Γιώργος Λασκαρίδης: Απίστευτες αποκαλύψεις μετά το MasterChef - «Η Ντέμη "μου την έκανε"! Δεν ήθελα να...»

Μιλάει αποκλειστικά στο YOU για όλα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γιώργος Λασκαρίδης: Απίστευτες αποκαλύψεις μετά το MasterChef - «Η Ντέμη

Ο Γιώργος Λασκαρίδης μίλησε για την προσωπική του ζωή, αλλά και για το MasterChef κάνοντας αποκαλύψεις. Μεταξύ άλλων μάλιστα, αναφέρθηκε και στις σχέσεις του με την πρώην συμπαίκτρια του, Ντέμη.

Από την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΟΥΣΙΟΥ

Στη συνάντηση μας είδα έναν Γιώργο χαμογελαστό, απαλλαγμένο από το άγχος και την τηλεοπτική αγωνία που έδειχνε στο «MasterChef». Αυτές τις ημέρες πηγαίνει από τη μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη για τα γυρίσματα του νέου τηλεοπτικού project, έκλεισε ήδη μια συμφωνία με την εκπομπή «Dot» στον ΣΚΑΙ για να μαγειρεύει και βάζει σε εφαρμογή μια νέα συνεργασία με εταιρεία που προωθεί βιοδιασπώμενα πιάτα.

Είναι ανήσυχος, όπως ήταν μικρός, με τα σχέδια για το γάμου του να έρχονται αναγκαστικά προς το παρόν σε δεύτερη μοίρα και όπως μου λέει «θέλω με τη Λότους να κάνω οικογένεια και να γίνω μπαμπάς».

Ποιο είναι το πιο ιδιαίτερο τατουάζ που έχεις στο σώμα σου;

Έχω συνολικά 14 και το πιο ιδιαίτερο είναι οι κεραυνοί που έχω στα αυτιά μου, που συμβολίζουν την ενέργεια και τη διάθεση να μην πέφτω ποτέ ψυχολογικά. Το έκανα σε αυτό το σημείο για να το βλέπω κάθε πρωί στον καθρέφτη την ώρα που πλένω το πρόσωπό μου. Στα 18 μου είχα χάσει τον κολλητό μου από δυστύχημα με τη μηχανή του, είχα στενοχωρηθεί πολύ με τον θάνατό του. Ένα βράδυ τον είδα στον όνειρό μου να μου λέει πως δεν πρέπει να χάνω τη δύναμή μου, να μην πέφτω ποτέ ψυχολογικά. Το επόμενο πρωί πήγα και χάραξα αυτό το τατουάζ.

Η τρέλα σου για τα extreme sports πότε ξεκίνησε;

Από μικρός ασχολούμαι με τον αθλητισμό. Σε ηλικία επτά χρόνων ξεκίνησα με το motocross. H μητέρα μου αγόρασε μια μηχανή γιατί και η ίδια τις αγαπούσε και με έγραψε σε λέσχη μοτοσικλετιστών. Πήρα μέρος σε αγώνες, μεγαλώνοντας σκέφτηκα να το κάνω πιο επαγγελματικά, αλλά οι προπονήσεις είχαν μεγαλύτερες απαιτήσεις και υψηλότερο κόστος, και η μητέρα μου δεν είχε την οικονομική άνεση για να με βοηθήσει. Μετά άρχισα να ασχολούμαι με τον στίβο, το ποδόσφαιρο, το καράτε, αργότερα με τις καταδύσεις, την ελεύθερη πτώση, την ορειβασία σε κλειστό χώρο, το θαλάσσιο σκι. Ήθελα πάντα να δοκιμάζω οτιδήποτε αφορούσε τα extreme sports.

Δείτε εδώ την on air έκπληξη της συντρόφου του και οι πληροφορίες για το γάμο τους.

Γιώργος Λασκαρίδης masterchef

Σου αρέσει ο κίνδυνος;

Μου αρέσει ο κίνδυνος, μου αρέσει να φτάνω στα όριά μου και να τα ξεπερνάω, να τολμώ. Ποτέ δεν λειτούργησα εκ του ασφαλούς. Ευτυχώς όμως δεν έχω πάθει κάποιο ατύχημα, είμαι πολύ προσεκτικός και παίρνω όλα τα κατάλληλα μέτρα για την ασφάλειά μου.

