Αντίνοος Αλμπάνης: Μιλά για την μάχη με τον καρκίνο την ψυχοθεραπεία και την σχέση με τον Θεό

"Έχω έρθει πολύ κοντά στον Θεό"

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Αντίνοος Αλμπάνης: Μιλά για την μάχη με τον καρκίνο την ψυχοθεραπεία και την σχέση με τον Θεό

Μια εκ βαθέων συνέντευξη έδωσε ο Αντίνοος Αλμπάνης που μεταξύ άλλων μίλησε για την μάχη με τον καρκίνο, την ψυχοθεραπεία και την σχέση του με τον Θεο!

Πώς αντιδράς όταν ζεις σε περιβάλλον έντασης;

Οι εντάσεις δε μου είναι εύκολα διαχειρίσιμες. Έρχομαι σε πολύ μεγάλη αμηχανία.

Έχεις κάνει ψυχοθεραπεία;

Ακόμα είμαι σε περίοδο που κάνω ψυχοθεραπεία. Δεν σταματά ποτέ.

Σε τι σε βοήθησε;

Μονίμως ανακαλύπτεις νέες πτυχές του εαυτού σου. Η ψυχοθεραπεία με έχει βοηθήσει στο ότι πλέον έχω σταματήσει να αντιδρώ αντανακλαστικά. Παίρνω περισσότερο χρόνο, προτού αντιδράσω σε οτιδήποτε, είτε αυτό είναι ένα θετικό είτε ένα αρνητικό συναίσθημα. Όχι να το κρίνω ή να το λογοκρίνω, αλλά γιατί δεν εμπιστεύομαι απόλυτα τις αντανακλαστικές μου αντιδράσεις. Δείτε εδώ και την συγκλονιστική ανάρτηση που είχε κάνει για την περιπέτεια υγείας του.

Αγάπησες περισσότερο τον εαυτό σου;

Αυτό είναι και το ζητούμενο. Πρέπει να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, για να αγαπάμε τους δίπλα μας. Όλα από εμάς ξεκινούν και σε εμάς καταλήγουν. Οπότε είμαι σ’ αυτή τη διαδικασία.

Διάβαζα μία συνέντευξη σου στο bovary.gr, όπου μεταξύ άλλων ανέφερες ότι είσαι αγνωστικιστής και δεν έχεις ιδιαίτερη σχέση με τη θρησκεία. Είναι δύσκολο αυτό; Το ρωτώ γιατί η πίστη αποτελεί ένα ουσιαστικό αποκούμπι στη ζωή μας, ειδικά σε κομβικά, δύσκολα γεγονότα.

Αυτή τη συνέντευξη την έδωσα πριν βυθιστώ στο πρόβλημα της υγείας το οποίο πέρασα. Δε σου κρύβω ότι η διαδικασία του καρκίνου με έχει αλλάξει πάρα πολύ. Ήρθα κοντά στο Θεό, με ένα δικό μου τρόπο, γιατί είχα ανάγκη την ελπίδα, το να εναποθέσω κάπου το προσωπικό βάρος, να νιώσω ότι υπάρχει μία ανώτερη δύναμη, η οποία μπορεί να με βοηθήσει.

Έχω καταλήξει ότι είναι πολύ χρήσιμο πράγμα οι θρησκείες στις ημέρες μας, γιατί έχουμε οικοδομήσει πάρα πολύ υλιστικές κοινωνίες, έχουμε αποτοξινωθεί από το πνεύμα μας. Είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος να είμαστε σε επαφή με τον πνευματικό μας κόσμο. Δεν με απασχολεί για κάποιον αν θα πιστέψει στον Θεό που πιστεύω εγώ ή σε μια φιλοσοφία, αρκεί να μην χάνει την επαφή του με το πνεύμα του.

Αντίνοος

Αντίνοος Αλμπάνης: Αποκάλυψη για την προσωπική του ζωή - «Τα τελευταία 5 χρόνια είμαι μόνος...»

Ο Αντίνοος Αλμπάνης ήταν σήμερα το μεσημέρι καλεσμένος στην εκπομπή Πρωινό και μεταξύ άλλων δε δίστασε να κάνει και μερικές αποκαλύψεις για την προσωπική του ζωή, ξεκαθαρίζοντας πως τα τελευταία 5 χρόνια έχει επιλέξει να μείνει μόνος του.

Ο αγαπημένος ηθοποιός μίλησε στη Φαίη Σκορδά, για τα σχέδια του, τις σχέσεις που είχε, το πρόβλημα υγείας που πέρασε, καθώς και για το διάστημα που παραμένει ελεύθερος, κάνοντας μάλιστα μία ιδιαίτερη αναφορά στην τελευταία του σχέση.

«Έχω περάσει πολύ μεγάλο διάστημα στη ζωή μου που αποζητούσα την μοναξιά και να εξυπηρετώ τις ανάγκες μου εφήμερα. Εκ των υστέρων κατάλαβα ότι η τελευταία μου σχέση, δημιούργησε τέτοια ταραχή μέσα μου που δεν ήθελα να ξανασυνδεθώ, δεν ήθελα να ξαναπεράσω αυτά που πέρασα. Αλλά δεν έχει κανένα νόημα όλο αυτό, θέλει ρίσκο η ζωή.

Όσο και αν μας πληγώνουν οι άνθρωποι, δεν σημαίνει ότι θα συμβαίνει αυτό συνέχεια. Πρέπει να αποζητούμε την συντροφικότητα, να θέλουμε έναν άνθρωπο να κάνουμε μια αγκαλιά, γιατί η μοναξιά είναι πολύ σκληρό πράγμα», ανέφερε ο Αντίνοος Αλμπάνης και συνέχισε:

«Την έχω ζήσει πολύ τη μοναξιά. Τα 5 τελευταία χρόνια είμαι μόνος μου, δεν είμαι σε σχέση. Πέρασα αυτή την πενταετία που ήμουν μόνος μου και έχοντας ένα προσωπικό ζήτημα υγείας, στο οποίο δεν είχα κάποιον να ακουμπήσω ουσιαστικά, να ακουμπήσει το μέσα μου. Οπότε αυτό το έκανε ακόμα πιο δυσβάσταχτο. Δεν ήθελα, μη γίνω βάρος.

Η προσέγγιση γινόταν με σκοπό το εφήμερο που έχει μια προστυχιά αυτό, έχει μια φτήνια και από τη δική μου μεριά και από την άλλη πλευρά. Ήθελα να εκτονώσω μια ανάγκη. Έλεγα ψέματα στον εαυτό μου, ότι μπορούσα να πατήσω στα πόδια μου μόνος μου. Εγώ τα έκανα όλα».