Η αποκάλυψη της Χαριτίνης Ηλιάδου για τις 8 λέξεις - «Είχαμε συζητήσεις με τον Ανδρέα Γεωργίου και..»

Αποκλειστική συνέντευξη στο YOU

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Η αποκάλυψη της Χαριτίνης Ηλιάδου για τις 8 λέξεις - «Είχαμε συζητήσεις με τον Ανδρέα Γεωργίου και..»

Μια αποκλειστική συνέντευξη στο YOU, παραχώρησε η Χαριτίνη Ηλιάδου. Η ηθοποιός μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στην επιτυχημένη σειρά όπου πρωταγωνιστεί τις, 8 Λέξεις, κάνοντας μια αποκάλυψη για τις συζητήσεις που είχε με τον Ανδρέα Γεωργίου.

Από την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΟΥΣΙΟΥ

Μετά την καραντίνα η Χαριτίνη έκανε και την πρώτη της έκθεση ζωγραφικής, και κάπου στη συζήτησή μας χάνουμε το... μέτρημα με τις δεκάδες δραστηριότητες με τις οποίες καταπιανόταν από μικρή.

Η μισή της ζωή βρίσκεται ακόμη στη Λευκωσία, καθώς συνεχίζει να κάνει εκπομπές στο ραδιόφωνο, ενώ το φθινόπωρο ετοιμάζεται να παίξει και στην πρώτη της κινηματογραφική ταινία. Το 24ωρο, φυσικά, για εκείνη δεν είναι ποτέ αρκετό...

Νομίζω ότι όλοι πιστεύαμε τα τελευταία χρόνια ότι κατάγεσαι από την Κύπρο.

Μέσα μου νιώθω Κύπρια, καθώς έχω περάσει μεγάλο μέρος της ζωής μου στο νησί, αλλά κατάγομαι από τη Θεσσαλονίκη. Το τελευταίο διάστημα πήρα την απόφαση να επιστρέψω στην Ελλάδα για να παρακολουθήσω κάποια σεμινάρια θεάτρου στην Αθήνα, ενώ ταυτόχρονα φέτος ολοκληρώνω και το μεταπτυχιακό μου στην Υποκριτική και τη Σκηνοθεσία Θεάτρου. Αφορμή για να πάω στην Κύπρο το 2012 ήταν οι σπουδές μου στο δημόσιο πανεπιστήμιο της Κύπρου, όπου πέρασα νηπιαγωγός. Τα χαρτιά τα είχε κάνει η μητέρα μου, που όπως όλες σε τις μανούλες τίποτα δεν της ξεφεύγει και όπως αποδείχτηκε δεν είχε άδικο.

Η μητέρα σου είναι η κινητήρια δύναμη της οικογένειας;

Είναι πάρα πολύ δυναμική η μητέρα μου αλλά και αυστηρή κάποιες φορές, παρόλο που είμαι μοναχοκόρη και μου έχει αδυναμία. Ήθελε να είμαι πάντα προσγειωμένη και να πατάω γερά στα πόδια μου. Πολλές φορές ακόμη και σήμερα θα με συμβουλέψει σωστά. Της αρέσει να μου λέει αλήθειες την ώρα που εγώ ονειροπολώ, και να προσγειώνομαι στην πραγματικότητα ομαλά. Για πολλά χρόνια έκανε μια πολύ δύσκολη δουλειά, ήταν οπερατέρ σε κανάλια, όπου κάλυπτε θέματα στη Βόρειο Ελλάδα. Τα τελευταία 15 χρόνια ασχολείται με τα χωράφια του παππού μου στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας όπου καλλιεργούμε διάφορες ποικιλίες φρούτων.

Χαριτίνη Ηλιάδου συνέντευξη

Ήταν εύκολο για σένα να φύγεις από τη Θεσσαλονίκη και να ζήσεις σε μια πιο μικρή πόλη;

Είχα πολύ ωραίες αναμνήσεις από τη Θεσσαλονίκη, στην οποία έμεινα μέχρι το Νηπιαγωγείο, αλλά όταν έφυγα προσαρμόστηκα εύκολα. Είμαι πολύ κοινωνική και ποτέ δεν ήταν δύσκολο για μένα να κάνω καινούργιους φίλους. Ζήσαμε κάποια χρόνια στη Νάουσα όπου πήγα Δημοτικό και μετά μετακομίσαμε στην Αλεξάνδρεια όπου τελείωσα το Λύκειο. Οι γονείς μου είχαν ήδη χωρίσει όταν ήμουν έξι χρόνων.