Είσαι γέννημα θρέμμα Κρητικός;

Γεννήθηκα στην Αθήνα αλλά μεγάλωσα στον Ζαρό, ένα χωριό του νομού Ηρακλείου από όπου κατάγεται η μητέρα μου, μαζί με την αδερφή μου, τον παππού και τη γιαγιά. Οι γονείς μου είχαν χωρίσει όταν ήμουν έξι χρόνων -πολύ αμυδρά θυμάμαι εκείνη την εποχή- και η μητέρα μου αποφάσισε να επιστρέψουμε στην Κρήτη για να βρει δουλειά στον τουρισμό. Με τα τουριστικά ασχολήθηκε αρχικά και ο πατέρας μου, και μου άρεσε πολύ να ταξιδεύω μαζί του στην Ελλάδα όταν περνούσα μερικά καλοκαίρια κοντά του. Στην Κρήτη όμως αισθανόμουν ελεύθερος, μεγάλωνα μέσα στη φύση, έπαιζα με τους φίλους μου, μέχρι να... ματώσουν τα γόνατά μας από το παιχνίδι. Όταν άναβαν τα φώτα της ΔΕΗ στον δρόμο ήταν το σύνθημα για να επιστρέψουμε στα σπίτια μας για να μη φωνάζουν οι μαμάδες μας!

Ως παιδί της επαρχίας, ξεκίνησες να δουλεύεις από μικρός;

Από δέκα χρόνων τα καλοκαίρια δούλευα στα χωράφια, μάζευα ελιές και σταφύλια για να βγάζω το χαρτζιλίκι μου. Με τα πρώτα λεφτά που έπιασα στα χέρια μου έτρεξα βέβαια, όπως όλα τα παιδιά, να αγοράσω παγωτά! Στα 16 μου αγόρασα το πρώτο μου κινητό. Από εκείνη την ηλικία έγινα οικονομικά ανεξάρτητος, σταμάτησε να μου δίνει χρήματα η μητέρα μου. Και εκείνη ζορίστηκε οικονομικά, ειδικά όταν άνοιξε το πρώτο της εστιατόριο, αλλά ευτυχώς πάντα είχαμε τη στήριξη από την υπόλοιπη οικογένεια, τον παππού και τη γιαγιά.

Είσαι δυνατός στις μαντινάδες; Έμαθες να ρίχνεις τα κορίτσια με τους στίχους σου;

Δεν ήμουν ποτέ κοντά στην παραδοσιακή κρητική μουσική. Για να αστειευτώ με την παρέα μου θα πω καμιά μαντινάδα, αλλά σίγουρα η Κρήτη έχει πιο δυνατούς μαντιναδολόγους από μένα! (γέλια) Ο πρώτος μου έρωτας ήταν στον παιδικό σταθμό. Αγαπούσα ένα κοριτσάκι, τη Λίλα, με την οποία καθόμουν στο ίδιο θρανίο και τη φωνάζαμε «Lila Pause» γιατί είχε γερμανική καταγωγή. Ήμουν συνέχεια μαζί της στο σχολείο και στο παιχνίδι.

Τα κατάφερνες στο σχολείο;

Ήμουν ανήσυχος αλλά καλός μαθητής. Μέχρι το Λύκειο ήμουν μαθητής του 19. Όταν άρχισα να παίζω καράτε κατάφερα να μπω στην Εθνική Ομάδα και ήταν όνειρό μου να περάσω στη Γυμναστική Ακαδημία χωρίς εξετάσεις. Δεν συγκέντρωσα όμως τα μόρια που έπρεπε, γιατί τότε δεν ήταν ολυμπιακό άθλημα. Και επειδή δεν με ενδιέφερε να σπουδάσω κανένα άλλο επάγγελμα, αποφάσισα να πάω ως εθελοντής φαντάρος στις ειδικές δυνάμεις, στα αλεξίπτωτα. Έβλεπα σαν παιχνίδι τον στρατό, μου άρεσε να κάνω τις ασκήσεις, να ανεβαίνω στα βουνά και στα αεροπλάνα. Θα μπορούσα να γίνω μόνιμος υπαξιωματικός αλλά δεν μου άρεσαν οι περιορισμοί, ήθελα να αισθάνομαι ελεύθερος, άσε που βαριόμουν και το καθημερινό ξύρισμα (γέλια).

