κάνε Παζάρι, ωστόσο έγιναν καταγγελίες από παίκτες οι οποίοι δεν παρέλαβαν ποτέ τα δώρα που κέρδισαν. Το Υπουργείο Οικονομικών επέβαλε πρόστιμο 60 χιλιάδες ευρώ στην εταιρεία, καθώς αυτή παραβίασε τις διατάξεις για την Προστασία Καταναλωτή και ειδικότερα αυτές που διέπουν τις συναλλαγές από απόσταση και τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές σχετικά με τη διάθεση καταναλωτικών προϊόντων στην αγορά. Ο Κοκλώνης αποχώρησε από τη Dealber τον Ιούλιο του 2017.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Νίκος Κοκλώνης: Αποκάλυψε το τέλος του "Just the 2 of Us"

Η αποκάλυψη του Νίκου Κοκλώνη για τον... έρωτα στο J2US

Share