Πώς βίωσες τον χωρισμό;

Έζησα το διαζύγιό τους ανώδυνα, ως κάτι το φυσιολογικό. Πήρα πολλή αγάπη και από τους δύο μου γονείς, οι οποίοι μετά τον χωρισμό διατήρησαν άψογες σχέσεις μεταξύ τους για χάρη μου. Ακόμη και σήμερα θα κάνουμε ταξίδια μαζί. Οι τρεις μας είμαστε η τέλεια παρέα.

Με ποιο άλλο μέλος της οικογένειάς σου έχεις ιδιαίτερη σχέση;

Είχα μεγαλύτερη αδυναμία στη γιαγιά μου την Κατίνα, όπως τη φωνάζαμε. Της άρεσε να τραγουδάει τραγούδια της Σοφίας Βέμπο. Μία πολύ όμορφη ανάμνηση που έχω από εκείνη, είναι πως στο Δημοτικό κάθε φορά που γυρνούσα σπίτι πατούσα πάνω από τα πόδια της και χορεύαμε ενώ εκείνη τραγουδούσε. Δυστυχώς τη χάσαμε πριν από τρία χρόνια σε μεγάλη ηλικία, ήταν αρκετά δύσκολο για μένα.

Το θέατρο πότε το αγάπησες;

Από μικρό παιδί το αγαπούσα, με κάποιο τρόπο με μάγευε και μιλούσε στην καρδιά μου. Στο σχολείο και το πανεπιστήμιο ήμουν σε θεατρικές ομάδες. Μετά το Λύκειο, επάνω στον ενθουσιασμό μου για τις διακοπές που ακολουθούσαν με την παρέα μου, έκανα πολύ βιαστικά το μηχανογραφικό μου και συνέβη το απίστευτο! Έβαλα μία σχολή που δεν με ενδιέφερε ιδιαίτερα και πέρασα σε αυτή. Στη σχολή Βυζαντινολογίας στα Ιωάννινα. Πήγα για έναν χρόνο στη σχολή και ήταν η πιο σουρεάλ χρονιά της ζωής μου, αφού λόγω των σπουδών έγινα και ψάλτης! Μετά από κάποιους μήνες έκανα και πάλι το μηχανογραφικό μου, πιο προσεκτικά αυτή τη φορά, και πέρασα στην Κύπρο νηπιαγωγός.

Δείτε ωστόσο ένα αποκλειστικό για την σειρά την οποία πρωταγωνιστεί τις 8 Λέξεις. Θα χωρίσουν Οδυσσέας και Έρση. Αυτό είναι το τρίτο πρόσωπο που θα μπει ανάμεσα τους.

Δούλεψες ποτέ ως νηπιαγωγός;

Βέβαια, δούλεψα ως δασκάλα σε Νηπιαγωγείο, λατρεύω τα παιδιά και τη δουλειά μου και ας είναι αρκετά απαιτητική. Η μαγεία με αυτό το επάγγελμα είναι ότι καταναλώνεις τόσο πολλή ενέργεια, την οποία αμέσως μπορείς να πάρεις πίσω με ένα: «Δασκάλα, σ’ αγαπώ».

Ήταν δύσκολο να διαχειριστείς τα παιδιά;

Πίστεψέ με, πιο δύσκολο ήταν να διαχειριστείς τους γονείς. Τα παιδιά είναι πάντα υπέροχα. Πολλοί γονείς από την απεριόριστη αγάπη που τρέφουν για το παιδί τους κάνουν κάποια λάθη που μπορεί να αποβούν μοιραία στη μετέπειτα ζωή ενός παιδιού. Εγώ προσπαθούσα ως παιδαγωγός να τους επισημάνω αυτά τα λάθη, αλλά σίγουρα κάποιες φορές οι προσπάθειές μου ήταν άγονες.

Μετά σού προέκυψε η τηλεόραση;

Ασχολούμαι με το ραδιόφωνο στην Κύπρο εδώ και πέντε χρόνια. Κατά καιρούς είχα προτάσεις για την τηλεόραση αλλά πίστευα ότι δεν με ενδιαφέρει αυτός ο χώρος. Στη συνέχεια είπα το «ναι» και έκανα μία μεσημεριανή εκπομπή σε ένα κανάλι στην Κύπρο. Ουσιαστικά η πρώτη φορά που βγήκα στην τηλεόραση ήταν σε μία τρίωρη live εκπομπή. Είναι αυτό που λέμε «όλα ή τίποτα», μπήκα κατευθείαν στα βαθιά, αλλά τελικά είδα πως δεν μου ταίριαζε.

