Κορωνοϊός: Αυτή η πόλη βρίσκεται ένα βήμα πριν το lockdown

Συναγερμός!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Αυτή η πόλη βρίσκεται ένα βήμα πριν το lockdown

Μετά την ανακοίνωση των 438 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα, έγινε γνωστό πως μία πόλη βρίσκεται σε πλήρη συναγερμό καθώς βρίσκεται ένα βήμα πριν από το lockdown.

Τη λήψη έκτακτων μέτρων για την προστασία των δημοτών και του προσωπικού του Δήμου Σερρών από τη μετάδοση του κορωνοϊού ανακοίνωσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Ο κ.Χρυσάφης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την επιβολή τοπικού lockdown στις Σέρρες εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων και απηύθυνε έκκληση προς όλους τους πολίτες να επιδείξουν ατομική και κοινωνική ευθύνη λαμβάνοντας αυστηρά μέτρα προφύλαξης.

«Από το πρωί είμαστε σε συνεχείς συσκέψεις στο Δημαρχείο Σερρών για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ανάσχεση της πορείας μετάδοσης του κορωνοϊού που τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη το τελευταίο δεκαήμερο. Δεν θα κάνουμε καμία έκπτωση για την προστασία της υγείας των συμπολιτών μας.

Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε συμμάχους όλους τους πολίτες, που θα πρέπει να δείξουν επιτέλους στάση ευθύνης. Σε λίγες ημέρες μπορεί τα κρούσματα να φθάσουν σε τριψήφιο νούμερο.

Ο συνωστισμός σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και η συμπεριφορά μας το τελευταίο διάστημα έδειξαν ότι δεν έχουμε την ατομική και κοινωνική ευθύνη στον βαθμό που πρέπει. Τα αποτελέσματα είναι να κινδυνεύουν συνάνθρωποί μας», υπογράμμισε ο κ.Χρυσάφης.

Ο Δήμαρχος Σερρών γνωστοποίησε ότι ήδη με επείγουσα επιστολή προς τον ΕΟΔΥ ζήτησε να έρθει άμεσα κλιμάκιο στις Σέρρες για τη διεξαγωγή τεστ και ιχνηλάτηση επαφών του κρουσμάτων. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι οργανώθηκε στον Δήμο Σερρών Ομάδα Έκτακτης Ανάγκης για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, η οποία θα αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα και θα λαμβάνει αναλόγως μέτρα, ενώ συρροή κρουσμάτων εντοπίστηκε και μετά από μία κηδεία στην Πρέβεζα.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Κορωνοϊός: Συναγερμός στην Αθήνα - 8 κρούσματα από rapid tests στο Θησείο

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν σήμερα, Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες, στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο και τα 8 θετικά κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν σήμαναν συναγερμό στην Αθήνα.

Πραγματοποιήθηκαν 340 έλεγχοι, εκ των οποίων ανευρέθησαν 8 θετικά δείγματα, από τα οποία 6 αφορούν σε Έλληνες και δυο 2 σε αλλοδαπούς (5 άνδρες και 3 γυναίκες), με διάμεση ηλικία τα 21 έτη.

κορωνοϊός κρούσματα Αθήνα

Παράλληλα, δωρεάν προληπτικά τεστ για τον κορωνοϊό πραγματοποιούν από σήμερα δύο κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ στον δήμο Νεάπολης - Συκεών στη Θεσσαλονίκη, μετά την αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, το σύνολο των κρουσμάτων ανέρχονται σε 24 και αντιστοιχούν σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, αθλητές και προσωπικό των αθλητικών συλλόγων της περιοχής.

Πηγή: protothema.gr