Παρά 5: Αυτό είναι το αστείο για τους τρανσέξουαλ που μετάνιωσε ο Γιώργος Καπουτζίδης

Βγήκε και ζήτησε μετά από τόσα χρόνια συγγνώμη δημόσια

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Παρά 5: Αυτό είναι το αστείο για τους τρανσέξουαλ που μετάνιωσε ο Γιώργος Καπουτζίδης

Όπως εξομολογήθηκε, αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει μια συγγνώμη καθώς αισθάνεται πως στη σειρά υπάρχουν κάποιες πολύ συγκεκριμένες ατάκες οι οποίες άθελά του προσέβαλλαν την τρανς κοινότητα.

Στο «φλΕΡΤ» έδωσε την τελευταία του συνέντευξη ο Γιώργος Καπουτζίδης, μιλώντας μεταξύ άλλων για τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του που δεν είναι άλλη από τη σειρά «Στο Παρά Πέντε».

«Έβλεπα το ‘Παρά Πέντε στην επανάληψη και χαιρόμουν που ο κόσμος το έβλεπε στην καραντίνα και χαιρόταν. Είδα ωστόσο ότι είχα σε επεισόδιο τρανσφοβικά αστεία που δεν καταλάβαινα ότι αυτό μπορεί να στεναχωρήσει κάποιον. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους διεμφυλικούς ανθρώπους της Ελλάδος γιατί τον αγώνα τους να είναι αυτοί που είναι, να βρουν τον εαυτό τους, για να γίνουν αυτό που θέλουν εγώ τον αντιμετώπισα με αστειάκια.

Δεν είναι δουλειά κανενός να κάνει πλάκα με το φύλο του άλλου. Οπότε ζητώ συγγνώμη για τα τρανσφοβικά αστεία στο ‘Παρά Πέντε’ και θέλω να ξέρω ότι στηρίζω τον αγώνα τους και των οικογενειών τους», είπε χαρακτηριστικά.

Γιώργος Καπουτζίδης συνέντευξη στο Φλερτ

Πολλοί αναρωτήθηκαν σε ποια αστεία αναφέρεται ο ταλαντούχος δημιουργός. Όπως εύκολα μπορούν να θυμηθούν οι φανατικοί της σειράς, ο Καπουτζίδης λέγοντας αυτά είχε στο μυαλό του, αναφέρεται στο 2ο επεισόδιο του Β’ Κύκλου, στο οποίο οι ήρως της σειράς ταξίδεψαν στη Μύκονο. Εκεί, είδαμε τη Θεοπούλα να γνωρίζει και να κάνει στενή παρέα με την τρανς Ντόνα, για την οποία ο τηλεοπτικός Σπύρος δεν είχε να πει και τα καλύτερα.

Η εμφάνιση της Ντόνας έλαβε χώρα στα μέσα του επεισοδίου. «Για τους φίλους σας ας μη μιλήσω καλύτερο. Τι κοινό έχεις Θεοπούλα με αυτή την… την Ντόνα τελοσπάντων και έχετε γίνει και φίλες;», είναι η πρώτη ατάκα που ακούσαμε, με τα σχόλια να συνεχίζονται με τους ήρωες της σειράς να αποτελούν την τηλεοπτική Ντόνα «παλικάρι».

Οι τηλεθεατές, πάντως, δεν ενοχλήθηκαν καθόλου από τις αναφορές στην Ντόνα, μιας και ο Γιώργος Καπουτζίδης ουδέποτε έχει αφήσει να εννοηθεί πως ενοχλείται από οτιδήποτε διαφορετικό, αποτελώντας ένα από τα πιο συμπαθητικά πρόσωπα της μικρής οθόνης.

Άκρως αποκαλυπτικός ο Γιώργος Καπουτζίδης - «Η δική μου ομοφυλοφιλία ποτέ δεν...»

Άκρως αποκαλυπτικός εμφανίστηκε στην εκπομπή «Φλερτ», ο Γιώργος Καπουτζίδης, ο οποίος μίλησε για την προσωπική του ζωή, αλλά και για την ομοφυλοφιλία.

Η εξομολόγηση του Γιώργου Καπουτζίδη για την ομοφυλοφιλία
«Όσο για την ομοφυλοφιλία, θέλω να πω στα ομοφυλόφιλα παιδιά που μας ακούνε επειδή ζούμε σε πολύ περίεργες εποχές και γίνονται τρομακτικά πράγματα στον δημόσιο λόγο αυτή τη στιγμή, επειδή θα ακούσουν πάρα πολλά πράγματα για το αν είναι αφύσικα, να μην ακούσετε τίποτα.

Θέλω να ξέρετε ότι η δικιά μου ομοφυλοφιλία δεν με εμπόδισε ποτέ από το να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα. Φυσικά και με οδήγησε στο να είμαι λίγο πιο κλειστός και φοβισμένος στην εφηβεία μου. Δεν σκέφτηκα ποτέ ότι δεν θα καταφέρω αυτά που ήθελα. Επίσης είχα τη χαρά, την τιμή να έχω γονείς δύο ανθρώπους υπέροχους που μπορεί να μην τους ήταν το πιο εύκολο πράγμα αλλά η αγάπη για το παιδί τους ήταν ψηλά και το τι θα πει ο κόσμος εδώ κάτω», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καπουτζίδης. Τόσα χρήματα έλαβε ο Γιώργος Καπουτζίδης για τη Eurovision.

«Ντάλια», «Σπύρος», «Αγγέλα», «Φώτης» και «Ζουμπουλία» ξανά μαζί - 13 χρονια μετά το τέλος της σειράς