Θρήνος στην Αμερική - Απεβίωσε πασίγνωστος τραγουδιστής

Σε ηλικία 80 ετών έφυγε από τη ζωή

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Θρήνος στην Αμερική - Απεβίωσε πασίγνωστος τραγουδιστής

Σε ηλικία 80 ετών πέθανε ο αγαπημένος Αμερικανός τραγουδιστής με αποτέλεσμα να συγκλονίσει όλο τον αμερικανικό και μη λαό. Χιλιάδες κόσμος μεγάλωσε με τα τραγούδια του και κατάφερε να αγαπηθεί πολύ.

Ο λόγος για τον Τζόνι Νας έγινε γνωστός κυρίως για την επιτυχία του «I Can See Clearly Now», σε ρυθμούς επηρεασμένους από τη μουσική ρέγκε και πέθανε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σε ηλικία 80 ετών, όπως ενημέρωσε ο γιος του τον ιστότοπο TMZ. Σύμφωνα με τον γιο του καλλιτέχνη, τον Τζον Νας τον τρίτο, ο πατέρας του πέθανε την Τρίτη, από φυσικά αίτια.

Θάνατος Τζόνι Νας

«Ήταν θαυμάσιος πατέρας και οικογενειάρχης. Αγαπούσε τους ανθρώπους και τον κόσμο. Θα λείψει στην κοινότητά του. Η οικογένεια ήταν το παν γι’ αυτόν», τόνισε ο νεότερος Νας στον ιστότοπο. Διευκρίνισε στον τηλεοπτικό σταθμό CBSLA ότι ο πατέρας του πέθανε στο σπίτι του.

Δες εδώ ποιος πασίγνωστος δημοσιογράφος έφυγε από την ζωή.

Η επιτυχία του Νας που τον έφερε στην κορυφή των τσαρτς
Το τραγούδι «I Can See Clearly Now», το οποίο κυκλοφόρησε το 1972, παρέμεινε στην κορυφή του τσαρτ Billboard Hot 100 για τέσσερις εβδομάδες και γνώρισε επίσης επιτυχία στον Καναδά, στη Βρετανία και στη Νότια Αφρική.

Γεννημένος στο Χιούστον, ο Νας άρχισε την καριέρα του στα τέλη του 1950, ως τραγουδιστής της R&B και αργότερα της ρέγκε, αλλά και ηθοποιός.

Ταξίδεψε στην Τζαμάικα τη δεκαετία του 1960, όπου επηρεάστηκε από το μουσικό ρεύμα ο γνωστότερος εκπρόσωπος του οποίου ήταν ο Μπομπ Μάρλεϊ. Ο Νας κυκλοφόρησε διασκευές των τραγουδιών «Stir It Up» και «There are More Questions Than Answers» του Μάρλεϊ, αρκετά επιτυχημένες. Το τελευταίο του άλμπουμ, με τίτλο Here Again, κυκλοφόρησε το 1986.

Θρήνος! Πέθανε ο Έντι Βαν Άλεν

Θρήνος έχει ξεσπάσει εδώ και λίγα λεπτά στον καλλιτεχνικό χώρο με την είδηση πως πέθανε ο κορυφαίος κιθαρίστας Έντι Βαν Άλεν σε ηλικία 65 ετών μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Την είδηση έκανε γνωστή ο ίδιος ο γιος του.

Ο Έντι Βαν Χάλεν διαγνώστηκε με καρκίνο στο φάρυγγα πριν 20 χρόνια και το 2000 υπεβλήθη σε επέμβαση, κατά την οποία του αφαιρέθηκε το 1/3 της γλώσσας του. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο καρκίνος πιθανότατα προκλήθηκε από την μεταλλική πένα με την οποία έπαιζε την κιθάρα του, την οποία πολύ συχνά έβαζε στο στόμα του. Αν και επιπλέον, ο 64χρονος ρόκερ υπήρξε δεινός καπνιστής για πολλά χρόνια.

Σε συνέντευξη που είχε δώσει στο Billboard το 2015 o Έντι εξηγούσε: «Χρησιμοποιούσα μεταλλικές πένες, που είναι από χαλκό και ορείχαλκο τις οποίες πάντα κρατούσα στα χείλη μου ακριβώς στο σημείο όπου έπαθα καρκίνο στη γλώσσα.

Επιπλέον, κυριολεκτικά ζω μέσα σε στούντιο ηχογράφησης που είναι γεμάτο ηλεκτρομαγνητική ενέργεια. Οπότε και αυτή είναι μια θεωρία. Δηλαδή, ήμουν καπνιστής και έπαιρνα ναρκωτικά, αλλά παράλληλα τα πνευμόνια μου είναι πεντακάθαρα. Αυτή είναι μια δική μου θεωρία, αλλά οι γιατροί λένε ότι είναι πιθανόν».

Το 2012 ο Έντι Βαν Χάλεν ψηφίστηκε Νο 1 κιθαρίστας από το εξειδικευμένο περιοδικό Guitar World σε ψηφοφορία για τους 100 κορυφαίους κιθαρίστες του κόσμου. Ανάμεσα στις αξιομνημόνευτες στιγμές του - που δεν γνωρίζουν πολλοί - ήταν και το σόλο για το «Beat It» του Μάικλ Τζάκσον το 1982. H δισκογραφική εταιρεία του Έντι Βαν Άλεν του απαγόρευσε να συμμετέχει στο μουσικό βίντεο, ενώ θρήνος έχει ξεσπάσει και με την είδηση ότι δολοφονήθηκε γνωστός ηθοποιός.

ΠΗΓΗ iefimerida.gr