Θλίψη - Πέθανε ηθοποιός κορυφαίας ταινίας

Είχε αποσπάσει βραβείο Β΄Ανδρικού Ρόλου

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Θλίψη - Πέθανε ηθοποιός κορυφαίας ταινίας

Ο κακός Hugo Drax, που ήθελε να αφανίσει την ανθρωπότητα αλλά τον εμπόδισε ο ανίκητος Τζέιμς Μποντ, ο γνωστός ηθοποιός που πρωταγωνίστησε στο πλευρό του Ρότζερ Μουρ, ο Μάικλ Λονσντέιλ πέθανε, σε ηλικία 89 ετών.

Η συμμετοχή του, το 1979, στην ταινία «Τζέιμς Μποντ: Επιχείρηση Μουνρέικερ» εκτόξευσε την δημοτικότητά του μιας και κέρδισε τις εντυπώσεις υποδυόμενος τον παράφρονα και αδίκστακτο Hugo Drax που εκτόξευε σφαίρες με αέριο νεύρων από τον διαστημικό του σταθμοί προκειμένου με στόχο αποικίσει τον πλανήτη με τη δίκη του, ανώτερη φυλή.

Ωστόσο κατά την διάρκεια της υποκριτικής του θητείας ερμήνευσε πολλούς ακόμη και σημαντικούς ρόλους. Πιο συγκεκριμένα εμφανίστηκε σε περισσότερες από 180 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές μεταξύ των οποίων και η κινηματογραφική μεταφορά του βραβευμένου με Μπούκερ μυθιστορήματος του Kazuo Ishiguro «Τα απομεινάρια μιας μέρας», το πολιτικό θρίλερ «The Day of the Jackal»κ.α.

Μάικλ Λονσντέιλ Τζέιμς Μποντ πέθανε

Γεννημένος στη Γαλλία, με πατέρα Άγγλο και μητέρα Γαλλοιρλανδή, σπούδασε ζωγραφική στο Παρίσι αλλά τελικά τον κέρδισε η υποκριτική. Ήταν 24 ετών όταν υποδύθηκε τον παρθενικό θεατρικό του ρόλο για να συνεχίσει δυναμικά με δεκάδες συμμετοχές τόσο σε αγγλικές όσο και σε γαλλικές κινηματογραφικές παραγωγές.

Το 2011, μάλιστα, απέσπασε βραβείο Cezar Β΄Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Of Gods and Men». Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως πέθανε ο Σάββας Παπαδόπουλος.

Πηγή: ptotothema.gr

Θρήνος! Πέθανε ηθοποιός του Game of Thrones

Θρήνος έχει ξεσπάσει στον καλλιτεχνικό χώρο με την είδηση πως μία πολύ αγαπημένη πρωταγωνίστρια της επιτυχημένης ξένης σειράς Game of Thrones, πέθανε στα 82 της χρόνια, σκορπώντας τη θλίψη στους χιλιάδες θαυμαστές της.

Ηβετεράνος της ηθοποιίας Diana Rigg, ηθοποιός του James Bond και της θρυλικής τηλεοπτικής σειράς Game of Thrones πέθανε στα 82 της χρόνια. Τον θάνατό της δημοσίευσε ο δημοσιογράφος του BBC, Lizo Mzimba, στο Twitter.

Η Rigg έπαιξε τον ρόλο της Countess Tracy di Vicenzo στην έκτη ταινία Bond με τίτλο «On Her Majesty's Secret Service». Επίσης, συμμετείχε στους The Avengers ως «Emma Peel», ενώ στο πένθος έχει βυθιστεί και το ελληνικό ποδόσφαιρο με την είδηση του θανάτου του Νίκου Γιαλαμά.