ΣΚΑΙ: Η μακροσκελής επίσημη ανακοίνωση μετά το σκάνδαλο στο Big Brother

Τι θα συμβεί από εδώ και πέρα;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
ΣΚΑΙ: Η μακροσκελής επίσημη ανακοίνωση μετά το σκάνδαλο στο Big Brother

Επίσημη μακροσκελή ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΚΑΙ μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με την ατάκα του Αντώνη Αλεξανδρίδη περί “βιασμού” στο Live Streaming του Big Brother.

Ο ΣΚΑΪ έκανε λόγο για «ανθρώπινο λάθος» και ανακοίνωσε την προσωρινή διακοπή του live streaming μέσα από το site του.

Αναλυτικά η μακροσκελής ανακοίνωση του ΣΚΑΙ για το σκάνδαλο στο Big Brother

Ο Όμιλος ΣΚΑΪ με την επιτυχημένη πορεία του τα τελευταία τριάντα χρόνια έχει αποδείξει ότι δεν υιοθετεί, δεν ασπάζεται και δεν δέχεται λογικές, στάσεις ή συμπεριφορές που θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τα ατομικά δικαιώματα και την ισότητα των φύλων

Σε αυτό το πλαίσιο, διευκρινίζεται ότι όσα έλαβαν χώρα στη διαδικτυακή ζωντανή μετάδοση (live streaming) του Big Brother, και όχι την ώρα της τηλεοπτικής μετάδοσης καθημερινού επεισοδίου, αφορούν σε σχόλιο ενός παίκτη, ο οποίος άμεσα απομακρύνθηκε από την παραγωγή, καθώς με τα λεγόμενά του, όχι μόνο παραβίασε κατάφωρα τους όρους και τους κανόνες του παιχνιδιού, αλλά προκάλεσε την αποστροφή και την καταδίκη σύσσωμης της ελληνικής κοινωνίας. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που δεν ανεχόμαστε, καθώς αντιτίθεται σε όλα όσα πρεσβεύει ο Όμιλός μας.

Η δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου σχολίου στο πλαίσιο της διαδικτυακής μετάδοσης οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος εργαζομένου, ένα σφάλμα δίχως πρόθεση, το οποίο, παρά τα μέτρα που είχαν ληφθεί, δεν μπόρεσε να αποφευχθεί.

Ως εκ τούτου, λάβαμε την απόφαση να προβούμε στην προσωρινή διακοπή της διαδικτυακής μετάδοσης του παιχνιδιού, ώστε να ενισχύσουμε περαιτέρω τους κανόνες και τις διαδικασίες ασφάλειας, που τη διέπουν. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι οι κανόνες της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας, την τήρηση των οποίων εποπτεύει και ελέγχει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και οι οποίοι αφορούν στην τηλεοπτική μετάδοση των επεισοδίων του παιχνιδιού, γίνονται απόλυτα σεβαστοί και θα συνεχίσουν να τηρούνται με αυστηρότητα από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Το σύνολο του προσωπικού του Ομίλου μας, η διοίκηση και η κοινωνική του δράση σε όλους τους τομείς και τα επίπεδα, επιβεβαιώνουν και θα συνεχίσουν να επιβεβαιώνουν έμπρακτα την απαρασάλευτη υπεράσπιση αξιών, όπως η ελευθερία, η ισότητα των φύλων και η ανθρωπιά. Στον Όμιλό μας γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η θέση της γυναίκας σε μία σύγχρονη και ευνομούμενη κοινωνία είναι μακριά και πέρα από σεξιστικά στερεότυπα, προκαταλήψεις και πατριαρχικές αντιλήψεις. Το αποδεικνύουμε άλλωστε έμπρακτα, απασχολώντας πλήθος γυναικών σε θέσεις κλειδιά. Δείτε και τα μπλεξίματα με τις Αρχές. Η ατάκα στο live streaming που δεν πρόσεξε κανείς.

Σάλος στο Big Brother: Αυτή είναι χυδαία ατάκα του Αντώνη που προκάλεσε μέχρι και την αντίδραση του Στέλιου Πέτσα!

Σάλο προκάλεσε η χυδαία ατάκα περί βιασμού παίκτη του Big Brother τόσο από το κοινό όσο και από τον καλλιτεχνικό αλλά και πολιτικό χώρο καθως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αντέδρασε στο Twitter.

Το απόγευμα της Κυριακής ξεκίνησε να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο βίντεο με έναν εκ των παικτών, τον Αντώνη Αλεξανδρίδη, να αναφέρει σε άλλους δύο άνδρες-συμπαίκτες του, ότι εάν δεν συνευρεθεί καθημερινά με γυναίκα, προχωρά σε βιασμό.

"Πάω κάθε μέρα σε μια, να αδειάσω το πακέτο...αλλιώς έχει βιασμό" ακούγεται να λέει, ενώ κανείς από τους συμμετέχοντες στην συζήτηση δεν φαίνεται να αντιδρά.

Ύστερα από αυτή τη δήλωση πήραν φωτιά τα social media με το κοινό να διαμαρτύρεται για προβολή κακών προτύπων και όλοι ζητούσαν την αποχώρηση του συγκεκριμένου παίκτη!

Το λόγο πήρε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ο οποίος με ανάρτηση του στο Twitter ζήτησε να παρέμβει το ΕΣΡ ώστε να διερευνήσει την υπόθεση!

Στέλιος Πέτσας

Όπως αποκαλύφθηκε από video που κυκλοφόρησε το βράδυ της Κυριακής, ο Μεγάλος Αδελφός κάλεσε τον παίκτη στο δωμάτιο επικοινωνίας και αφού καταδίκασε τη δήλωση που έχει κάνει, του ανακοίνωσε πως πρέπει να αποχωρήσει άμεσα από το σπίτι του Big Brother.

Βέβαια στο παιχνίδι μπήκε μια νέα παίκτρια και μάθαμε πολλά για αυτή!