Κορωνοϊός: Στους 311 οι νεκροί στην Ελλάδα

Κατέληξε 83χρονος στο Λαϊκό Νοσοκομείο

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Στους 311 οι νεκροί στην Ελλάδα

Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα στην Ελλάδα καθώς ακόμη ένας θάνατος καταγράφηκε σήμερα 14/9, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από κορωνοϊό στους 311. Συγκεκριμένα, κατέληξε 83χρονος, με υποκείμενα νοσήματα, στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε, νωρίτερα, 180 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα. Στους 59 ανέρχονται οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ στο «κόκκινο« βρίσκεται για ακόμη μια φορά η Αθήνα με 102 νέα περιστατικά.

Πηγή: athensmagazine.gr

Κορωνοϊός: Συναγερμός με ασθενή που έφυγε από το νοσοκομείο

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές, καθώς ένας ασθενής με κορωνοϊό που νοσηλευόταν «το έσκασε» από το νοσοκομείο και κυκλοφορεί στην Αττική. Ενώ, ένας 31χρονος από την Καστοριά ο οποίος ήταν σε καραντίνα, καθώς εργαζόταν στο εργοστάσιο της Πέλλας που έκλεισε λόγω κορωνοϊού έχασε τη μάχη με τη ζωή το πρωί της Δευτέρας.

Όπως έγινε γνωστό οι αρχές αναζητούν έναν Αφγανό ο οποίος το πρωί του Σαββάτου το «έσκασε» από την παθολογική κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

κορωνοϊός Ιπποκράτειο κρούσμα

Η εισαγωγή του νεαρού έγινε την Παρασκευή και το πρωί του Σαββάτου, όταν οι γιατροί επισκέφθηκαν τον θάλαμο για τις καθιερωμένες εξετάσεις στους ασθενείς, διαπίστωσαν πως ο νεαρός έλειπε από το κρεβάτι του.

Οι υπόλοιποι ασθενείς είπαν στους γιατρούς πως ο νεαρός με κορωνοϊό άνοιξε το παράθυρο, πήδηξε από ύψος περίπου δυο μέτρων και εξαφανίστηκε.

Πηγή: athensmagazine.gr

Κορωνοϊός: Συναγερμός με θετικό κρούσμα σε σχολείο της Κρήτης

Έντονη ανησυχία επικρατεί σε σχολείο της Κρήτης όπου μία εκπαιδευτικός προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό. Έχει σημάνει συναγερμός.

Οι γονείς είδαν πως σήμερα το σχολείο λειτούργησε κανονικά ενώ όπως αναφέρουν δεν έχει γίνει κανένα άλλο τεστ στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς.

«Οι γονείς ανησυχούν και είναι λογικό όπως και οι εκπαιδευτικοί. Αλλά τα πρωτόκολλα είναι συγκεκριμένα. Το σχολείο δεν σταματάει τη λειτουργία του ωστόσο τα μέτρα σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να τηρούνται με ακόμα μεγαλύτερη ευλάβεια», ανέφερε σε δηλώσεις του ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου, Μανώλης Μπελαδάκης ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι δεν έγιναν τεστ λέγοντας:

«Στο σχολείο αυτό έγινε απολύμανση. Από εκεί και πέρα δεν προβλέπεται να γίνονται τα τεστ. Μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα αλλά δεν γίνεται. Εμείς ακολουθούμε τις οδηγίες των επιστημόνων που έχουμε εμπιστοσύνη καθώς έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία». Έτοιμη η Αττική για τοπικά lockdown.