Άρα η μαγειρική και το να δουλεύεις ως σεφ σου προέκυψε μετά;

Αποφάσισα να πάω σε σχολή μαγειρικής και παράλληλα έπιασα δουλειά σε εστιατόρια της Αθήνας. Ο στόχος μου ήταν να φύγω στο εξωτερικό και έπρεπε να δουλέψω όσες ώρες περισσότερες μπορώ για να αποκτήσω εμπειρία. Δούλευα σε δύο εστιατόρια για έξι μέρες την εβδομάδα, 18 ώρες την ημέρα, χειμώνα-καλοκαίρι, για δύο χρόνια. Ξυπνούσα στις επτά το πρωί, στις οκτώ ήμουν στο πρώτο εστιατόριο, σχολούσα στις πέντε το απόγευμα, οδηγούσα μία ώρα από το κέντρο για να πάω στην Κηφισιά στο δεύτερο εστιατόριο, από το οποίο τελείωνα στις δύο το πρωί. Επέστρεφα στο σπίτι που έμενα στη Νέα Φιλαδέλφεια ίσα για να κοιμηθώ τέσσερις ώρες. Η ζωή μου όλη ήταν μόνο δουλειά και μαγειρική. Είχα την τύχη μάλιστα να δουλέψω στη «Σπονδή» και στον «Διόνυσο», σε δύο από τα καλύτερα εστιατόρια. Στο πρώτο μάλιστα πήγα για την εμπειρία, χωρίς να πληρώνομαι.

Δεν έπαθες υπερκόπωση;

Αγαπούσα τη μαγειρική και δεν σκεφτόμουν καθόλου την κούραση. Άντεχα γιατί είχα μάθει από μικρός να δουλεύω πολύ.

Στις υψηλών απαιτήσεων κουζίνες όπου δούλευες, έζησες σκληρές συμπεριφορές από τους σεφ; Σου πέταξαν πιάτο στον αέρα ή στα σκουπίδια επειδή δεν ήταν καλό;

Στις κουζίνες αυτές το μόνο που μετρά είναι να είσαι ήρεμος και καθαρός. Από τη στολή που φοράς μέχρι τα πιάτα που φτιάχνεις. Πιάτο δεν μου πέταξαν, αλλά μου έκαναν καψόνια επειδή ήμουν νέος. Με έβαζαν συνέχεια να καθαρίζω ακόμη και αν ήταν καθαρά, αλλά το δεχόμουν, ήμουν πεισματάρης, δεν το έβαζα κάτω. Είχα στόχο να φύγω εκτός Ελλάδος και όταν παρουσιάστηκε η ευκαιρία έστειλα το βιογραφικό μου και πήγα στην Ολλανδία. Ξαφνικά βρέθηκα να δουλεύω μόνο 32 ώρες την εβδομάδα και τρελαινόμουν, γιατί δεν ήξερα τι να κάνω τον τόσο ελεύθερο χρόνο που είχα! (γέλια) Ξεκίνησα τις βόλτες στην πόλη με το ποδήλατο, και το διάβασμα. Μέσα σε επτά μήνες κατόρθωσα να μάθω πολύ καλά τη γλώσσα.

Από τους πρώτους ανθρώπους που γνώρισες ήταν η αρραβωνιαστικιά σου και μέλλουσα σύζυγός σου;

Τη γνώρισα τέσσερα χρόνια μετά. Η Λότους είχε πάει ένα ταξίδι με την κολλητή της στο Βερολίνο και γνωρίστηκαν με έναν φίλο μου. Όταν εκείνος ήρθε στην Ολλανδία για να συναντήσει από κοντά τη φίλη της, για την οποία ενδιαφερόταν, με κάλεσε να βγούμε όλοι μαζί. Και από εκείνο το βράδυ είμαστε μαζί.

Αληθεύει ότι είχες δώσει υπόσχεση στους πέντε αδερφούς της πριν μπεις στο «MasterChef» ότι θα την παντρευτείς;

Είμαι πολύ κοντά με τα αδέρφια της, αλλά δεν ήταν υπόσχεση, περισσότερο για πλάκα ειπώθηκε τότε, χωρίς να σημαίνει ότι δεν το εννοούσα. Ο ένας από αυτούς μού είπε το βράδυ πριν φύγω «δηλαδή τώρα θα φύγεις και θα αφήσεις μόνη της τη Λότους;». Και του απάντησα «μα θα πάω να το κερδίσω για να γυρίσω να την παντρευτώ». Δεν κέρδισα, αλλά της έκανα τελικά πρόταση γάμου!

