Βασίλισσα Ελισάβετ: Τι είναι χαραγμένο πάνω στην βέρα της - Λίγοι γνωρίζουν

Κρυφό μυστικό του Buckingham!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Βασίλισσα Ελισάβετ: Τι είναι χαραγμένο πάνω στην βέρα της - Λίγοι γνωρίζουν

Μπορεί η Βασίλισσα Ελισάβετ να είναι το πρόσωπο της Μεγάλης Βρετανίας ωστόσο η αλήθεια είναι πως υπάρχουν μερικά πράγματα για τη ζωή της που μόνο λίγοι γνωρίζουν. Ένα από αυτά είναι και η φράση που βρίσκεται χαραγμένη πάνω στη βέρα της.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ παντρεύτηκε με τον αγαπημένο της Φίλιππο το 1947 και εννοείται πως είναι ακόμα μαζί. Τότε η Ελισάβετ δεν ήταν Βασίλισσα, λίγο καιρό αργότερα ωστόσο ο πατέρας της έφυγε από τη ζωή και ανέβηκε στον θρόνο ενώ ο Φίλιππος έγινε πρίγκιπας.

Το δαχτυλίδι του γάμου της Ελισάβετ είναι σίγουρα ένα θέμα που απασχόλησε τα βρετανικά μέσα αν και δεν ήταν κάτι που διάλεξε ο Φίλιππος. «Τουλάχιστον ο πρίγκιπας Φίλιππος δεν είχε το κόστος ενός γαμήλιου δαχτυλιδιού, καθώς οι κάτοικοι της Ουαλίας παρείχαν ένα ψήγμα από ουαλλέζικο χρυσό από το οποίο είναι κατασκευασμένο το δαχτυλίδι», αναφέρεται στο βιβλίο μέσω του People.

«Δεν το βγάζει ποτέ από το χέρι της και μέσα στο δαχτυλίδι υπάρχει μια χαραγμένη επιγραφή. Κανείς δεν ξέρει τι λέει, εκτός από τον χαράκτη, τη Βασίλισσα και τον σύζυγό της».

Δεν υπάρχει έστω μία φορά που να έχει απαθανατιστεί η μονάρχης χωρίς το γαμήλιο δαχτυλίδι της, ωστόσο κανένας απολύτως δεν γνωρίζει τι είναι αυτό που έχει χαραχθεί στο εσωτερικό του, και αν μας ρωτάς μάλλον δεν θα το μάθουμε και ποτέ, αφού δεν το έχει βγάλει ούτε μια φορά από το χέρι της. Τι πιστεύεις όμως πως μπορεί να λέει; Κάτι για τον Φίλιππο, εκτός από το όνομά του; Είναι άλλωστε γνωστό το πόσο ερωτευμένη ήταν μαζί του από μικρή ηλικία. Δείτε εδώ και τι συμβαίνει με τα οικονομικά του Buckingham λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα απαγορευμένα πιάτα του Buckingham - Δεν τα αγγίζει η βασίλισσα Ελισάβετ

Τι φαγητά τρώει η βασίλισσα Ελισάβετ; Τις αποκαλύψεις έκανε ένας πρώην σεφ του παλατιού. Κι όμως υπάρχουν απαγορευμένα πιάτα στο παλάτι και δεν πρέπει να τα αγγίζει η βασιλική οικογένεια!

O Darren McGrady ήταν σεφ του Παλατιού του Buckingham για 11 χρόνια, από το 1982 μέχρι το 1993.

Σε άρθρο της ιστοσελίδας Insider, ο σεφ αποκάλυψε μερικά από τα “μυστικά” της κουζίνας του παλατιού.

Η Βασίλισσα της Αγγλίας λοιπόν, ανάμεσα σε αυτά που ο ίδιος αποκάλυψε, δεν τρώει σχεδόν ποτέ junk food και ότι το μενού στο Buckingham δεν περιλαμβάνει ποτέ πίτσα. Και όλα αυτά γιατί τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν επιτρέπεται να πιάνουν τίποτα με τα χέρια. Δείτε εδώ τα χαρμόσυνα νέα για το παλάτι!

Παράλληλα, αποκάλυψε πως δεν τρώνε ποτέ θαλασσινά ώστε να αποφύγουν εντελώς τον κίνδυνο να πάθουν κάποιου είδους δηλητηρίαση ενώ το κρέας το τρώνε πάντα καλοψημένο. «Το πρόγραμμα διατροφής στο παλάτι ακολουθεί κυρίως τις βασικές γραμμές της γαλλικής κουζίνας», λέει ο McGrady.

«Μπορεί να σερβίρεις κάθε μέρα φράουλες το καλοκαίρι, όταν βρίσκονται για τις διακοπές τους στο κάστρο στη Σκωτία και να μην το σχολιάσει ποτέ. Αν όμως τις βάλεις στο μενού τον Ιανουάριο πιθανότατα θα απολύσει το σεφ λέγοντας ότι είναι απαράδεκτο να της δίνουν να φάει γενετικά τροποποιημένα φρούτα», είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή του.