Εκείνη την εποχή πώς αντιμετώπιζες τα κατά καιρούς δημοσιεύματα του κυπριακού Τύπου που αφορούσαν την προσωπική σου ζωή;

Όταν ήμουν φοιτήτρια είχε βγει στη δημοσιότητα μία σχέση μου. Τότε δεν είχα καμία σχέση με τον χώρο του θεάματος και κατ’ επέκταση δεν είχα πρόβλημα να ανεβάσω με τη σχέση μου φωτογραφίες στα social media. Όταν τελικά μπήκα σε αυτόν τον χώρο θεώρησα ότι δεν θέλω να απασχολώ τον Τύπο με κάτι άλλο πέρα από τη δουλειά μου. Θα μπορούσα να δημοσιοποιήσω κάτι, μόλις βρω τον έρωτα της ζωής μου, αλλά και πάλι μέσα σε όλο αυτό θεωρώ πως κάπου χάνεται το νόημα. Μου έχει τύχει στο παρελθόν να γράψουν για μια σχέση η οποία δεν υπήρχε, χωρίς πηγές και τεκμήρια, η γνωστή σε όλους «κακή δημοσιογραφία», η οποία δυστυχώς στις μέρες μας καλπάζει.

Ποια ήταν η πιο μακροχρόνια σχέση που έχεις κάνει;

Η πιο μακροχρόνια σχέση μου είχε κρατήσει οκτώ χρόνια με έναν συμμαθητή μου από την Αλεξάνδρεια με τον οποίο μεγαλώσαμε μαζί σαν αδέρφια, μέναμε στην ίδια πολυκατοικία και πηγαίναμε και στο ίδιο σχολείο. Ήταν ο πρώτος έρωτας της ζωής μου, ήμασταν σχεδόν «μωρά» τότε, όταν γνωριστήκαμε εγώ ήμουν 12 χρόνων και εκείνος στα 14 και ήμουν απόλυτα σίγουρη τότε ότι θα τον παντρευτώ! Μόλις ξεκίνησα τις σπουδές μου στην Κύπρο μείναμε έναν χρόνο ακόμη μαζί, αλλά μετά χωρίσαμε.

Πώς αντιδράς στους χωρισμούς;

Βιώνω τον χωρισμό πριν γίνει, πολλές γυναίκες το κάνουν αυτό, έτσι ώστε όταν θα προκύψει να τον αντιμετωπίσουν ανώδυνα. Θα κλάψω, θα πονέσω, θα ξεσπάσω από... πριν. Πάντα κρατάω καλές σχέσεις με τους πρώην συντρόφους μου.

Έχεις κλειστεί ποτέ στο σπίτι χωρίς να θέλεις να δεις και να ακούσεις κανέναν;

Σίγουρα θέλω τον προσωπικό μου χώρο και χρόνο για να βιώσω κάτι δύσκολο, να το σκεφτώ ή και να δημιουργήσω κάτι μέσα από την οδύνη, αλλά και τον πόνο προσπαθώ να τον «εκμεταλλευτώ» δημιουργικά γράφοντας γι’ αυτόν, ζωγραφίζοντας, κάνοντας κάτι παραγωγικό που θα μου θυμίζει αυτή την έντονη στιγμή.

Την περίοδο της καραντίνας πώς την έζησες στην Κύπρο;

Στην αρχή, όπως όλοι μας, είχα τρομοκρατηθεί. Όταν διαπίστωσα ότι το να είμαι όλη μέρα πάνω από τα sites και την τηλεόραση μου έκανε κακό, αποφάσισα να αφιερώνω ένα δεκάλεπτο την ημέρα για την ενημέρωσή μου. Τοποθέτησα τον εαυτό μου μέσα στην κατάσταση, έγραψα όλα αυτά που με αγχώνουν σε ένα χαρτί και αποφάσισα να τα ξορκίσω. Ξεκίνησα γυμναστική, έγραφα, ζωγράφιζα. Μετά την καραντίνα έκανα την πρώτη μου έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Προσωπεία: Η δύναμη των επιφανειακών προτύπων», η οποία είχε να κάνει με τη δύναμη που ασκούν τα πρότυπα στη ζωή μας σήμερα και το πόσο μάς αλλοιώνουν εσωτερικά και εξωτερικά. Πήγε φανταστικά.

