Συγκλονίζει Έλληνας τραγουδιστής - «Είχα καρκίνο στο παχύ έντερο και οι γιατροί μου...»

Ανατριχιάζουν τα λόγια του!

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Συγκλονίζει Έλληνας τραγουδιστής - «Είχα καρκίνο στο παχύ έντερο και οι γιατροί μου...»

Στην εκπομπή “Pop Up” παραχώρησε συνέντευξη ο αγαπημένος τραγουδιστής, Δάκης, ο οποίος μίλησε για την Eurovision, ενώ απάντησε και για τη μάχη του με τον καρκίνο στο παχύ έντερο.

«Τραγουδάω 56 χρόνια και συνεχίζω. Αν η λαϊκή φίρμα τότε έπαιρνε 100 ευρώ, εμείς που τραγουδούσαμε ποπ παίρναμε 15 ευρώ. Αν ήμουν τσιγκούνης θα είχα μαζέψει πολλά λεφτά, αλλά ήμουν σπάταλος. Με έφαγαν τα κυκλώματα και οι κομπίνες και δεν πήγα στη Eurovision.

Δεν ερωτεύτηκα ποτέ, επίσης ποτέ δεν υπήρξα πιστός. Ποτέ δεν σκέφτηκα τον εαυτό μου παντρεμένο με παιδιά. Τώρα είμαι μόνος και είναι πάρα πολύ ωραία. Δεν μπορώ πια να μοιραστώ το κρεβάτι μου, θέλω να κοιμάμαι μόνος μου. Οι γιατροί μου έδιναν έξι μήνες ζωή όταν είχα καρκίνο στο παχύ έντερο. Όταν έμαθα ότι έχω καρκίνο τα έβαλα με τον εαυτό μου γιατί η πρόληψη είναι το παν, είχα συμπτώματα και φοβόμουν να πάω για μια κολονοσκόπηση», είπε ο Δάκης.

Χθες να σημειώσουμε πως ένας διάσημος τραγουδιστής, αποκάλυψε πως διαγνώσθηκε με καρκίνο που είναι μη εγχειρίσιμος.

Δάκης καρκίνος παχύ έντερο

Λίγα λόγια για τον Δάκη που συγκλόνιζε με την εξομολόγηση του για τον καρκίνο

Γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1943 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Το 1963 ήρθε στην Ελλάδα και σχεδόν ένα χρόνο μετά ξεκινά να τραγουδά σε χώρους διασκέδασης και θεαμάτων και παράλληλα ηχογραφεί το 1964 τον πρώτο του δίσκο στα αγγλικά με τίτλο “Deep in the heart of Athens” και ακολούθησαν δίσκοι που γνώρισαν αμέσως μεγάλη επιτυχία στα Γαλλικά, Ιταλικά και Αγγλικά. Ενδεικτικά οι επιτυχίες του εκείνης της περιόδου ήταν: Monsieur Cannibal, Tu Veux ou tu veux pas, Mourir ou vivre, Gaston. Μιλά άπταιστα έξι γλώσσες (ελληνικά, γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά και αραβικά), γεγονός που του δίνει την άνεση να ερμηνεύει διεθνές ρεπερτόριο.

Το 1968 ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο στα Ελληνικά με τίτλο «ΓΕΙΑ ΣΟΥ Σ’ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» με το συνθέτη Κ. Ξενάκη και αμέσως μετά ακολουθεί η πρώτη του συνεργασία με τον Μίμη Πλέσσα και τις διαχρονικές επιτυχίες «ΤΟΣΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ» & «ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ» όπου η ανταπόκριση του κοινού τον τοποθέτησε γρήγορα στους πλέον περιζήτητους ερμηνευτές εκείνης της εποχής.

Έχει συνεργαστεί με Έλληνες συνθέτες όπως: Μίμης Πλέσσας, Γιάννης Σπανός, Γιώργος Κατσαρός, Γιώργος Χατζηνάσιος, Κώστας Χατζής, Ρόμπερτ Γουίλιαμς, Αλέξης Παπαδημητρίου, Γιώργος Μανίκας, Σάκης Τσιλίκης, Χάρης Χαλκίτης, Βαγγέλης Πιτσιλαδής, Γιώργος Κριμιζάκης, Κώστας Ξενάκης, Γιώργος Θεοφάνους, Νίκος Λαβράνος, Νίκος Καρβέλας, Αλέκος Χρυσοβέργης, Γιώργος Θεοδοσιάδης κ.ά.

Έχει τραγουδήσει στίχους στιχουργών όπως Πυθαγόρας, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Μάνος Ελευθερίου, Δημήτρης Ιατρόπουλος, Σώτια Τσώτου, Ξενοφώντας Φυλέρης, Θάνος Σοφός, Ρόνη Σοφού κ.ά.

Έχει πραγματοποιήσει πολλές ζωντανές εμφανίσεις σε χώρους διασκέδασης όπως: Rex, Diogenis Palace, ΝΕΡΑΪΔΑ, ΦΑΝΤΑΣΙΑ, ΑΣΤΕΡΙΑ, ΑΘΗΝΑΙΑ RIBA’S και συνεργάστηκε με τους Μαρινέλλα, Κώστα Χατζή, Γιάννη Πάριο, Χάρις Αλεξίου, Άννα Βίσση και άλλους. Σε διεθνές επίπεδο έχει συνεργαστεί με τους Rolling Stones, Charles Aznavour, Dalida, Milva, J. Dassin, S. Distel και Ντέμη Ρούσσο, με τον οποίο ήταν ξαδέρφια.[1]

Έχει συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και στα θέατρα ΒΕΜΠΟ, ΠΑΡΚ, ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ-ΡΕΞ κ.α. Έχει εμφανιστεί σε πολλά τηλεοπτικά shows και σε πολλές Ελληνικές ταινίες όπως «ΓΟΡΓΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΚΕΣ», «Η ΘΕΙΑ ΜΟΥ Η ΧΙΠΙΣΣΑ» κ.α.

Εκπροσώπησε την Ελλάδα σε πολλά Διεθνή Φεστιβάλ Τραγουδιού, αποσπώντας πολλές διακρίσεις και βραβεία.