Πώς είναι οι σχέσεις της μαμάς σου με τη μέλλουσα νύφη;

H μαμά μου την αγαπά πολύ, όπως και η υπόλοιπη οικογένειά μου. Μάλιστα, το περσινό καλοκαίρι κάναμε διακοπές με τη Λότους και τη μαμά μου στην Κρήτη και μόλις επιστρέψαμε στην Ολλανδία η μαμά μου είχε πάρει την πρωτοβουλία να μου κάνει την αίτηση στο «MasterChef»!

Οι αποκαλύψεις του Γιώργου Λασκαρίδη για το MasterChef

Γιώργος Λασκαρίδης Ντέμη

Μπήκες στο παιχνίδι με τον αέρα του φαβορί;

Πίστευα ότι θα μπορούσα να διακριθώ, αλλά πάντα είχα τις αμφιβολίες μου, γιατί εκτός από μαγειρικό παιχνίδι, είναι και τηλεοπτικό. Νόμιζα πως όποιος έχει καλό πιάτο θα προχωρήσει, όποιος δεν έχει θα περάσει από δοκιμασία. Δεν σκεφτόμουν τότε ότι θα υπάρξουν ίντριγκες, ότι ψηφίζουν κάποιον για λόγους στρατηγικής.

Δεν αναγκάστηκες και εσύ να ακολουθήσεις κάποια στρατηγική για να σωθούν οι φίλοι σου στο παιχνίδι, όπως ο Ηλίας και ο Κώστας;

Ποτέ δεν το σκέφτηκα. Όποιος ξέρει τη ζωή μου, βλέπει ότι είμαι ένας άνθρωπος που ρισκάρει. Και παραδέχομαι τα λάθη μου, όπως έκανα στην πρώτη ομαδική που αυτοπροτάθηκα ως υποψήφιος. Δεν το έκανα τότε για να σώσω τον Ηλία, όπως ακούστηκε. Ούτε μια στιγμή δεν έπαιξα στρατηγικά. Έπαιξα για να νικήσω και ήμουν δίκαιος. Γι' αυτό και χαίρομαι που έφτασαν στον τελικό ο Σταύρος και ο Σταυρής, γιατί από την πρώτη στιγμή έλεγαν και εκείνοι πως ήθελαν να νικήσουν.

Σου πρότεινε κάποιος στο παρασκήνιο να συμμαχήσετε, χωρίς να το μάθει κανείς, για το καλό και των δυο σας;

Κανένας. Οι φίλοι μου μέσα στο παιχνίδι άρχισαν σταδιακά να αποχωρούν και έμεινα στην ουσία χωρίς συμμάχους μέσα στο σπίτι, αλλά δεν με απασχολούσε.

Ο Δημήτρης Μπέλλος στη συνέντευξή του στο YOU μού είχε πει ότι παραπονιόσουν συνέχεια για τον δεσμό του με τη Μαρία και όσα έκαναν μέσα στο παιχνίδι, ενώ την ίδια στιγμή εσύ τους είχες τρελάνει με τις αναφορές σου στην αρραβωνιαστικιά σου...

Μπορεί να έχει και δίκιο ο Δημήτρης, απλά θεωρώ ότι θα έπρεπε να δείξουν από τη δική τους πλευρά περισσότερο σεβασμό στον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονταν μέσα στο σπίτι ή και στο στούντιο, όπου ήταν συνέχεια αγκαλιασμένοι. Κάποιες φορές μας κούραζε αυτή η εικόνα.

Θεωρείς λάθος σου ότι βγήκες κάποια στιγμή εκτός εαυτού μιλώντας για «ξεφτίλα» σε σημείωμα των παικτών με τις προβλέψεις για το ποιος θα αποχωρήσει, ή για τις συνεχείς σας κόντρες με την Κατερίνα;