Να σημειώσουμε επίσης, πως για τις 8 Λέξεις, είχαμε μερικές δυσάρεστες εξελίξεις. Δείτε εδώ τι συμβαίνει.

Χαριτίνη Ηλιάδου 8 λέξεις

Έχε τύχει ποτέ να κάνεις ψυχανάλυση;

Έκανα στο παρελθόν για έναν χρόνο για να καταπολεμήσω το συσσωρευμένο άγχος μου που ποτέ δεν εκδήλωνα, στην προσπάθειά μου να κάνω παράλληλα πάρα πολλά πράγματα. Με βοήθησε πολύ η ψυχολόγος μου, μου έδειξε το μονοπάτι στο να απολαμβάνω όσα κάνω. Η ψυχοθεραπεία με βοήθησε επίσης στο να καταλάβω τους ανθρώπους. Πως όλοι έχουν διαφορετικό τρόπο σκέψης από τον δικό μου και πως οι δικές τους αντιδράσεις έχουν να κάνουν με τον εαυτό τους, τα βιώματά τους και όχι μαζί μου ή με κάποιον άλλο. Για πολλά χρόνια δεν μπορούσα να κατανοήσω την αγένεια. Από πού πηγάζει, ποιος είναι ο στόχος της. Δεν μπορούσα να κατανοήσω τον ρατσισμό, την αχαριστία και πολλά άλλα. Πλέον, μετά την ψυχοθεραπεία νιώθω πως μπορώ να κατανοήσω πολλά περισσότερα από όσα προηγουμένως.

Ανάμεσα στα πολλά πράγματα που κάνεις, είχες ποτέ σκεφτεί να ασχοληθείς με το modelling;

Μου είχαν γίνει προτάσεις στο παρελθόν, έκανα μάλιστα κάποιες φωτογραφίσεις, αλλά δεν με γέμισε ποτέ. Πρώτον, γιατί ως επάγγελμα δεν έχει πολύ καλές οικονομικές απολαβές στη χώρα μας όπως είχε στο παρελθόν το modelling και, δεύτερον, γιατί πλέον με το Instagram μπορώ να δημιουργώ και να διαφημίζω πολύ καλύτερα ένα προϊόν, αναλαμβάνοντας όλους τους παράγοντες που είναι απαραίτητοι για μία φωτογράφιση (styling, τοπίο κ.ά.). Πιστεύω πως το Instagram μπορεί να σε κάνει πολύ δημιουργικό. Χαίρομαι που έχω πολύ ωραίο feedback από τα σχόλια που μου στέλνουν κυρίως γυναίκες. Ούτε αισχρά μηνύματα έχω λάβει, ούτε έχω haters.

Θα σε δούμε στον επόμενο κύκλο στις «8 λέξεις»; - Η αποκάλυψη της Χαριτίνης Ηλιάδου

Θα είμαι στα πρώτα επεισόδια του δεύτερου κύκλου. Είχαμε συζητήσει με τον Ανδρέα Γεωργίου να συνεχίσω συνδυάζοντας παράλληλα και τα σεμινάρια υποκριτικής που ήθελα να κάνω στην Αθήνα και το μεταπτυχιακό μου στην Υποκριτική και τη Σκηνοθεσία, αλλά δεν γινόταν πρακτικά. Οπότε θα συνεχίσω για κάποια επεισόδια και μετά θα σταματήσω. Η συνεργασία μου μαζί του, όπως και με τους υπόλοιπους συναδέλφους και συντελεστές ήταν άψογη. Πέρασα πολύ όμορφα. Ετοιμάζομαι όμως να ασχοληθώ με κάτι που με μαγεύει και θεωρώ ότι τα επόμενα χρόνια θα πάει καταπληκτικά στη χώρα μας, τον κινηματογράφο. Τον Σεπτέμβριο θα πάω πάλι στην Κύπρο για να παίξω σε μια ταινία ενός νέου σκηνοθέτη. Η ταινία ασχολείται με τη λίγο πιο σκοτεινή πλευρά της Κύπρου και τα ναρκωτικά. Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα τα ναρκωτικά στην Κύπρο ειδικά στους νέους, οπότε η ταινία έχει πολλά να πει.