15χρονος μαθητής έπαθε ανακοπή σε σχολείο της Λαμίας

Ευτυχώς όλα καλά..

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
15χρονος μαθητής έπαθε ανακοπή σε σχολείο της Λαμίας

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Παρασκευής στο ΕΚΑΒ και το Νοσοκομείο Λαμίας, μετά από περιστατικό με 15χρονο μαθητή που έχασε τις αισθήσεις του σε Λύκειο της πόλης, μετά από ανακοπή καρδιάς.

Το παιδί, σύμφωνα με τις πληροφορίες του lamiareport, υπέστη ανακοπή στο προαύλιο του σχολείου, όπου το βρήκαν συμμαθητές του και ειδοποιήθηκε αμέσως ασθενοφόρο.

Πολύ γρήγορα οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έφτασαν στο σημείο, ξεκίνησαν τη διαδικασία να επαναφέρουν τον 15χρονο με απινιδωτή, προσπάθειες που συνεχίστηκαν τόσο στη διαδρομή, όσο και όταν παραδόθηκε στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας, ευτυχώς με επιτυχία.

Στη συνέχεια 15χρονος μαθητής, που έχει ιστορικό με την καρδιά του, εισήχθη στη ΜΕΘ, όπου και θα φανεί κατά πόσο το επεισόδιο δημιούργησε προβλήματα σε ζωτικά όργανα.

Πηγή: athensmagazine.gr

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τη νέα σχολική χρονιά και την βία!

Η σχολική βία και ο εκφοβισμός που εκδηλώνεται μεταξύ των μαθητών θεωρείται κοινωνικό πρόβλημα. Ο όρος που χρησιμοποιείται διεθνώς για να περιγράψει το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού είναι «bullying». Προέρχεται από το ρήμα «bully» που σημαίνει «πληγώνω ή τρομοκρατώ ή υποχρεώνω κάποιον με τη βία να κάνει κάτι που δεν θέλει».

Αφορά σε μια κατάσταση κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά, με σκοπό την επιβολή και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου.

Διαβάστε περισσότερα στο Thebody.gr