Δεν έπρεπε να έχω δώσει τόση σημασία στο τι έλεγε ο καθένας, δεν θα έπρεπε να έχω αντιδράσει, γιατί το μόνο που κατάφερα ήταν να χάσω την ψυχραιμία μου. Με όλους στο σπίτι είχα καλή σχέση και κανείς δεν είχε έρθει να με πιάσει και να μου πει αν είχε πρόβλημα μαζί μου. Είχα καταλάβει πως η Κατερίνα δεν με συμπαθούσε, αλλά μέσα στο σπίτι περισσότερο έκραζε τον Ηλία παρά εμένα. Κάποια στιγμή της μίλησα, λέγοντάς της ότι είχα πρόβλημα που κάθε πρωί ξυπνούσε με φωνές, δεν βγάλαμε όμως τότε άκρη. Της ζήτησα όμως συγγνώμη όταν τη μία και μοναδική φορά την αποκάλεσα «κομμώτρια». Σέβομαι όλα τα επαγγέλματα. Και εγώ στο μέλλον μπορεί να μην είμαι μόνο σεφ αλλά να γίνω και εκπαιδευτής στο scuba diving! Δεν χρειάζεται να αποδείξω σε κάποιον ότι είμαι ικανός, κάνω πάντα αυτό που αγαπώ, χωρίς να δίνω λογαριασμό σε κανέναν, χωρίς να με ενδιαφέρει αν θα κριθώ και το τι θα πει ο κόσμος. Τη ζωή μας τη ζούμε όπως θέλουμε εμείς και όχι όπως οι άλλοι επιθυμούν.

Γιατί δήλωσες κάποια στιγμή ότι η Ντέμη έπαιζε διπλό παιχνίδι;

Η Ντέμη μού είχε αρχικά παρουσιαστεί ως φίλη, αλλά τελικά δεν ήταν. Δεν ξέρω για ποιο λόγο το έκανε τότε, ενδεχομένως ήθελε να έχει μια προστασία από μένα, αλλά όταν ήρθε η ώρα να μου «την κάνει», μου «την έκανε» με στρατηγική. Γι' αυτόν τον λόγο δεν ήθελα να έχω μετά καμία σχέση μαζί της. Όταν αποχώρησα την πρώτη φορά από το «MasterChef» δεν ήθελα να επιστρέψω ξανά μέσα στο σπίτι. Αλλά πήγα τελικά, πήρα μέρος στις δοκιμασίες και όταν πέρασα, είχα αποφασίσει να μη δίνω σημασία στο τι θα έλεγε και τι θα έκανε ο καθένας.

Πιστεύεις ότι τηλεοπτικά είδαμε έναν άλλο Γιώργο, που δεν έχει σχέση με αυτό που είσαι;

Ναι, πιστεύω ότι δεν είδατε αυτό που είμαι στο 100%, αλλά από τη στιγμή που βγήκα από το παιχνίδι όλοι όσοι με συναντούν μου μιλούν με τα καλύτερα λόγια.

Συνάντησες haters στα social media;

Αν και δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία σε αυτού του είδους τα μηνύματα, έλαβα πολλά από εκείνους που με ρωτούσαν για ποιο λόγο έδωσα την κάρτα ασυλίας στη Μαρία. Νομίζω ότι εκείνη τη στιγμή έπαιξα δίκαια το παιχνίδι.

Τώρα αποφάσισες να συνδυάσεις τις δύο σου αγάπες, τη μαγειρική και τα extreme sports. Αληθεύει ότι ετοιμάζεις εκπομπή στην τηλεόραση;

Αρχικά θα μαγειρεύω κάποιες φορές στην εκπομπή «Dot» του ΣΚΑΪ. Αλλά ετοιμάζω με τον φίλο μου τον Χάρη, με τον οποίο εδώ και έντεκα χρόνια μοιραζόμαστε την ίδια τρέλα για τα extreme sports, έναν πιλότο για μια εκπομπή, χωρίς ακόμη να έχουμε οριστικοποιήσει τη συμφωνία με κάποιο κανάλι. Ήδη έχουμε ξεκινήσει τα γυρίσματα σε όλη την Ελλάδα. Στην εκπομπή θα δείξουμε ότι με λίγη εκπαίδευση και λίγη τρέλα όλοι μπορούν να κάνουν αυτά τα σπορ και ενδιάμεσα θα τα συνδυάσουμε με τη μαγειρική, απλά δεν θα κάνουμε τις συνταγές μέσα σε μια κουζίνα. Σε κάθε μας ταξίδι σε διαφορετική περιοχή θα χρησιμοποιούμε τα τοπικά προϊόντα. Και επειδή με τον Χάρη είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί μεταξύ μας στα παιχνίδια, τα γυρίσματα έχουν πολύ χιούμορ.

ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΣΤΟ YOUWEEKLY ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΊ ΣΕ ΌΛΑ ΤΑ ΠΕΡΊΠΤΕΡΑ ΜΌΝΟ ΜΕ 1,50€