Τι λέει ψυχολόγος στο MEGA για την κουλτούρα του βιασμού μετά το σάλο στο Big Brother

Όσα ανέφερε

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Τι λέει ψυχολόγος στο MEGA για την κουλτούρα του βιασμού μετά το σάλο στο Big Brother

Η ψυχολόγος κυρία Μάγδα Δασκαλάκη μίλησε στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο για όσα έγιναν στο Big Brother και τις αντιδράσεις του κόσμου, αλλά και για την κουλτούρα του βιασμού.

«Συγκρατώ την σκέψη μου, συγκροτώ τον λόγο μου», με αυτά τα λόγια ξεκίνησε το σχόλιό της. Σύμφωνα με την κυρία Δασκαλάκη το ζήτημα δεν είναι αν ο εν λόγω κύριος αποχώρησε από το παιχνίδι, «το θέμα είναι γιατί μπήκε».

«Τι θα μπορούσε αυτός ο νεαρός να δώσει σε αυτό το πρόγραμμα; Μάλλον ξέφυγε από την παραγωγή και ο ίδιος ο χαρακτήρας. Το θέμα δεν είναι να βάζουμε σε αυτά τα θεάματα ανθρώπους που κι εμείς οι ίδιοι καθιστούμε καρικατούρες απλώς για να αγριέψουμε το θέαμα», ανέφερε.

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι δεν μιλά για τους παίκτες, αλλά στο πως θεωρούμε εμείς «ότι οι θεατές θα καθίσουν στον καναπέ τους κάθε βράδυ για να παρακολουθήσουν τις νοοτροπίες, την ηθική, την αισθητική κάποιων ανθρώπων που γνωρίζουν ότι γίνονται πρωταγωνιστές».

«Στο Κολοσσαίο της τηλεόρασης, ο μονομάχος προκαλεί όσο γίνεται περισσότερο το λιοντάρι. Ακόμα και όταν το λιοντάρι νικούσε τον μονομάχο, οι υπεύθυνοι το σώμα του το έβγαζαν από την αρένα.

Το ζήτημα είναι ότι το 2020, σε χώρα ευρωπαϊκής ένωσης, υπάρχουν νεαροί άνδρες που αντιμετωπίζουν, θεωρούν τη γυναίκα αντικείμενο, ως δοχείο, ως νούμερο. Ο άνδρας δεν πρέπει να φαίνεται, ο άνδρας είναι.

Κι αυτό το καθιστούν η ευγένεια, η ηθική του, η υπόστασή του, η αισθητική του, το τι θεωρεί τη γυναίκα, τη μάνα, την αδερφή, την φύση την ίδια», τόνισε.

Για να σταθεί και πάλι στην επιλογή της παραγωγής, αναφέροντας πως: «Αν επιλέγω ανθρώπους που εγώ η ίδια τους αντιμετωπίζω ως καρικατούρα, με την μεγένθυση που δίνει ο φακός και την εστίαση στους διαλόγους, οι άνθρωποι θα βγουν ως καρικατούρες».

«Το θέμα δεν έχει να κάνει αν οι φεμινιστικές οργανώσεις έχουν αντανακλαστικά, το θέμα είναι ανδρικό, οι άνδρες να ξεσηκωθείτε γιατί δεν είναι αυτός ο άνδρας, που πρέπει να βγαίνει στην τηλεόραση, στην κοινωνία και να σας εκπροσωπεί», υπογράμμισε κλείνοντας. Και η Ελιάνα Χρυσικοπούλου ξέσπασε για το Big Brother.

Πηγή: Mega Live News

ΣΚΑΙ: Η μακροσκελής επίσημη ανακοίνωση μετά το σκάνδαλο στο Big Brother

Επίσημη μακροσκελή ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΚΑΙ μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με την ατάκα του Αντώνη Αλεξανδρίδη περί “βιασμού” στο Live Streaming του Big Brother.

Ο ΣΚΑΪ έκανε λόγο για «ανθρώπινο λάθος» και ανακοίνωσε την προσωρινή διακοπή του live streaming μέσα από το site του.

Αναλυτικά η μακροσκελής ανακοίνωση του ΣΚΑΙ για το σκάνδαλο στο Big Brother

Ο Όμιλος ΣΚΑΪ με την επιτυχημένη πορεία του τα τελευταία τριάντα χρόνια έχει αποδείξει ότι δεν υιοθετεί, δεν ασπάζεται και δεν δέχεται λογικές, στάσεις ή συμπεριφορές που θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τα ατομικά δικαιώματα και την ισότητα των φύλων

Σε αυτό το πλαίσιο, διευκρινίζεται ότι όσα έλαβαν χώρα στη διαδικτυακή ζωντανή μετάδοση (live streaming) του Big Brother, και όχι την ώρα της τηλεοπτικής μετάδοσης καθημερινού επεισοδίου, αφορούν σε σχόλιο ενός παίκτη, ο οποίος άμεσα απομακρύνθηκε από την παραγωγή, καθώς με τα λεγόμενά του, όχι μόνο παραβίασε κατάφωρα τους όρους και τους κανόνες του παιχνιδιού, αλλά προκάλεσε την αποστροφή και την καταδίκη σύσσωμης της ελληνικής κοινωνίας. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που δεν ανεχόμαστε, καθώς αντιτίθεται σε όλα όσα πρεσβεύει ο Όμιλός μας.

Η δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου σχολίου στο πλαίσιο της διαδικτυακής μετάδοσης οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος εργαζομένου, ένα σφάλμα δίχως πρόθεση, το οποίο, παρά τα μέτρα που είχαν ληφθεί, δεν μπόρεσε να αποφευχθεί.

Ως εκ τούτου, λάβαμε την απόφαση να προβούμε στην προσωρινή διακοπή της διαδικτυακής μετάδοσης του παιχνιδιού, ώστε να ενισχύσουμε περαιτέρω τους κανόνες και τις διαδικασίες ασφάλειας, που τη διέπουν. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι οι κανόνες της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας, την τήρηση των οποίων εποπτεύει και ελέγχει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και οι οποίοι αφορούν στην τηλεοπτική μετάδοση των επεισοδίων του παιχνιδιού, γίνονται απόλυτα σεβαστοί και θα συνεχίσουν να τηρούνται με αυστηρότητα από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Το σύνολο του προσωπικού του Ομίλου μας, η διοίκηση και η κοινωνική του δράση σε όλους τους τομείς και τα επίπεδα, επιβεβαιώνουν και θα συνεχίσουν να επιβεβαιώνουν έμπρακτα την απαρασάλευτη υπεράσπιση αξιών, όπως η ελευθερία, η ισότητα των φύλων και η ανθρωπιά. Στον Όμιλό μας γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η θέση της γυναίκας σε μία σύγχρονη και ευνομούμενη κοινωνία είναι μακριά και πέρα από σεξιστικά στερεότυπα, προκαταλήψεις και πατριαρχικές αντιλήψεις. Το αποδεικνύουμε άλλωστε έμπρακτα, απασχολώντας πλήθος γυναικών σε θέσεις κλειδιά. Δείτε και τα μπλεξίματα με τις Αρχές. Η ατάκα στο live streaming που δεν πρόσεξε κανείς.