Κυριακή, 07 Μαρτίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Ράγισε καρδιές ο Λάκης Λαζόπουλος ένα χρόνο μετά το θάνατο της γυναίκας του

Το μνημόσυνο στην Πάρο με την κόρη του στο πλευρό του

Ράγισε καρδιές ο Λάκης Λαζόπουλος ένα χρόνο μετά το θάνατο της γυναίκας του
News 24.08.2020 09:35
Από Ελένη Ζουγανέλη

Ένα χρόνο μετά το θάνατο της γυναίκας του, ο Λάκης Λαζόπουλος ράγισε καρδιές με την κίνηση στην μνήμη της. Ο παρουσιαστής, έκανε το ετήσιο μνημόσυνο στην Πάρο, αγαπημένο της προορισμό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso o Λάκης Λαζόπουλος έκανε το ετήσιο μνημόσυνο της συζύγου του σε ένα γυναικείο μοναστήρι στην Πάρο, στη Μονή Άγιος Φιλόθεος που βρίσκεται ανάμεσα στη Νάουσα και την Παροικιά. Στο πλευρό του η κόρη τους Μαριέλλη και λίγοι καλοί φίλοι.

Η Τασούλα Λαζοπούλου αγαπούσε πολύ την Πάρο και για αυτό ο Λάκης Λαζόπουλος αποφάσισε να κάνει εκεί το μνημόσυνό της ενώ τις επόμενες μέρες θα βρεθεί στην Δράμα για να ανάψει ένα κερί στο τάφο της. Ωστόσο, ο παρουσιαστής μετά το τραγικό γεγονός, χαμογελά ξανά. Τι συμβαίνει;

Λάκης Λαζόπουλος: Συγκινεί με τα λόγια του για το θάνατο της γυναίκας του - "Τους ανθρώπους τους ζούμε"

"Τους ανθρώπους τους ζούμε" Ο Λάκης Λαζόπουλος συγκινεί με τα λόγια του για την γυναίκα του και τις αποκαλύψεις για τις στιγμές που ζει χωρίς εκείνη. Τι είναι αυτό που του λείπει και τι δεν δίστασε να πει "ανοιχτά";

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στη Μαρία Ανδρέου και στο ένθετο ENJOY μίλησε για τα πάντα.

Η απώλεια της Τασούλας αλλά και η απώλεια ως έννοια σε έχουν βάλει σε κάποιες άλλες σκέψεις; Γιατί ήσουν ένας άνθρωπος που όλο έτρεχε στην τηλεόραση, στο θέατρο…

Τον Βέγγο μου περιγράφεις. Έχεις δίκιο. Έκανα τη δουλειά του Βέγγου με το δικό μου όνομα. Ότι έκανα όμως το έκανα πάντα με χαρά, με δημιουργία, αλλά κάποια στιγμή εγκλωβίζεσαι. Και νιώθεις πλέον ότι δεν στρίβει αυτό το υπερωκεάνιο. Οπότε, θες να έχεις μια βαρκούλα να πας κάπου κοντά για να ψαρέψεις. Θέλω μια απόσταση από τα πράγματα.

Σε βλέπω αυτή την περίοδο να βγαίνεις έξω, να ψυχαγωγείσαι. Τα ντουέτα σου με τον Γιώργο Σαμπάνη και τον Στέλιο Ρόκκο έπαιξαν παντού. Ο κόσμος έχει μάλλον την ανάγκη να σε βλέπει σε μια άλλη φάση, να διασκεδάζεις, να γελάς, να τραγουδάς…

Για τρία χρόνια δεν έβγαινα καθόλου και ας μην ξεχνάμε είμαι ένας άνθρωπος που γράφει… Και για να γράψεις, πρέπει να ζεις μέσα στον κόσμο. Να βλέπεις τις εκφάνσεις του, τις εκδηλώσεις του κόσμου, τις εκφράσεις του και αυτό το είχα χάσει. Δεν πήγαινα πουθενά. Δεν ήθελα, αλλά έδινα και μια μάχη με την Τασούλα. Τώρα λοιπόν βγαίνω γιατί δεν καπνίζουν κιόλας. Γιατί εγώ δεν καπνίζω και πιεζόμουν πολύ από τον καπνό.

Πώς είναι να έρχονται γιορτές, γενέθλια, πρεμιέρες και να τα ζεις όλα χωρίς την Τασούλα;

Αχ, δεν είναι ακριβώς έτσι. Τους ανθρώπους τους τοποθετούμε, τους βιώνουμε, τους ζούμε όλοι μας με έναν διαφορετικό τρόπο. Δεν έχουμε όλοι μας τον ίδιο τρόπο ζωής. Και έτσι δεν μπορεί να διακρίνει καθένας τις ιδιαιτερότητες μιας σχέσης. Λοιπόν, θα σου πω αυτό… Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν με τα πρόσωπα που φεύγουν, που δεν είναι πλέον δίπλα τους με τον καθολικό, φυσιολογικό τρόπο. Όταν με έναν άνθρωπο έχεις ζήσει αρκετά χρόνια μαζί, είναι σαν να ξέρεις τι θα σου έλεγε σε κάθε περίπτωση που περνάς. Αυτό λέγεται συνήθεια.

Η Τασούλα ξέρω πως θα μου απαντούσε σε όσα περνάω τώρα. Ξέρω ποιες θα ήταν οι συνομιλίες μας, οι καβγάδες μας, οι διαφωνίες μας, είναι πάντα εκεί. Αυτό νιώθεις όταν έχεις συνυπάρξει με έναν άνθρωπο. Κάθε άνθρωπος δεν διεκπεραιώνει με τον ίδιο τρόπο την απώλεια. Ο θάνατος είναι ο ίδιος για όλους. Αλλά το πώς θα διεκπεραιώσει ένας άνθρωπος που ζει το γεγονός του θανάτου και την απώλεια δεν είναι ίδιος. Εγώ και στην απώλεια έχω σαφή γραμμή. Πάντα μου άρεσαν οι Κυκλάδες.

Οι καθαροί όγκοι, οι κοφτοί βράχοι, οι γκρεμοί. Έτσι, αυτά που έχω να πω θα τα πω. Κοφτά. Δεν μου αρέσουν τα στρογγυλά λόγια, τα ψεύτικα λόγια, δεν τα μπορούσα από παιδί. Αυτό ήταν και το θέμα της μάνας μου. Δεν με κατέβαζε κάτω στο σαλόνι όταν έρχονταν επισκέψεις γιατί θα έλεγα «μαμά, αυτός μας λέει ψέματα». Η μητέρα μου λοιπόν με έκρυβε γιατί δεν μπορούσα να μην πω την αλήθεια.

Η σύζυγος του έφυγε από τη ζωή πριν από μερικούς μήνες και ο παρουσιαστής και ηθοποιός είχε «τσακιστεί» ψυχολογικά και όπως φαίνεται και από την συνέντευξη ακόμα δεν μπορεί να το ξεχάσει.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Στη θλίψη ο Λάκης Λαζόπουλος - Έβγαλε στην φόρα φωτογραφίες κι ένα χειρόγραφο σημείωμα της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Λάκης Λαζόπουλος: Η δήλωση για την αποχώρηση της Ελένης - «Θα γυρίσει με κάτι που...»

Share