Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022 | Επικοινωνία

Αντίνοος Αλμπάνης: Πως αντιμετωπίζει την ζωή μετά την περιπέτεια υγείας του;

Τα εξομολογείται όλα

Αντίνοος Αλμπάνης: Πως αντιμετωπίζει την ζωή μετά την περιπέτεια υγείας του;
News 16.10.2020 11:14
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Ο Αντίνοος Αλμπάνης, πρωταγωνιστής πλέον της νέας σειράς του ΑΝΤ1, Ήλιος, εξομολογείται στο περιοδικό Τηλέραμα και τον Βασίλη Ανδριτσάνο για το πως αντιμετωπίζει πλέον τη ζωή μετά την περιπέτεια υγείας του.

Δείτε τι αποκάλυψε για την προσωπική του ζωή!

Η περιπέτεια της υγείας σας άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζετε πλέον τη ζωή;

Είδα τελείως αλλιώς τη ζωή, τελείως αλλιώς τις καταστάσεις, τοποθέτησα εγώ αλλιώς τον εαυτό μου στη ζωή. Αποφάσισα να αγαπάω διαφορετικά τον εαυτό μου, να τον φροντίζω και να του δίνω την προσοχή που του χρειάζεται. Τίποτε από αυτά που με βασάνιζαν και με βασανίζουν ακόμα και σήμερα, δεν είναι ικανό να αρρωστήσει την ψυχή μου. Κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να φροντίζω αυτή τη μηχανή που λέγεται σώμα, ψυχή και μυαλό.

Αντίνοος Αλμπάνης: Μιλά για την μάχη με τον καρκίνο την ψυχοθεραπεία και την σχέση με τον Θεό

Μια εκ βαθέων συνέντευξη έδωσε ο Αντίνοος Αλμπάνης που μεταξύ άλλων μίλησε για την μάχη με τον καρκίνο, την ψυχοθεραπεία και την σχέση του με τον Θεο!

Πώς αντιδράς όταν ζεις σε περιβάλλον έντασης;

Οι εντάσεις δε μου είναι εύκολα διαχειρίσιμες. Έρχομαι σε πολύ μεγάλη αμηχανία.

Έχεις κάνει ψυχοθεραπεία;

Ακόμα είμαι σε περίοδο που κάνω ψυχοθεραπεία. Δεν σταματά ποτέ.

Σε τι σε βοήθησε;

Μονίμως ανακαλύπτεις νέες πτυχές του εαυτού σου. Η ψυχοθεραπεία με έχει βοηθήσει στο ότι πλέον έχω σταματήσει να αντιδρώ αντανακλαστικά. Παίρνω περισσότερο χρόνο, προτού αντιδράσω σε οτιδήποτε, είτε αυτό είναι ένα θετικό είτε ένα αρνητικό συναίσθημα. Όχι να το κρίνω ή να το λογοκρίνω, αλλά γιατί δεν εμπιστεύομαι απόλυτα τις αντανακλαστικές μου αντιδράσεις. Δείτε εδώ και την συγκλονιστική ανάρτηση που είχε κάνει για την περιπέτεια υγείας του.

Αγάπησες περισσότερο τον εαυτό σου;

Αυτό είναι και το ζητούμενο. Πρέπει να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, για να αγαπάμε τους δίπλα μας. Όλα από εμάς ξεκινούν και σε εμάς καταλήγουν. Οπότε είμαι σ’ αυτή τη διαδικασία.

Διάβαζα μία συνέντευξη σου στο bovary.gr, όπου μεταξύ άλλων ανέφερες ότι είσαι αγνωστικιστής και δεν έχεις ιδιαίτερη σχέση με τη θρησκεία. Είναι δύσκολο αυτό; Το ρωτώ γιατί η πίστη αποτελεί ένα ουσιαστικό αποκούμπι στη ζωή μας, ειδικά σε κομβικά, δύσκολα γεγονότα.

Αυτή τη συνέντευξη την έδωσα πριν βυθιστώ στο πρόβλημα της υγείας το οποίο πέρασα. Δε σου κρύβω ότι η διαδικασία του καρκίνου με έχει αλλάξει πάρα πολύ. Ήρθα κοντά στο Θεό, με ένα δικό μου τρόπο, γιατί είχα ανάγκη την ελπίδα, το να εναποθέσω κάπου το προσωπικό βάρος, να νιώσω ότι υπάρχει μία ανώτερη δύναμη, η οποία μπορεί να με βοηθήσει.

Έχω καταλήξει ότι είναι πολύ χρήσιμο πράγμα οι θρησκείες στις ημέρες μας, γιατί έχουμε οικοδομήσει πάρα πολύ υλιστικές κοινωνίες, έχουμε αποτοξινωθεί από το πνεύμα μας. Είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος να είμαστε σε επαφή με τον πνευματικό μας κόσμο. Δεν με απασχολεί για κάποιον αν θα πιστέψει στον Θεό που πιστεύω εγώ ή σε μια φιλοσοφία, αρκεί να μην χάνει την επαφή του με το πνεύμα του.Αντίνοος

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Συγκινεί ο Αντίνοος Αλμπάνης ένα χρόνο μετά την περιπέτειά του - «Η ζωή έχει αξία μόνο...»

Συγκλονίζει ο Αντίνοος Αλμπάνης: «Είναι κάτι πολύ σοβαρό, ο κόσμος έχει ανάγκη...»

Share