Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ: Προειδοποιεί για προϊόν με σαλμονέλα

Ποιοί καταναλωτές πρέπει να προσέξουν

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ: Προειδοποιεί για προϊόν με σαλμονέλα

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» προέβη σε δειγματοληψία παρασκευάσματος κρέατος με τα στοιχεία: ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙ 45 γρ. ΚΤΨ, αριθμού παρτίδας lot 24/20/50/35071004/0, με ημερομηνία ανάλωσης 12/06/2021 και ημερομηνία παραγωγής / κατάψυξης 12/06/2020, που παράγεται από την εταιρεία «ΦΑΕΘΩΝ Α.Β.Ε.Ε.».

Σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Θεσσαλονίκης του Ε.Φ.Ε.Τ., διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. στο ανωτέρω δείγμα.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.


Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν

εφετ σαλμονέλα

Συναγερμός στο ΕΦΕΤ, ανακαλεί πλαστική κουτάλα

Νέα ανακοίνωση του ΕΦΕΤ για την ανάκληση προϊόντων αλλαντικών

Πριν από λίγες ημέρες είχε γίνει γνωστή λίστα με προϊόντα αλλαντικών από τον ΕΦΕΤ που δύνανται να βλάψουν την υγεία μας. Στο παρακάτω άρθρο γίνεται ενημέρωση για ορισμένα επιπρόσθετα προϊόντα που επίσης είναι βλαβερά για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Αναλυτικότερα, η μονάδα παραγωγής "LAKI, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ, ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΒΕΕ Α.Ε., ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ" ενημέρωσε τον Ε.Φ.Ε.Τ. για συμπληρωματική ανάκληση σειράς προϊόντων.

Αυτά τα προϊόντα αλλαντικών ανακαλεί ο ΕΦΕΤ

Τα προϊόντα που ανακλήθηκαν είναι τα παρακάτω:

  • "Γαλαξίας – mini αέρος", βάρος: 200 g, αριθ. Παρτίδας: lot 02177, ημ. ανάλωσης έως: 04.01.2021
  • LAKI – mini αέρος", βάρος: 200 g , αριθ. Παρτίδας: lot 02177, ημ. ανάλωσης έως: 04.01.2021.
  • "Γαλαξίας -Σαλάμι αέρος, τ. Θάσου, μπαστούνι", μη σταθερού βάρους (περίπου 1,6 Kg), αριθ. Παρτίδας: lot 02177, ημ. ανάλωσης έως: 11.01.2021.

ΠΗΓΗ: athensmagazine.gr

TAGS