«Λύγισε» στον αέρα της ΕΡΤ η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου - «Δεν μπορώ να μιλήσω...»

Οι αναμνήσεις της από τη Eurovision

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Λύγισε» στον αέρα της ΕΡΤ η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου - «Δεν μπορώ να μιλήσω...»

Η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου ήταν σήμερα καλεσμένη στην εκπομπή «ΦλΕΡΤ» και δε δίστασε να «λυγίσει» στον αέρα της εκπομπής, όταν αναφέρθηκε στις αναμνήσεις της από την ΕΡΤ, με την ίδια να δηλώνει πως δεν μπορεί καν να μιλήσει από τη συγκίνηση.

H γνωστή δημοσιογράφος υπήρξε για πολλά χρόνια μέλος της οικογένειας της ΕΡΤ και μάλιστα, βρέθηκε στο πλευρό της Έλενας Παπαρίζου όταν βγήκε νικήτρια της Eurovision.

Στο αφιερωματικό βίντεο που έπαιξε για εκείνη η εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης, «λύγισε» και μίλησε για τις πιο ωραίες εμπειρίες που είχε από το κανάλι.

«Δεν μπορώ να μιλήσω. Ξέρετε ήταν πάρα πολύ μεγάλο όνειρο αυτό το πράγμα, να γυρίσεις στη γλώσσα που σου μιλούσε η μαμά σου και η γιαγιά σου και ξαφνικά να κάνειw τη δουλειά σου σε αυτή τη γλώσσα… Δεν θα ξεχάσω που ενώ έκανα αυτές τις συνεντεύξεις , μου λένε από την ΕΡΤ να κάνω την EUROVISION

Δε θα ξεχάσω τις στιγμές που γυρνάγαμε με την Έλενα Παπαρίζου διάφορες χώρες της Ευρώπης και τους συναντήσαμε στο Κίεβο, στην Ουκρανία και από τότε το Κίεβο το λατρεύω και ήξερα από πριν την βαθμολογία. Σαν να τα έβλεπα από πριν, από ποιον θα παίρναμε τα 10αρια, τα 12αρια…», είπε μεταξύ άλλων η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου.

Μιας και είπαμε ωστόσο για τη Eurovision, δείτε εδώ τα πρόσωπα που «σφάζονται» για μία θέση στον διαγωνισμό.

Λίγα λόγια για την Αλεξάνδρα Πασχαλίδου

Η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου (γεννηθείσα στις 17 Ιουλίου 1970 στο Βουκουρέστι) είναι Ελληνοσουηδή αρθρογράφος, τηλεοπτική παρουσιάστρια και συγγραφέας. Είναι τακτική λέκτορας, ηγέτιδα συζητήσεων και υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Πασχαλίδου έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό το 1995 όταν άρχισε να παρουσιάζει την πολυπολιτισμική τηλεοπτική εκπομπή Mosaik στη Σουηδική Τηλεόραση, το δημόσιο κανάλι της Σουηδίας. Μαζί με τους Μάικλ Αλόνζο, Ντόγκε Ντογκελίτο και Σίσσι Έλουιν, η Πασχαλίδου ήταν σημαντικό μέρος της σουηδικής εκδοχής της ευρωπαϊκής αντιρατσιστικής καμπάνιας «Όλοι Διαφορετικοί, Όλοι Ίσοι», η οποία στη Σουηδία ήταν γνωστή υπό τον τίτλο εργασίας «Νεολαία Ενάντια στο Ρατσισμό» στα μέσα της δεκαετίας του 1990.